avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Adina Horvat

Activitate Adina Horvat

Totusi, mi se pare ca art. 140 alin.(3) si alin (4) se contrazic unul pe celalalt si imi infirma dreptul.
Alin.(3) zice ca cota aplicabila este cea in vigoare la data la care intervine faptul generator (in cazul meu, momentul in care o sa fiu pusa in posesie si cota ar fi 5%), cu exceptia cazurilor prevazute la art. 134^2 alin.(2) pt. care se aplica cota in vigoare la data exigibilitatii taxei (in cazul meu data emiterii facturii de avans, cand cota era 19%) Ori eu am platit toata suma, cu titlu de avans, si pe factura TVA era 19%. Si atunci ce regularizare sa se mai faca? Nu stiu in ce masura legea ma ajuta daca vanzatorul nu vrea sa faca regularizarea.
Buna ziua!
Am facut un antecontract privind cumpararea unui imobil nou in luna mai 2008.La acea data am achitat cu titlu de avans, valoarea totala a apartamentului (care includea TVA 19%). Urmeaza sa inchei contractul de vanzare-cumparare in scurt timp.Mentionez ca ma incadrez in conditiile prevazute in art.140 alin.2^1) din Codul Fiscal, pentru achizitionarea cu cota redusa de 5% a TVA a imobilului. Ma intereseaza daca pot sa recuperez diferenta de 14% a TVA altfel decat prin intermediul vanzatorului? Daca nu, exista temei legal prin care acesta este obligat sa faca acest lucru?
El sustine ca nu, si imi propune o solutie de compromis, legala, dar prin care l-as face partas la jumate din suma recuperata.(Act aditional la antecontract, modificarea pretului de vanzare, etc.) Am vreo sansa sa recuperez integral suma care mi se cuvine?
In eventualitatea ca puteti sa-mi dati un raspuns, va multumesc anticipat!