Ordinul Ministerului Mediului si Padurilor nr. 772/2011 pentru modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, aprobat prin Ordinul ministrului mediului si padurilor, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 611 din 30 august 2011.
Luand in considerare Referatul Administratiei Fondului pentru Mediu nr. 95.594 din 12 iulie 2011 privind modificarea si completarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, aprobat prin Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 772/2011, in baza prevederilor art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 40/2011 privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, in temeiul prevederilor art. 15 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Mediului si Padurilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul mediului si padurilor emite prezentul ordin.
Art. I. — Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national, aprobat prin Ordinul ministrului mediului si padurilor nr. 772/2011, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 105 din 10 februarie 2011, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2 alineatul (1), dupa litera d) se introduce doua noi litere, literele d1) si d2), cu urmatorul cuprins:
„d
1) autovehicul electric — autovehicul nou, propulsat cu energie electrica furnizata de baterii reincarcabile, clasificat ca vehicul cu emisii poluante zero;
d
2) autovehicul hibrid — autovehicul nou avand cel putin doua convertoare de energie diferite si doua sisteme diferite de stocare a energiei (montate pe autovehicul) pentru a-i asigura propulsia; autovehiculul electric hibrid este asimilat autovehiculului hibrid;”.
2. La articolul 8, litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„e) are indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu, conform prevederilor legale in vigoare; in situatia in care colectorul are de recuperat TVA iar diferenta dintre valoarea obligatiilor de plata la bugetul de stat si valoarea TVA este «0», se considera ca acesta este eligibil;”.
3. La articolul 9, litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„d) are indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu, conform prevederilor legale in vigoare; in situatia in care producatorul are de recuperat TVA iar diferenta dintre valoarea obligatiilor de plata la bugetul de stat si valoarea TVA este «0», se considera ca acesta este eligibil;”.
4. La articolul 10 alineatul (5), litera d) se modifica si vaavea urmatorul cuprins:
„d) au indeplinite obligatiile de plata a taxelor, impozitelor si contributiilor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul Fondului pentru mediu, conform prevederilor legale in vigoare; in situatia in care proprietarul are de recuperat TVA iar diferenta dintre valoarea obligatiilor de plata la bugetul de stat si valoarea TVA este «0», se considera ca acesta este eligibil;”.
5. La articolul 10 alineatul (6), litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„d) ajutorul de minimis solicitat sub forma primei de casare nu urmeaza a fi folosit pentru desfasurarea de activitati in unul dintre sectoarele prevazute in cuprinsul art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 1.998/2006;”.
6. La articolul 10 alineatul (6), litera g) se abroga.
7. La articolul 12, litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„a) cererea de validare a colectorului, conform modelului prevazut in anexa nr. 2, in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia;”.
8. La articolul 20 alineatul (2), litera o) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„o) date privind documentele prezentate de catre proprietar (dupa caz, certificat de mostenitor sau, in situatia succesiunii pe cale judecatoreasca, sentinta civila, decizie emisa de autoritatea tutelara, certificate de casatorie, act administrativ care atesta schimbarea/modificarea numelui si/sau prenumelui, document care atesta schimbarea/modificarea adresei de domiciliu ori de resedinta, procura notariala de imputernicire sau act de desemnare/delegare etc.);”.
9. La articolul 22, litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„a) cererea de validare a producatorului, conform modelului prevazut in anexa nr. 8, in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia;”.
10. La articolul 28 alineatul (3), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„a) certificatul de mostenitor sau, in situatia succesiunii pe cale judecatoreasca, sentinta civila, in original si in copie legalizata; atunci cand certificatul de mostenitor sau sentinta civila atesta existenta mai multor mostenitori, este necesara prezentarea unei procuri notariale, in original, prin care persoana care preda in custodie autovehiculul uzat este expres mandatata sa actioneze si sa incheie acte juridice in cadrul programului, in numele, pe seama si in interesul tuturor comostenitorilor, in vederea: predarii in custodia colectorului validat a autovehiculului uzat, casarii autovehiculului uzat, radierii autovehiculului uzat din evidenta circulatiei, obtinerii tichetului valoric si, dupa caz, inscrierii la un producator validat si achizitionarii autovehiculului nou sau instrainarii (valorificarii) tichetului valoric catre o alta persoana fizica cu domiciliul sau resedinta in Romania;”.
11. La articolul 30, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(1) Colectorul validat care, pe baza confirmarii primite din partea Autoritatii, a emis certificatul de distrugere pentru autovehiculul uzat completeaza si elibereaza tichetul valoric proprietarului care prezinta, in termenul stabilit de comun acord, certificatul de radiere din evidenta circulatiei a autovehiculului uzat, in original si in copie;”.
12. La articolul 32, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) In factura de livrare a autovehiculului nou, producatorul validat evidentiaza pretul de vanzare si, distinct, face mentiunea «Suma de ......... lei reprezentand contravaloarea tichetului valoric/tichetelor valorice se suporta de catre Administratia Fondului pentru Mediu, prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul.....». Sub rubrica «Total de plata» se inscrie textul «Diferenta de plata beneficiar» si se mentioneaza suma ramasa de achitat de catre proprietar.”
13. La articolul 34 alineatul (1), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„a) cererea de finantare, conform modelului prevazut in anexa nr. 13, in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia;”.
14. La articolul 34 alineatul (3), litera c) se abroga.
15. La articolul 34 alineatul (5), litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„f) declaratia privind eventuala activitate economica a organizatiei, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, in original; modelul declaratiei este prevazut in anexa nr. 14.”
16. La articolul 34 alineatul (7), litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„e) declaratia privind ajutoarele de minimis primite in ultimii 3 ani, respectiv 2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in cursul caruia proprietarul se inscrie in program, inclusiv cele exceptate de la obligatia notificarii, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, in original; modelul declaratiei este prevazut in anexa nr. 15;”.
17. La articolul 34 alineatul (8), litera d) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„d) declaratia privind ajutoarele de minimis primite in ultimii 3 ani, respectiv 2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in cursul caruia proprietarul se inscrie in program, inclusiv cele exceptate de la obligatia notificarii, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, in original; modelul declaratiei este prevazut in anexa nr. 15;”.
18. La articolul 40, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) In factura de livrare a autovehiculului nou, producatorul validat evidentiaza pretul de vanzare si, distinct, face mentiunea «Suma de......... lei reprezentand contravaloarea tichetului valoric/tichetelor valorice se suporta de catre Administratia Fondului pentru Mediu, prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul.....». Sub rubrica «Total de plata» se inscrie textul «Diferenta de plata beneficiar» si se mentioneaza suma ramasa de achitat de catre proprietar.”
19. Dupa capitolul III se introduce un nou capitol, capitolul III1, cu urmatorul cuprins:
„CAPITOLUL III
1
Achizitia autovehiculelor hibrid si electrice in cadrul programului
ARTICOLUL 40
1
Eligibilitatea proprietarului
Este eligibila pentru achizitia de autovehicule hibrid si/sau electrice in cadrul programului:
a) persoana fizica ce indeplineste cumulativ criteriile de eligibilitate prevazute la art. 10 alin. (1);
b) unitatea administrativ-teritoriala care indeplineste cumulativ criteriile de eligibilitate generale prevazute la art. 10alin. (5);
c) institutia publica ce indeplineste cumulativ criteriile de eligibilitate generale prevazute la art. 10 alin. (5).
ARTICOLUL 40
2
Cuantumul primei de casare si conditiile de acordare
(1) Prin exceptie de la prevederile art. 6 alin. (5), proprietarul prevazut la art. 40
1 beneficiaza de prima de casare exprimata prin:
a) doua tichete valorice, pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat;
b) 4 tichete valorice, pentru achizitionarea unui autovehicul electric, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat.
(2) Proprietarul prevazut la art. 40
1 poate achizitiona mai multe autovehicule hibrid si/sau electrice, in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate.
(3) Beneficiaza de prima de casare prevazuta la alin. (1) proprietarul prevazut la art. 40
1 care indeplineste cumulative urmatoarele conditii:
a) i-a fost aprobat dosarul de acceptare si este inclus pe lista proprietarilor acceptati pentru achizitia de autovehicule hibrid si/sau electrice prin program;
b) a predat colectorului validat autovehiculul uzat, obtinand certificatul de distrugere si tichetele valorice;
c) a radiat din evidentele circulatiei autovehiculul uzat, obtinand certificatul de radiere;
d) s-a inscris la un producator validat in vederea achizitionarii autovehiculului hibrid sau electric, in baza tichetelor valorice si a documentelor aferente, obtinand nota de inscriere;
e) a achizitionat autovehiculul hibrid sau electric de la producatorul validat care a eliberat nota de inscriere.
(4) Proprietarul al carui dosar de acceptare pentru achizitia de autovehicule hibrid si/sau electrice a fost aprobat nu are dreptul:
a) sa instraineze tichetele valorice obtinute in urma casarii autovehiculului uzat;
b) sa dobandeasca tichet valoric/tichete valorice de la oricare alta persoana fizica sau juridica in vederea achizitionarii autovehiculului hibrid sau electric.
ARTICOLUL 40
3
Sesiunea de inscriere in vederea acceptarii
(1) Anual, Autoritatea poate organiza una sau mai multe sesiuni de inscriere in vederea acceptarii proprietarilor prevazuti la art. 40 (1) care intentioneaza sa achizitioneze autovehicule hibrid si/sau electrice prin program.
(2) Perioada de organizare a sesiunii de inscriere, precum si suma alocata sesiunii se aproba prin dispozitie a presedintelui
Autoritatii.
(3) Dispozitia prevazuta la alin. (2) se publica pe pagina de internet a Autoritatii, cu cel putin 5 zile inainte de data deschiderii sesiunii de inscriere.
(4) Proprietarul care intruneste, cumulativ, criteriile de eligibilitate poate depune dosarul de acceptare in cadrul sesiunii de inscriere in vederea acceptarii.
ARTICOLUL 40
4
Continutul dosarului de acceptare
(1) Dosarul de acceptare al proprietarului persoana fizica trebuie sa cuprinda urmatoarele documente:
a) cererea de finantare, conform modelului prevazut in anexa nr. 18, in original, completata corespunzator si semnata de catre proprietar;
b) actul care ii atesta identitatea, precum si domiciliul sau resedinta in Romania, eliberat de catre autoritatile romane, in termen de valabilitate, in copie;
c) certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in copie legalizata;
d) cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, in copie legalizata;
e) actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat;
f) certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este inregistrat fiscal autovehiculul uzat, in termen de valabilitate la data depunerii dosarului de acceptare, in original sau in copie legalizata.
(2) In cazul unor situatii particulare, in afara documentelor prevazute la alin. (1), proprietarul persoana fizica trebuie sa depuna si urmatoarele documente, dupa caz:
a) certificatul de mostenitor sau, in situatia succesiunii pe cale judecatoreasca, sentinta civila, in copie legalizata; atunci cand certificatul de mostenitor sau sentinta civila atesta existenta mai multor mostenitori, este necesara prezentarea unei procuri notariale, in original, prin care persoana care se inscrie in vederea acceptarii este expres mandatata sa actioneze si sa incheie acte juridice in cadrul programului, in numele, pe seama si in interesul tuturor comostenitorilor, in vederea: acceptarii in program, casarii autovehiculului uzat si obtinerii tichetelor valorice, radierii autovehiculului uzat din evidenta circulatiei, inscrierii la un producator validat si achizitionarii autovehiculului hibrid sau electric nou;
b) decizia emisa de catre autoritatea tutelara competent teritorial, in copie legalizata, in cazul mostenitorului/comostenitorului minor, din care sa rezulte ca reprezentantul legal al minorului, parinte sau tutore, este expres mandatat sa actioneze si sa incheie acte juridice in cadrul programului, in numele, pe seama si in interesul minorului, in vederea: acceptarii in program, casarii autovehiculului uzat si obtinerii tichetelor valorice, radierii autovehiculului uzat din evidenta circulatiei, inscrierii la un producator validat si achizitionarii autovehiculului hibrid sau electric nou;
c) decizia emisa de catre autoritatea tutelara competent teritorial, in original si in copie legalizata, in cazul persoanei puse sub interdictie sau a persoanei asupra careia a fost instituita curatela potrivit prevederilor legale in vigoare, din care sa rezulte ca tutorele ori curatorul este expres mandatat sa actioneze si sa incheie acte juridice in cadrul programului, in numele, pe seama si in interesul persoanei ocrotite, in vederea: acceptarii in program, casarii autovehiculului uzat si obtinerii tichetelor valorice, radierii autovehiculului uzat din evidenta circulatiei, inscrierii la un producator validat si achizitionarii autovehiculului hibrid sau electric nou;
d) certificatul de casatorie sau actul administrativ eliberat de catre autoritatea competenta, care atesta schimbarea/ modificarea numelui si/sau prenumelui, in copie legalizata;
e) documentul care atesta schimbarea/modificarea adresei de domiciliu sau de resedinta, eliberat de catre autoritatea competenta, in situatia in care adresa de domiciliu ori de resedinta inscrisa in actul de identitate difera de adresa inscrisa in certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista;
f) procura notariala, prin care proprietarul mandateaza o alta persoana ca in numele, pe seama si in interesul sau sa se inscrie in vederea acceptarii in program, sa caseze autovehiculul uzat si sa obtina tichetele valorice, sa radieze autovehiculul uzat din evidenta circulatiei, sa se inscrie la un producator validat si sa achizitioneze autovehiculul hibrid sau electric nou, insotita de copia actului de identitate al persoanei imputernicite.
(3) Dosarul de acceptare a proprietarului unitate administrativ-teritoriala trebuie sa cuprinda cererea de finantare, conform modelului prevazut in anexa nr. 18, in original, completata corespunzator, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia, insotita de documentele prevazute la art. 34 alin. (1) lit. b)—m) si art. 34 alin. (2).
(4) Dosarul de acceptare a proprietarului institutie public trebuie sa cuprinda cererea de finantare, conform modelului prevazut in anexa nr. 18, in original, completata corespunzator, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia, insotita de documentele prevazute la
art. 34 alin. (1) lit. b)—m) si art. 34 alin. (4).
ARTICOLUL 40
5
Depunerea dosarului de acceptare
(1) Dosarul de acceptare se depune in conditiile prevazute la art. 35.
(2) Plicul continand dosarul de acceptare va avea inscrise, in mod obligatoriu, urmatoarele informatii:
a) numele si prenumele/denumirea completa a proprietarului si adresa de domiciliu/sediului, dupa caz;
b) titlul: «Dosar de acceptare proprietar — persoana fizica/unitate administrativ-teritoriala/institutie publica — Achizitia de autovehicule hibrid/electrice prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national»;
c) perioada de organizare a sesiunii de inscriere.
ARTICOLUL 40
6
Acceptarea
(1) Acceptarea proprietarului se face in conditiile prevazute in cuprinsul art. 36.
(2) Comisia de acceptare verifica indeplinirea criteriilor de eligibilitate si completeaza fisa de evaluare a eligibilitatii proprietarului; modelul fisei de evaluare a eligibilitatii proprietarului persoana fizica este prevazut in anexa nr. 19.
ARTICOLUL 40
7
Obtinerea tichetelor valorice
(1) Certificatul de distrugere si tichetele valorice se obtin in conditiile prevazute la art. 37.
(2) In vederea obtinerii certificatului de distrugere si a tichetelor valorice, proprietarul persoana fizica prezinta colectorului validat documentele prevazute la art. 40
4 alin. (1)—(2), cu exceptia cererii de finantare, in original si in copii. Copiile documentelor raman spre pastrare la colectorul validat.
(3) Prin exceptie de la prevederile art. 19 alin. (2), colectorul elibereaza proprietarului persoana fizica tichetele valorice, odata cu emiterea certificatului de distrugere si in aceeasi zi in care autovehiculul a fost predat spre distrugere.
(4) Prin exceptie de la prevederile art. 19 alin. (10), pentru un autovehicul uzat predat spre casare se elibereaza:
a) doua tichete valorice proprietarului acceptat de catre Autoritate pentru achizitionarea unui autovehicul hibrid;
b) 4 tichete valorice proprietarului acceptat de catre Autoritate pentru achizitionarea unui autovehicul electric.
ARTICOLUL 40
8
Radierea autovehiculului uzat
Radierea din evidenta circulatiei a autovehiculului uzat se face potrivit prevederilor art. 38.
ARTICOLUL 40
9
Inscrierea la producatorul validat si achizitionarea autovehiculului hibrid sau electric
Inscrierea proprietarului la producatorul validat si achizitionarea autovehiculului hibrid sau electric se efectueaza:
a) conform prevederilor art. 31 si 32, in cazul persoanei fizice;
b) conform prevederilor art. 38 si 39, in cazul unitatii administrativ-teritoriale si institutiei publice.
ARTICOLUL 40
10
Producatorul
(1) In vederea comercializarii autovehiculelor hibrid si/sau electrice prin program, producatorul trebuie sa indeplineasca criteriile de eligibilitate prevazute la art. 9.
(2) Prevederile cap. III sectiunea a 2-a se aplica producatorului si in cazul comercializarii autovehiculelor hibrid si/sau electrice.
20. La articolul 41, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(1) Colectorul, producatorul sau proprietarul al carui dosar de validare ori, dupa caz, dosar de acceptare a fost respins poate introduce contestatie la decizia Autoritatii.”
21. La articolul 41 alineatul (5), literele a) si e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„a) datele de identitate sau, dupa caz, atributele de identificare a contestatorului;
..............................................................................................
e) numele, prenumele si semnatura proprietarului sau, dupa caz, numele si prenumele reprezentantului legal ori ale imputernicitului acestuia, semnatura si stampila.”
22. La articolul 42, alineatele (2)—(4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„(2) Documentele depuse de catre colectorul, producatorul sau proprietarul al carui dosar de validare ori, dupa caz, dosar de acceptare a fost aprobat nu se restituie. Pe baza de solicitare scrisa, Autoritatea poate elibera colectorului validat, producatorului validat sau proprietarului acceptat copii ale
documentelor depuse.
(3) Pe baza de solicitare scrisa, Autoritatea poate restitui documentele depuse de catre colectorul, producatorul sau proprietarul al carui dosar de validare ori, dupa caz, dosar de acceptare a fost respins.
(4) Prin exceptie de la prevederile alin. (3), cererile de validare, cererile de finantare, declaratiile privind eventualele activitati economice ale organizatiilor neguvernamentale si declaratiile privind ajutoarele de minimis nu fac obiectul restituirii.”
23. La anexa nr. 3 la ghid, punctul 4 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„4. A depus cererea de validare, conform modelului prevazut in anexa nr. 2 in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia.”
24. La anexa nr. 4 la ghid, la articolul 3, punctul 3.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„3.2. Pentru un autovehicul uzat care indeplineste cumulative conditiile prevazute in ghid se elibereaza un singur tichet valoric, cu urmatoarele exceptii:
a) pentru un autovehicul uzat predat spre casare de proprietarul acceptat de catre AFM in vederea achizitionarii unui autovehicul hibrid, se elibereaza doua tichete valorice;
b) pentru un autovehicul uzat predat spre casare de proprietarul acceptat de catre AFM in vederea achizitionarii unui autovehicul electric, se elibereaza 4 tichete valorice.”
25. La anexa nr. 4 la ghid, la articolul 3 punctul 3.3, litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„f) proprietarul a prezentat, in termenul stabilit de comun acord cu colectorul validat, certificatul de radiere a autovehiculului uzat.”
26. La anexa nr. 4 la ghid, la articolul 3, dupa punctul 3.11 se introduce un nou punct, punctul 3.12, cu urmatorul cuprins:
„3.12. Prevederile pct. 3.5 si 3.6 se aplica intocmai si in cazul proprietarilor persoane fizice acceptate de catre AFM in vederea achizitionarii de autovehicule hibrid si/sau electrice.”
27. La anexa nr. 4 la ghid, la articolul 7 punctul 7.1, litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„c) cu exceptia cazurilor prevazute la art. 3 pct. 3.3 lit. a) si b), sa nu elibereze mai mult de un tichet valoric pentru un autovehicul uzat predat in cadrul programului, in caz contrar obligandu-se sa achite AFM contravaloarea tichetului valoric/tichetelor valorice eliberat/eliberate in plus, la valoarea
nominala a acestuia/acestora;”.
28. La anexa nr. 9 la ghid, punctul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„3. A depus cererea de validare, conform modelului prevazut in anexa nr. 8, in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia.”
29. La anexa nr. 10 la ghid, la articolul 1, punctul 1.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„1.2. Finantarea se acorda pentru comercializarea in cadrul programului a autovehiculelor noi:
a) marca ............, cu sistem de propulsie ...............................;
b) marca ............, cu sistem de propulsie ...............................;
c) marca ............, cu sistem de propulsie ...............................;
..............................................................................................
n) marca ..........., cu sistem de propulsie ............................;”.
30. La anexa nr. 13 la ghid, la punctul 4, litera g) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„g) ajutorul de minimis solicitat sub forma primei de casare nu urmeaza a fi folosit pentru desfasurarea de activitati in unul dintre sectoarele prevazute in cuprinsul art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 1.998/2006 al Comisiei din 15 decembrie 2006 privind aplicarea art. 87 si 88 din Tratat ajutoarelor de minimis, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 379 din 28 decembrie 2006;”.
31. La anexa nr. 13 la ghid, la punctul 4, dupa litera g) se introduc doua noi litere, literele g1) si g 2 ), cu urmatorul cuprins: „g
1) autovehiculele noi achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul ............vor fi utilizate pentru desfasurarea activitatii de ...........................,conform Clasificarii statistice la nivel national a activitatilor economice din Romania — Cod C.A.E.N. Rev. 2 (cod 4 cifre)..........., aprobata prin Ordinul presedintelui Institutului National de Statistica nr. 337/2007 privind actualizarea clasificarii activitatilor din economia nationala — CAEN;
g
2) autovehiculele noi achizitionate prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul............ nu vor fi destinate transportului rutier de marfuri;”.
32. La anexa nr. 16 la ghid, punctele 1.2, 5.6, 7.5 si 8.4 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„1.2. A depus, dupa caz: — cererea de finantare prevazuta in anexa nr. 13 la ghid, in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia; — cererea de finantare pentru achizitia de autovehicule hibrid si/sau electrice prevazuta in anexa nr. 18 la ghidul de finantare a programului, in original, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal sau de catre imputernicitul acestuia (valabila numai in cazul unitatilor administrativ-teritoriale si institutiilor publice).
...............................................................................................
5.6. A depus declaratia privind eventuala activitate economica a organizatiei, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, in original.
...............................................................................................
7.5. A depus declaratia privind ajutoarele de minimis primite in ultimii 3 ani (2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in curs), inclusiv cele exceptate de la obligatia notificarii, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, in original si conform modelului prevazut in anexa nr. 15.
...............................................................................................
8.4. A depus declaratia privind ajutoarele de minimis primite in ultimii 3 ani (2 ani fiscali precedenti si anul fiscal in curs), inclusiv cele exceptate de la obligatia notificarii, semnata si stampilata de catre reprezentantul legal, in original si conform modelului prevazut in anexa nr. 15 la ghidul de finantare a
programului.”
33. La anexa nr. 16, punctul 3.3 se abroga.
34. Anexele nr. 8 si 15 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2.
35. Dupa anexa nr. 17 se introduc doua noi anexe, anexele nr. 18 si 19, avand continutul prevazut in anexele nr. 3 si 4.
Art. II. — Anexele nr. 1—4 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. III. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p. Ministrul mediului si padurilor,
Cristian Apostol,
secretar de stat
Bucuresti, 12 august 2011.
Nr. 2.073.
_____
Nota AvocatNet.ro: Puteti consulta Anexele 1 - 4 in fisierul atasat.
Comentarii articol (0)