fara a dori sa te supar mai mult decat esti...... as dori sa comentez putin nemultumirile tale. mdificarea datei de examen s-a facut tocmai pentru a da posibilitatea la inscrierea la master, sau la o alta forma pentru a definitiva situatia noastra in cazul promovarii examenului, cel putin asa consider eu, si mai mult de atat cat crezi ca ai fi mai acumulat ca si materie pana in noiembrie-decembria daca ar fi fost ca in anii trecuti, daca nu ai reusit pana in septembrie. Apoi baremul. Este normal sa existe un barem caci altfel s-ar fi comentat ca s-a lasat la aprecierea celor care corecteaza, iar numarul redus de admisi, subiectele au fost intr-adevar grele si ample astfel ca era obligatorie aceasta selectie vis-a-vis de cei care au mers doar ca sa mearga la un examen. Este pacat de cei care au piedut timp intr-adevar , care au dus acest examen cu tot stresul sui, de cei care au pierdut timp pentru el, dar sa avem reson, au fost si care au venit doar ca sa vina, sa faca placerea parintilor, sau etc samd
Niciodata nu esti sigur ca ai sa castigi un proces.Cel putin asta am invatat in atatia ani. Si spun asta deoarece nici o cauza nu este identica cu alta chiar daca pare. In meseria asta totul este frumos, chiar si cand pierzi, deoarece te face sa vrei mai mult, sa inveti mai mult , sa fii la curent cu toate schimbarile si sa iti doresti sa fii cel mai bun. Nu stiu cat am sa reusesc eu acest lucru deoarece nu mai am timpul necesar (caci ai nevoie de ceva ani buni de practica) iar eu mi-s cam in varsta dar sunt sigura ca am sa fac tot ce imi sta in putinta ca cele ce pronunta judecatorul sa ie in spiritul li litera legii. Cu totii stim ca legea este interpretabila si are atatea portite, noi trebuie sa o gasim pe cea mai buna pentru clientul nostru. Pentru anylad- da pentru fiul meu am sa recomand sa aleaga sintezele deoarece pe mine m-au ajutat in mare. Am ramas surprinsa la civil, caci am atins toate subiectele si chiar am calculat punctajul si nu meritam doar 6, dar eu am un mare defect- scrisul. L-am stricat la sala in 17 ani de munca . Cam asta este.
In fapt m-as fi dorit un altfel de examen. as fi vrut sa constea in spete, caci asta face un avocat, apara partile din proces, oricare ar fi ele. Asa cum intram direct in "paine" dupa absolvire consider ca ar fi necesar sa cunoastrem practica , nu teorie pura. asta este parerea mea.
da, cu placere. am invatat dupa sinteze, manualele aparute anul trecut, practica de 17 ani in justitie, si am invatat din anul 1994 (tot am invatat) si asa cum am zis si ieri m-a ajutat Bunul Dzeu. Cam asta a fost
citesc pe acest forum de acum 2 luni. Raman uimita si cateodata sunt indignata de multe lucruri care se scriu. Inteleg supararea celor care au esuat anul acesta dar zic eu ca toti avem o sansa in viata si mai ales ca majoritatea sunteti tineri. Imi pare rau ca ganditi la acest mod despre cei care au promovat acest examen. Eu muncesc in sistem de 18 ani ca grefier. Am intrat la facultate prima data in 1994 si am abandonat din lipsa banilor caci imi cresteam copilul singura de ani buni. Mi-am dorit sa ajung avocat inca de cand am luat examenul de grefier. Acum un an am terminat facultatea la Universitatea Ecologica si am invatat de atunci pentru acest examen. Tot din lipsa banilor anul trecut nu am putut da examenul. Am muncit din greu pentru a promova si Dzeu m-a ajutat. Majoritatea dintre voi sunteti tineri. De ce disperati? De ce nu gasiti forta in voi sa acceptati un esec? Eu va urez succes si celor care au formulat contestatiile sa le ajute Dzeu.Cu stima un avocat stagiar.
am inteles bine? toate examenele vor fi scrise si se face media aritmetica, nu ca in alti ani fiind obligatoriu sa obtii o anumita nota. Mai mult de atat am inteles ca se dau 3 examene, 1 laa Legea avocatului, iar celelalt6e doua la un loc civil cu procedura civila iar in alta zi penal si procedura penala.