La admiterea in magistratura, candidatii admisi dupa cele doua etape ale concursului trebuie sa-si formuleze optiunile pentru ocuparea posturilor, conform unui anunt de pe site-ul Institutului National al Magistraturii (INM).
INM a anuntat ca, astazi, candidatii care au trecut de cele doua etape ale concursului de admitere in magistratura trebuie sa-si formuleze optiunile pentru ocuparea posturilor scoase la concurs.
Astfel, dupa cum rezulta din Lista cu rezultatele definitive publicata la data de 8 octombrie 2013, candidatii se vor prezenta in data de 6 decembrie 2013, ora 14, in Aula Institutului National al Magistraturii, cu sediul in Bucuresti, Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 53, sector 5, conform INM. Accesul candidatilor se face pe baza unui act de identitate.
In perioada 22 octombrie - 25 octombrie, candidatii admisi la examenul de admitere in magistratura au sustinut interviul psihologic, conform unui anunt al INM. Acesta s-a desfasurat la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care este pe Calea Plevnei, nr. 141 B, sector 6, Bucuresti.
Lista cu repartizarea candidatilor la acest interviu, pe zile si pe ore, poate fi consultata
aici.
Testul scris din examinarea psihologica a examenului de admitere in magistratura a fost sustinut pe 12 octombrie.
Potrivit unui alt anunt de pe site-ul INM, la examinarea psihologica au fost respinsi 8 dintre cei 70 de candiati admisi dupa primele doua probe.
Cei respinsi au sustinut reexaminarea psihologica la data de 2 noiembrie, incepand cu ora 8,30, Ia CSM.
Accesul in sala s-a facut pe baza unui act de identitate, carte/buletin de identitate sau pasaport, incepand cu ora 8.
Reexaminarea psihologica a constat in reevaluarea testului scris, aplicarea unui nou test scris si sustinerea unui interviu.
Interviul s-a desfasurat Ia aceeasi data, dupa noul test scris, tot Ia sediul CSM.
In urma reexaminarii psihologice, au fost admisi sapte candidati, iar cel de-al optulea a fost reprogramat pentru o noua astfel examinare, conform unui anunt de pe site-ul INM.
De asemenea, candidatii admisi au facut examinarea medicala in zilele de 31 octombrie si 1 noiembrie, conform unui anunt al INM.
Aceasta examinare s-a facut la sediul Centrului Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu al Ministerului Justitiei, cu sediul in strada Nerva Traian, nr. 6, bl. M39, sector 3, Bucuresti, incepand cu ora 8.
Cum s-a desfasurat concursul
Anterior acestor teste, candidatii la examenul de admitere in magistratura au avut de trecut doua probe. Astfel, toti cei 112 candidatii la ultima etapa a examenului de admitere in magistratura, proba interviului, au fost declarati admisi, conform unui alt anunt al INM. Aceasta proba s-a desfasurat intre 2 si 5 octombrie, inclusiv, la sediul institutiei.
Cea mai mare nota la proba interviului a fost 10, obtinuta de unul dintre candidatii pentru un loc la Tribunalul/Parchetul Bucuresti. Cea mai mica nota a fost 7 pe care au luat-o doi candidati, unul a vizat un post in Bucuresti, iar altul in Teleorman.
Lista detaliata cu notele obtinute de toti candatii se gaseste pe
site-ul INM.
La
mijlocul lunii septembrie, Institutul a publicat rezultatele obtinute de candidati in
etapa eliminatorie a admiterii in magistratura, pe care le puteti consulta
aici.
Etapa eliminatorie a constat in sustinerea a doua teste grila, unul de verificare a cunostintelor juridice si altul de verificare a rationamentului logic.
Dupa cele doua etape, s-a facut o medie a notelor obtinute candidati, iar admisi au fost 70 de candidati, in acest mod fiind ocupate locurile scoase la concurs. Cei care s-au inscris la sesiunea din aceasta toamna a examenului de admitere in magistratura au candidat pentru unul dintre cele 70 de posturi de judecatori vacante.
Cele mai multe posturi de judecatori scoase la concurs au fost in Bucuresti si in Constanta, iar cele mai putine in Timisoara. Astfel, la Curtea de Apel din Bucuresti au fost vacante in total zece posturi, dupa cum urmeaza:
-
Judecatoria Buftea (1),
-
Judecatoria Cornetu (1),
-
Judecatoria Oltenita (1),
-
Judecatoria Giurgiu (3),
-
Judecatoria Slobozia (2),
-
Judecatoria Fetesti (1),
-
Judecatoria Alexandria (1).
La Constanta, au fost libere sapte posturi la Judecatoria Constanta si cate unul la judecatoriile din Medgidia, Mangalia si Harsova.
La polul opus, in Timisoara, au fost vacante doar doua locuri, unul la Judecatoria Sannicolau Mare si altul la Judecatoria Resita.
Cea mai mare medie la acest concurs a fost de 8,218, obtinuta de unul dintre candidatii admisi la un post de judecator la Tribunalul Cluj.
Cea mai mica medie de la acest concurs a fost de 7,395, obtinuta de unul dintre candidatii inscrisi la un post de judecator la Tribunalul Iasi.
Lista completa cu posturile de judecator aprobate pentru concursul de admitere in magistratura poate fi consultata aici.
De asemenea, puteti citi tematica si bibliografia de concurs aici, iar calendarul detaliat al desfasurarii examenului il puteti gasi aici.
Pentru a fi admisi in magistratura, candidatii au trebuit sa se prezinte la examen cu o "Fisa de prezentare", care oferea informatii preliminare comisiei de examinare cu privire la problematica aptitudinilor, motivatiei si elementelor de etica profesionala si care nu s-a punctat, avand doar valoare informativa, a precizat INM.