Pentru Cehia au fost alocate 390 de milioane de euro pentru investiții prioritare și 130 milioane de euro pentru investiții neprioritare, Croației i-au fost alocate 125 de milioane de euro, Ungariei – 74,28 milioane de euro și Poloniei 240,2 milioane de euro.
Fondul de Modernizare aplică un mecanism de alocări suplimentare de certificate de emisii de gaze de seră (Mecanismul 10d) țărilor care au probleme de tranziție de la cărbune la o economie verde (Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia).
Au fost acceptate și proiectele de centralele electrice pe gaze de la CE Oltenia
Pentru Complexul Energetic Oltenia a fost aprobată nu numai finanțarea celor 8 proiecte de parcuri fotovoltaice, construite pe haldele de cenușă și zgură rezultate din arderea lignitului, ci și – parțial, două proiecte de centrale electrice pe gaze.
Pe centralele pe gaze se bazează planul de restructurare a CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană în contextul amenințărilor ruse.
Proiectele parcurilor fotovoltaice vor primi peste 469 de milioane de euro, centrala electrică pe gaze de la Turceni (475 MW) – 167,5 milioane de euro, iar cea de la Ișalnița (850 MW) – 253 miliooane de euro.
Citește articolul integral pe cursdeguvernare.ro.
Comentarii articol (0)