Clarificările au fost cerute în contextul în care, deși s-a anunțat că actele depuse pentru bursa socială au valabilitate pe toată durata anului școlar, s-a inclus și ideea că acestea trebuie depuse „în primele 20 de zile lucrătoare ale fiecărui semestru”, dar acest termen se aplică doar în cazul anumitor elevi.
De principiu, elevii trebuiau, până acum, să depună la începutul fiecărui semestru, acte pentru a dovedi că îndeplinesc condițiile de acordare a bursei de ajutor social, prevedere care nu mai este valabilă pentru toți, ci doar pentru anumite categorii de elevi.
Mai exact, acum, doar elevii care nu au obținut bursa socială în semestrul I și vor să o primească în semestrul II vor trebui să depună actele doveditoare, în primele 20 de zile lucrătoare ale semestrului, nu în primele zece cum era stabilit anterior.
Prin urmare, după cum se arată în textul ordinului „se adaugă listei beneficiarilor de burse sociale din semestrul I acei elevi care fac dovada încadrării în condițiile de acordare a bursei”.
După modificările recente, pot primi bursă de ajutor social următoarele categorii de elevi:
- elevii proveniți din familii care nu realizează un venit mediu net lunar pe membru de familie, pe ultimele 12 luni anterioare cererii, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie;
- elevii orfani, elevii aflați în întreținerea unui singur părinte și elevii abandonați de părinți asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială, respectiv plasamentul/ plasamentul de urgență;
- elevi din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu.
Mai multe despre modificarea criteriilor de acordare a burselor, aici.
Comentarii articol (0)