Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Campania de vaccinare prinde din nou viteză în România. A fost înregistrat cel mai mare număr de vaccinări din ultimele trei luniCampania de vaccinare din România prinde din nou viteză – 61.095 de români s-au vaccinat anti-coronavirus în ultimele 24 de ore, o creștere substanțială față de ieri și de săptămânile trecute, conform datelor CNCAV. Deși majoritatea celor vaccinați s-au imunizat cu a treia doză, crește și numărul celor care s-au vaccinat cu prima doză. Este cel mai mare număr de vaccinați din luna iunie și până astăzi.
Astfel, 21.420 de români s-au vaccinat cu prima doză, 2.790 cu a două doză, iar 36.886 s-au imunizat cu doza a treia.
Dintre cei vaccinați, 46.921 s-au imunizat cu Pfizer, 1.838 cu Moderna, 69 cu AstraZeneca și 12.267 cu Johnson&Johnson.
În ziua precedentă, s-au vaccinat 42.812 de oameni în România.
În total, în România, au fost administrate 10.175.695 de doze de vaccin anti-coronavirus. 5.368.131 de români sunt vaccinați cu schema completă.
Șeful Nuclearelectrica: „Energia nucleară va asigura 66% din totalul energiei fără emisii de carbon produse în România”Directorul Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, declară, într-un interviu pentru Curentul, că ponderea energiei din surse nucleare va crește de la 18% la 33% ajutând la tranziția către o economie fără emisii de carbon. Acesta spune că punerea în funcţiune a Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă va avea loc în 2031.
„Prin proiectele sale de investiţii, Nuclearelectrica se încadrează în tranziţia europeană către o economie fără emisii de CO2, având în vedere impactul pe care noile proiecte nucleare îl vor avea asupra economiei româneşti. Este vorba despre creşterea ponderii energiei din surse nucleare de la 18% în prezent la 33%, după punerea în funcţiune a Unităţilor 3 şi 4, în 2031. Energia nucleară va urma să asigure 66% din totalul energiei fără emisii de carbon produse în România, fapt ce va avea efecte în economie, educaţie şi cercetare”, a declarat Cosmin Ghiță.
Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră reprezintă una dintre cele mai importante contribuţii ale energiei nucleare la demersurile globale de decarbonizare, spune acesta.
O inițiativă privind salvarea albinelor a strâns un milion de semnături și va fi discutată de Comisia EuropeanăO petiţie europeană care vizează salvarea albinelor a reuşit să strângă numărul necesar de semnături pentru a fi examinată de Comisia Europeană. Documentul solicită ca legislaţia UE să renunţe gradual la pesticidele sintetice, să revină la biodiversitate şi să nu mai pună accentul pe agricultura la scară industrială.
Iniţiativa „Salvaţi albinele şi fermierii” a depăşit miercuri pragul de un milion de semnături, potrivit site-ului Save Bees and Farmers. Termenul pentru strângerea acestor semnături expiră joi.
„Faptul că am reuşit acest lucru în pofida restricţiilor masive cauzate de criza COVID-19 arată cât de mulţi oameni cer o schimbare a politicii agricole”, a declarat Veronika Feicht, reprezentantă a Institutului pentru mediu din Munchen, unul dintre organizatorii acestei campanii, potrivit dpa, preluată de Agerpres.
Comentarii articol (0)