Un zâmbet sănătos e un zâmbet îngrijit
Un zâmbet de care să fii mândră/mândru nu vine de la sine. Pentru întreținerea lui, e nevoie în primul rând de o igienă orală corespunzătoare. Aceasta presupune, pe de o parte, vizite periodice la stomatolog, cel puțin o dată la 6 luni. Dar, desigur, și ceea ce putem face singuri, acasă: o curățare impecabilă a dinților cu instrumente de igienă orală care și-au confirmat performanțele de-a lungul timpului, de minim 2 ori pe zi, timp de cel puțin 2 minute. Și aici, Oral-B, ca lider pe piața periuțelor electrice de dinți din România, este, firesc, cea mai bună alegere.
Și înainte de a-ți oferi argumente ce țin de funcționarea periuțelor noastre, trebuie să îți spunem că anul trecut, pentru al doilea an consecutiv, prestigioasa publicație Superbrands România a nominalizat Oral-B drept Superbrand în România – ceea ce este în sine o extraordinară recomandare.
Periuță electrică vs. periuță manuală
Într-adevăr, la Oral-B credem că o periuță electrică, chiar și una din categoria entry, poate face o mare diferență în ceea ce privește o igienă dentară corespunzătoare, față de o periuță manuală obișnuită. Testele noastre, realizate sub supravegherea medicilor stomatologi, arată că o periuță electrică Oral-B îndepărtează cu până la 100% mai multă placă bacteriană, față de periuțele manuale. La această reușită contribuie atât rotațiile periuței, cât și construcția specială a capătului de periaj. Acesta are forma rotundă, inspirată de medicii stomatologi, pentru a “îmbrăca” fiecare dinte și a-l curăța astfel mai bine, pe toate fațetele. Un studiu efectuat alături de utilizatorii de Oral-B iO – cea mai performantă periuță electrică Oral-B de până acum – a relevat următoarele date:
- Gingii cu 100% mai sănătoase încă din prima săptămână, comparativ cu periuțele manuale
- De 6 ori mai multă placă dentară îndepărtată, comparativ cu periuțele manuale
- Starea gingiilor a 83% dintre pacienții cu gingivită s-a ameliorat simțitor după 8 săptămâni de utilizare a periuței Oral-B iO.
Iar avantajele folosirii unei periuțe electrice Oral-B nu se opresc aici. La acestea se adaugă toate celelalte funcționalități, din ce în ce mai avansate cu cât urci în gamă, din care amintim doar Inteligența Artificială și sistemul 3D Tracking, ce îți monitorizează periajul și îți indică zonele în care mai e nevoie să insiști prin intermediul unei aplicații de mobil dedicate. Sau senzorul de presiune, care îți indică în orice moment presiunea optimă pe care s-o aplici pe gingii.
Și asta nu e tot: în gama de periuțe Oral-B există și modele dedicate exclusiv copiilor. Pe lângă aspectul vesel al mânerelor, cu stickere Disney ce se pot interschimba, periuțele Oral-B Kids vin și cu o aplicație creată special pentru cei mici, Disney Magic App. Datorită acestei aplicații, ce îi face pe copii să conștientizeze importanța igienei orale într-un mod prietenos, 9 din 10 copii se spală mai mult timp pe dinți (conform unui studiu Oral-B efectuat pe 142 de copii, în 2012).
Și nu doar periuțe electrice
Sigur că Oral-B este recunoscut în primul rând pentru periuțele sale electrice. Dar portofoliul Oral-B este mult mai variat și complet. Vei putea găsi astfel pastă de dinți, apă de gură și ață dentară marca Oral-B, și acestea create sub inspirația medicilor stomatologi și făcute să răspundă recomandărilor acestora.
Cu toată această gamă – periuțe electrice pentru toate așteptările și toate categoriile de preț, diverse variante de pastă de dinți, apă de gură și ață dentară – suntem convinși că îi poți oferi zâmbetului tău cea mai bună îngrijire posibilă, cu cele mai bune rezultate. Tot ce trebuie este pur și simplu să fii conștient/ă de importanța sănătății orale.
Pe un loc codaș în Europa la igienă dentară
Din păcate, la acest capitol al conștientizării importanței unei bune igiene orale stăm încă nu foarte grozav. România este pe unul dintre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește atitudinea față de spălatul pe dinți. Un studiu INS din 2021 arată că doar 37% din adulți se spală zilnic pe dinți, 48,7% folosesc guma de mestecat ca pe o alternativă la pastă și periuța de dinți, iar un procent de 2% din cei incluși în studiu nu se spală deloc.
La aceasta se adaugă și reticența pe care încă mulți români o au față de periuțele electrice (chiar dacă numărul celor care aleg să facă trecerea la electric este în creștere). Pur și simplu, destule persoane dintre cele care conștientizează importanța igienei orale nu găsesc încă un motiv suficient de bun să treacă la o periuță electrică, gândindu-se că, până la urmă, ambele te spală pe dinți. Da, orice mod în care îți poți spăla dinții e recomandabil. Dar, așa cum aminteam mai sus, varianta cu o periuță electrică este mult mai eficientă.
De ce este importantă igiena orală
Am început acest articol referindu-ne la zâmbet. Așa e, un zâmbet frumos este cel mai vizibil semn al unei excelente igiene dentare. Dar beneficiile unei sănătăți orale sunt cu mult mai multe. Iar pentru a vorbi despre ele, credem că ar fi de fapt mai simplu să amintim care sunt problemele pe care o igienă dentară deficitară le poate cauza întregului organism. Și nu vorbim doar despre carii.
Vorbim în primul rând despre gingii, care sunt primele afectate dintr-un lung și posibil periculos lanț de afecțiuni. Placa bacteriană care se acumulează la baza dinților duce cu timpul la boala gingivală, care se manifestă inițial prin sângerări. Netratată, aceasta poate duce la periodontită – gingia se retrage pur și simplu, dezgolind rădăcina dinților care, nemaiavând în ce să se țină, pot cădea. Dar asta nu e tot. Gingiile se și pot infecta. Infecția se manifestă și local, dar se poate transmite, prin intermediul sistemului circulator, și la alte organe din corp. Anul trecut, în cadrul unei colaborări dintre Oral-B și Scientific American, am pus laolaltă toate cercetările și studiile ce au ca obiect legătura care există între igiena orală și sănătatea întregului corp. Cercetările au faptul că boala gingivală lăsată netratată poate duce la complicații în cazul femeilor însărcinate, pierderea capacității cognitive, un control mai slab al diabetului și risc crescut de afecțiuni cardiovasculare.
Chiar avem nevoie să zâmbim
Informațiile de mai sus nu sunt menite să sperie. Ci doar de a atrage atenția asupra efectelor mai puțin bănuite ale afecțiunilor gingivale pe care o igienă dentară insuficientă le poate produce.
Hai să revenim însă la optimismul cu care am început acest articol și să ne lăsăm zâmbetele să zboare liber, neascunse de nimic. Adevărul e că aveam cu toții nevoie – și acum, mai mult ca niciodată – să zâmbim. E cel mai ușor lucru pe care îl putem face pentru noi înșine și pentru cei de lângă noi. Dar e cu atât mai important.
Comentarii articol (0)