Platforma online pentru derularea licitațiilor la care am făcut referire mai sus poate fi accesată aici. Pe același site pot fi identificate bunurile scoase la licitație. După ce alege bunul pentru care vrea să liciteze, persoana interesată trebuie să se înregistreze pe platformă, urmând ca, ulterior, să participe la licitația propriu-zisă.
„Acest instrument inovativ a fost dezvoltat pentru a facilita accesul potențialilor cumpărători la proceduri cu respectarea tuturor standardelor de distanțare socială și pentru reducerea la minimum a costurilor determinate de participarea la licitațiile clasice”, este menționat într-un comunicat apărut pe site-ul ANABI.
În același timp, în comunicat se mai precizează că „[p]rin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice”.
Conform legislației, ANABI administrează și are în evidență bunuri indisponibilizate în procese penale. Conform Legii nr. 318/2015, instituția are mai multe atribuții legate de bunurile provenite din săvârșirea de infracțiuni sau de bunurile care au legătură cu săvârșirea unei infracțiuni și care ar putea face obiectul unei dispoziții de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciară competentă în cursul unor proceduri penale. Printre altele, ANABI poate să valorifice bunurile mobile sechestrate în cadrul unui proces penal.
Comentarii articol (0)