La examenul din aprilie 2008 s-au scos 30 locuri la judecatori si 50 la procurori. Ulterior s-au suplimentat locurile si au intrat 41 de candidati la judecatori si 82 la procurori. De la 8,30, media de intrare a coborat la 8 la judecatori, iar la procurori, de la 7,65 la 7,30, in conditiile in care nici concurenta si nici dificultatea subiectelor nu s-a comparat cu cea de acum.
Suntem vreo 15 candidati care am picat la procurori cu medie de intrare la judecatori. Nu credeti ca merita sa incercam sa depunem un memoriu la CSM, pentru o suplimentare de locuri la procurori? Nu suntem chiar asa de multi, exista un precedent si chiar nu avem nimic de pierdut.
Astept o reactie din partea celor aflati in situatia mea, as vrea sa depunem acest memoriu intemeiat pe argumente privind problemele din sistem cu criza de personal si incarcatura de dosare/magistrat, nu pe faptul ca am muncit mult in conditii dificile, pentru ca necazurile noastre nu ii intereseaza, ci doar binele sistemului.
Cred ca suntem mai bine pregatiti acum decat unii care au intrat mai demult pe mai multe locuri si cu subiecte mai usoare, pentru ca selectia a fost dura si subiectele grele, asa ca merita sa incercam. Cine stie, poate am gasi sustinere in oameni ca d-na LC Kovesi sau d-na MM Pivniceru...
Inainte de publicarea rezultatelor finale. In anunt apare un numar de locuri, iar la admisi apar mai multi. Uita-te pe siteul INM la admitere magistratura aprilie 2008.
12711/1154/2008
• Hotarare nr. 397
• Hotarare nr. 405 Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 6193/2008, privind desemnarea comisiilor de psihologi pentru testarea psihologică şi respectiv, reexaminarea psihologică a candidaţilor declaraţi admişi la proba scrisă la concursul de admitere în magistratură din data de 13 aprilie 2008.
Solutie
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componenţa comisiilor de psihologi pentru testarea psihologică şi respectiv, pentru reexaminarea psihologică a candidaţilor declaraţi admişi la proba scrisă la concursul de admitere în magistratură, din data de 13 aprilie 2008.
De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat suplimentarea numărului de posturi scoase la concursul de admitere în magistratură, din data de 13 aprilie 2008 pentru judecători şi procurori, cu posturile alocate procedurii numirii directe, respectiv 15 posturi pentru judecători şi 30 de posturi pentru procurori.
se pare k posturile suplimentate atunci erau alocate procedurii numirii directe