Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriConsultanta...fisacala, managriala, juridica, exista un panou complet in aceste servicii. Ultimele studii regulate Finante contabilitate, mangement financiar, banci, asigurari, audit. Nu m-a interesat sa ocup vre-o functie nici platita bine, nici cu perspective de ascensiune. Nu am fost interesat si nu ma intereseaza. Dupa ce terminesem un liceu, pe vremea aceea la moda era CFR, pentru clasa mijlocie, desi inclnatiile mele native erau in alt domeniu. Am lucrat aproape un an intr-un depou de locomotive, si firesc am fost chemat la oaste. Ghinionist, sau cu statura atletica, a pus ochii pe mine din gramada de racani, un ofiter spilcuit, aranjat la patru ace si tepos ca un arici. Cum oarecum aranjasem, plecarea la o scoala de soferi, am fost tare dezamagit, cand ajuns noaptea si buimac intr-o cazarma, sigur in Bucuresti, cum aveam eu sa ma dumiresc, chiar a doua zi. Dupa formalitati intr-o sala neincalzita si cam slab iluminata, intervievat in pielea goala, imbracat din gramada de haine cazone, scortoase si soioase, tuns chilug, dupa care am pecat la niste dormitoare lungi, cu paturi suprapuse, cam 100. Cam atunci m-am trezit din buimaceala vietii de adolescent. Am adormit. Desteptareaaaaa, desteptarea ba racaneeee, tipa ca din gura de sarpe un caporal. Asta a fost prima mea dimineta in armata. Au trecut,s-au uitat, dar am ramas cu ceva bun. Cum mai tot timpul, olten fiind, nu-mi placea sa sar in foc nici la ordinul micilor sefi si nici la cei mari, noptile mi le petreceam la munci peste rand, adica era o vorba "la belit cartofi", in bucatarie. Sa nu ma plictisesc am inceput sa invat a aprecia, mancarea, cantitati si calitati, din toate si sub toate aspectele. Cum tata fusese de meserie tehnician plante medicinale, cunosteam o graoza de leacuri, de plante perene, denumiri, calitati, proprietati, etc. Cum la acea vreme nu aveam cunostinte despre o scoala in domeniul nutritiei, vazusem eu in armata, acei subofiteri cu mov la petrite si coifura, pe care unii ii confundau cu securistii, cum faceau acele documente, de meniuri, pe calorii, proteine, vitamine, glucide, zaharuri, le semna seful, medicul, si ajungeau la bucatar. atat de mult mi-a placut incat am zis. Domne asta e de mine, nici ofiter, nici inginer, avocat sau doctor, ma fac intendent sa invat nutritie. Si m-am facut. Dupa 2 ani de scoala tehnica militara, si alti din 3 in ani de specializari am devenit un fele de cunoscator in ale mancarurilor. Nu preparare, asta e traba bucatarului, ci retetarele, necesarul de materie prima si combinatia dintre ele pentru o mancare sanatoasa, gustoasa si aspectoasa. Mai toate popoarele balcanice, dar si in tara, modul de hranire difera. difera si preferinta si priceperea omului in a se hrani. Societatea moderna, pe langa poluare si incalzire globala, ne-a adus cadou si o viata trepidanta, mancam pe fuga, fast fud, grabiti, amestecam mancarurile de preferinta dupa gust, nu dupa puterea benefica a fiecarui aliment, doar gust si comoditate, nu compatibilitate. Devenim din ce in ce mai greoi, nu avem somn, ne ingrasam, sau din ce in ce mai frecvent, apar bolile nu numai cele digestive dar si alte afectiuni ce aparent nu ar avea de-a face cu nutritia noastra.