In conditiile in care peste 80% din activitatea Wolf Theiss implica reprezentarea transfrontaliera a unor clienti internationali, firma de avocatura a publicat cea de-a doua editie a Ghidului Wolf Theiss privind Solutionarea Litigiilor in Europa Centrala si de Sud-Est, informeaza un comunicat de presa al firmei de avocatura.
Ca urmare a crizei financiare globale, cererea de servicii privind solutionarea litigiilor a crescut la nivelul multor sectoare comerciale din regiune. In mod special, sectoarele de servicii financiare si de asistenta medicala au facut obiectul unor reforme accentuate, ceea ce a impus reorganizarea modelelor lor de afaceri in vederea indeplinirii acestor cerinte noi. In plus, au capatat o importanta tot mai mare procesele intentate cu scopul de protejare a investitorilor impotriva criminalitatii „gulerelor albe”, precum si serviciile de urmarire a activelor sau serviciile care asigura clientilor respectarea legislatiei nationale si internationale anti-coruptie.
Ghidul constituie un instrument important de resurse pentru clienti, oferind o prezentare generala concisa a sistemelor de drept si a procedurilor de solutionare a litigiilor in fiecare dintre tarile in care Wolf Theiss isi desfasoara activitatea, si anume: Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Kosovo, Romania, Serbia, Republica Slovaca, Slovenia si Ucraina.
Potrivit firmei de avocatura, noul ghid include, pentru fiecare tara in parte, un tabel care prezinta principalele proceduri de solutionare a disputelor in materia actiunilor judiciare in instanta si a ordonantelor presedintiale, a procedurilor de insolventa, a arbitrajului si a executarii hotararilor judecatoresti sau arbitrale straine. In scopul de a oferi clientilor o modalitate transparenta pentru evaluarea diferitelor jurisdictii, tabelele furnizeaza de asemenea exemple de spete cu indicarea detaliilor referitoare la durata aproximativa si la costurile estimate, precum si recomandari practice.
„Obiectivul nostru este, in fiecare caz in parte, acela de a asigura un parteneriat strategic cu clientii nostri, care sa corespunda activitatii pe termen lung a acestora si atingerii obiectivelor lor economice. Ca urmare a faptului ca acesti clienti se afla in actuala perioada post-criza in cautarea unor modalitati inovatoare de solutionare a litigiilor, echipa noastra a dorit sa ofere acestora un instrument practic de resurse cuprinzand informatii juridice de baza, precum si deosebirile majore dintre diversele jurisdictii din regiune”, a declarat
prof. univ. dr. Lucian Mihai, Sef al Catedrei de Drept Privat a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, fost presedinte al Curtii Constitutionale, „of counsel” in cadrul biroului Wolf Theiss din Bucuresti.
Comentarii articol (2)