avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate adriana_iacob2007

Activitate adriana_iacob2007

Am contractat un credit pentru nevoi personale anul trecut, credit pentru care am avut nevoie de un girant. Pana anul acesta in luna martie am achitat rata lunara in valoare de 1363 lei, insa din luna aprilie nu am mai putut achita aceasta rata datorita faptului ca veniturile mele salariale s-au redus, iar sotul meu a fost trimis in somaj. Fiindca mi s-au redus veniturile am anuntat banca ca nu mai pot plati rata stabilita si sa se gaseasca o solutie pentru micsorarea acesteia.Acumulandu-se restanta la credit, am inceput sa primim acasa atat eu cat si girantul mai multe somatii, fiind sunate in acelasi timp si de catre biroul de urmariri cu privire la restanta acumulata. Avand in vedere faptul ca am acumulat restanta la credit am solicitat bancii sa se gaseasca o solutie pentru a se stabili o rata pe care sa o pot suporta si intr-adevar s-a gasit solutia, respectiv rescadentarea creditului pe timp de un an. Fata de aceasta situatie intre mine, banca si girant trebuie sa se incheie un act aditional, act aditional pe care girantul nu mai este de acord sa il semneze. Intrebare: Cum se poate rezolva aceasta din urma situatie avand in vedere ca in contractul de credit este stipulat faptul ca pe parcursul derularii creditului girantul nu se poate schimba?