ACCES GRATUIT
Revista presei
Persoanele reprogramate vor fi vaccinate cu serul de la Moderna. Când începe vaccinarea
Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Articolul continuă mai jos
Persoanele reprogramate vor fi vaccinate cu serul de la Moderna. Când începe vaccinareaRomânia va începe, de la 1 februarie, vaccinarea cu serul produs de compania americană Moderna, potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV). Totodată, persoanele care nu s-au putut vaccina, deși au fost programate, vor fi reprogramate peste zece zile, iar vaccinarea lor va începe din data de 28 ianuarie.
„Începând cu data de 1 februarie a.c., la nivelul centrelor de vaccinare din România, va începe administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile. Totodată, începând cu data de 28 ianuarie a.c., se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în Etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esențiale”, se arată într-un comunicat al CNCAV.
Potrivit sursei citate, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile).
„Sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie - 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile”, se arată în comunicat.
Ministrul Energiei: Susținem pactul verde european. Nu putem peste noapte să spunem că în 3-5 ani închidem cărbuneleStatele UE vor cere oprirea termocentralelor pe cărbune şi încetarea subvenţiilor pentru combustibili fosili. UE vrea să facă din schimbările climatice o parte importantă a politicii sale externe. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit la Digi24 depre efectele acestei decizii asupra mineritului din România și asupra celorlalte sectoare care depind de cărbune și extracție.
„Noi susținem pactul verde european, susținem Green Deal, dar cărbunele reprezintă o importantă parte a mixului energetic românesc și asta nu se poate face peste noapte. Pentru a putea trece de la cărbune la energia verde avem nevoie de o perioadă de timp și combustibil de tranziție, care e gazul natural, România fiind un producător de gaze naturale. România s-a alăturat altor 16 state europene care susțin folosirea gazului natural ca și combustibil de tranziție”, a spus Virgil Popescu la Digi24.
Ministrul a vorbit despre planurile de reorganizare ale sectorului cărbunelui.
„Avem un proiect de reorganizare a complexului energetic Hunedoara. Pe ordonanța 60, compania va fi împărțită în două, termocentrala de la Mintia va merge către autoritățile locale, unde va putea fi modernizată trecerea pe gaz a unor grupuri care acum sunt pe cărbune, iar termocentrala de la Paroșeni împreună cu cele 4 mine vor forma un alt complex”, a explicat el.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)