Programul oferă credite cu dobândă subvenționată și garanție de stat pentru familiile tinere, facilitând accesul la resurse financiare pentru dezvoltarea personală și profesională. Comunicatul detaliază procedura de solicitare și alocare a creditelor, menționând de asemenea, plafoanele alocate pentru anul viitor pentru programele FamilyStart și StudentInvest.
Suma maximă care poate fi împrumutată este de 150.000 de lei, iar vârsta solicitanților eligibili este de cel mult 45 de ani neîmpliniți. Creditul este garantat de stat în proporție de 80%, iar venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale venitul net lunar pe membru de familie să fie de până la 7.500 de lei; Dobânda în acest program este subvenționată 75% de MFTES.
Documentul, emis la sfârșitul săptămânii trecute, anunță suplimentarea plafonului programului guvernamental FamilyStart cu 45 de milioane de lei, măsura fiind determinată de succesul anterior al programului și de numărul mare de solicitări.
Fondurile suplimentare alocate vor fi utilizate pentru a sprijini familiile tinere în diverse domenii, precum dezvoltarea personală și profesională, facilitarea tranziției de la școală la muncă și stimularea pregătirii profesionale. Scopul programului este acela ca tinerii să aibă acces la resursele financiare necesare pentru a-și atinge obiectivele și pentru a-și construi un viitor stabil.
O altă veste bună pentru beneficiari este disponibilitatea fondurilor suplimentare începând cu a doua jumătate a lunii octombrie 2024. Acest lucru înseamnă că un număr mai mare de tineri vor putea beneficia de avantajele oferite de programul FamilyStart. Totuși, trebuie reținut faptul că aceste sume vor putea fi solicitate până la 31 decembrie 2024.
Comunicatul de presă prezintă, de asemenea, planurile de viitor ale ministerului, care pretinde că, pentru anul 2025, preconizează o majorare a plafoanelor alocate atât pentru cele două programe: la 500 milioane lei pentru programul FamilyStart și la 300 milioane lei pentru programul StudentInvest.
Conform sursei citate, în prezent mai există plafoane de garanții alocate și neutilizate în valoare totală de aroximativ 10 milioane lei la următoarele bănci cooperatiste: Banca Centrală Cooperatistă Credit Coop, Banca Cooperatistă Băimăreana Baia Mare, Banca Cooperatistă Euro Coop Sfântul Gheorghe, Banca Cooperatistă Muntenia Pitești, Banca Cooperatistă Mihai Viteazu Târgoviște, Banca Cooperatistă Delta Coop Tulcea, Banca Cooperatistă Putna Focșani, Banca Cooperatistă Tisa Sighetu Marmației, Banca Cooperatistă Istrița Buzău, Banca Cooperatistă Ajutorul Rm. Vâlcea, Banca Cooperatistă Unirea Brașov, Banca Cooperatistă Record Călărași, Banca Cooperatistă Victoria București, Banca Cooperatistă Izvoru Stei, Banca Cooperatistă 8 Martie Codlea, Banca Cooperatistă Alfa Târnăveni, Banca Cooperatistă Albina Slatina, Banca Cooperatistă Stejarul Marghita, Banca Cooperatistă Dacia Oradea.
O serie de articole referitoare la cele două programe poate fi accesată urmând acest link.
Comentarii articol (0)