avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate luizacsinte

Activitate luizacsinte

Răspuns la discuția Inregistrare tardiva modificari
Multumesc..intre timp mi.a dat seama ca nu am cum face altfel decat sa le depun dupa urmatoarea sedinta AGA ...
Răspuns la discuția Inregistrare tardiva modificari
Mentionez ca nici vechii cenzori nu au fost revocati ...Ei figureaza in inregistrarile Judecatoriei ,in continuare, ca fiind comisia de cenzori cea anterioara..
Buna ziua,

Am intampinat o situatie delicata:
In cadrul unei Adunari Generale a Asociatilor pe langa unele modificari la statut, au fost nominalizata o noua comisie de cenzori. La momentul respectiv (acum 2 ani) s.au inregistrat la Judecatorie doar modificarile statutului, fara numirea noii comisii de cenzori..cum ar fi trebuit in mod normal (motivul fiind faptul ca nu s.a adus la cunostinta celui care face inregistrarile)...prin urmare, facand o data o inregistrare in 2010 a unei Hotarari de Adunare Generala, cum pot sa fac inregistrarea comisiei de cenzori, acum dupa 2 ani ?
In considerentul in care un cenzor a pus semnaturi pe anumite documente inca de atunci, este tardiva acum inregistrarea lor ? Cum anume trebuie procedat ?
Incheierea judecatoreasca pentru inregistrarile facute atunci in 2010 este definitiva si irevocabila.
Ce solutii am sa rectific? Multumesc
Legea nr. 248 /2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate prevede urmatoarele:

Art. 30. "(1) Organele politiei de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
a) minorului care este inscris in documentele de calatorie ale ambilor parinti sau, dupa caz, este titular al unui document de calatorie individual si calatoreste in strainatate insotit de acestia i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acestia;
b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte;
c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
d) minorului care este titular al unui pasaport individual si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu aceasta numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau, dupa caz, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care sa cuprinda acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, la statul sau statele de destinatie, la perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale insotitorului respectiv.
(2) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)-d) nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau, dupa caz, declarat disparut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentantului legal al minorului.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. b)-d), organele politiei de frontiera permit iesirea din Romania a minorilor insotiti, numai in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care insotitorul argumenteaza necesitatea calatoriei in strainatate prin faptul ca minorul urmeaza sa beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul Romaniei si fara de care viata sau sanatatea ii este pusa in mod grav in pericol, cu conditia sa prezinte documente doveditoare in acest sens, emise sau avizate de autoritatile medicale romane, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care urmeaza sa se acorde tratamentul medical respectiv, chiar daca nu exista acordul ambilor parinti, al celuilalt parinte, al parintelui supravietuitor sau al reprezentantului legal;
b) in cazul in care insotitorul face dovada ca minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzatoare, din care sa rezulte perioada si statul sau statele in care se vor desfasura aceste studii sau concursuri, chiar daca exista acordul doar al unuia dintre parinti.
(4) Pe langa informatiile prevazute la alin. (1) lit. d), declaratia parintilor, a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila, a parintelui supravietuitor sau a reprezentantului legal, dupa caz, trebuie sa cuprinda si urmatoarele mentiuni:
a) scopul deplasarii;
b) ruta urmata pana in statul de destinatie;
c) indicarea faptului daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se reintoarca impreuna cu un insotitor, ale carui date de identitate trebuie indicate, in cazul in care acesta este o alta persoana decat cea cu care iese din Romania.
(5) Poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane.
(6) Organele politiei de frontiera vor permite iesirea din Romania a minorilor insotiti numai daca se constata ca se respecta informatiile prevazute la alin. (1) lit. b) si c) si la alin. (4), referitoare la insotitor, perioada deplasarii si ruta care trebuie urmata, iar in situatiile prevazute la alin. (3), daca se constata ca ruta aleasa pentru deplasare si momentul prezentarii la iesirea din tara se justifica in raport cu destinatia, respectiv cu perioada deplasarii.
(7) Declaratiile prevazute la alin. (1) lit. b)-d) trebuie redactate in doua exemplare si trebuie sa fie autentificate in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca au fost date in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, la care Romania a aderat prin Ordonanta Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr. 52/2000, cu modificarile ulterioare. Un exemplar al declaratiei se pastreaza de catre insotitor, iar al doilea exemplar insoteste pasaportul minorului."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
O s.r.l. romaneasca vinde un activ al sau (un imobil) din Romania. Pentru
aceasta, conform legii romane are nevoie de aprobarea asociatilor. Asociatul
unic al SRL romanesc este o SRL italiana. Soc Srl italiana se afla in
lichidare voluntara avand numit un lichidator/curator de catre asociatii SRL
italiana. Acest fapt a fost obeservat dintr-un certificat constatator
obtinut de la Camera de Comert Prado pe care vi-l pot trimite daca
considerati ca este cazul.



Intrebari:



1)Conform legii italiene, Lichidatorul SRL italiana are puterea si
capacitatea de a reprezenta SRL italiana in calitatea acesteia de asociat
unic la SRL romaneasca, pentru a lua hotararea ca SRL romaneasca sa isi
vinda un imobil? Cum se probeaza acesta putere si capacitate de reprezentare
a lichidatorului, prin ce acte oficiale, sau exista prevederi legale ca este
automata? Sant necesare autorizari din partea vreunei autoritati sau
oficialitati italiene pentru ca administratorul lichidator sa poata hotari
aceasta vanzare de active?

2)Daca lichidatatorul nu are acesta putere/capacitate, atunci cine o are?
Adunarea generala a asociatilor, fostul administrator, sau cine? Si care
sant limitarile, conditiile, restrictiile care le are cel care poate decide
aceasta actiune

3)Este necesara si hotararea asociatilor SRL italiana pentru acesta
operatiune?

4)Asociatii din SRL italiana mai au dreptul de a reprezenta societatea,
inclusiv in calitatea aceteia de asociat unic la SRL romaneasca?

5) Puterile Curatorului Special(Administrator Special de lichidare
voluntara) sant transmisibile de catre acesta sau sant doar pesonale( adica
poate da dreptul de semnatura altcuiva prin procura notariala)?
Răspuns la discuția desfiintare post ...
Exact, vorbeam despre perioada de revenire din concediu crestere copil , nu perioada in care salariata se afla in concediul pentru crestere copil..
Multumesc mult !
Răspuns la discuția desfiintare post ...
adica art. 25 lit. 3 :)
Răspuns la discuția desfiintare post ...
Referitor la punctul 2, daca nu mai avem CCMN .din ce stiu exista OG 111/2010 in care sunt mentionate acele 6 luni .

Va multumesc mult pentru raspunsuri
Răspuns la discuția desfiintare post ...
cum ar fi cel mai bine de procedat ? multumesc
Speta :

Legat de o salariata care s-a reintors din concediu crestere copil pana la 2 ani. Ideea este ca s-a prevazut inca dinaintea intoarcerii acesteia la serviciu, desfiintarea acestui post si concedierea ei, dupa 6 luni cat e legal sa nu fie concediata.
Problema intervine aici, faptul ca s-a previzionat ca nu mai avem
nevoie de acest post si nici ce sa i se dea de lucru angajatei.
Hotararea de a desfiinta postul trebuie legal aprobata de Consiliul
Director ( conform OG nr. 26/2000 ) privind organigrama si
strategia de personal, INSA:

1. avem cum sa hotaram ca se desfiinteaza postul (incepand cu 1
februarie) inca de pe acum?


2. o putem anunta (in scris) pe angajata cu 3 luni inaintea implinirii
termenului de 6 luni, faptul ca ii va fi desfiintat postul, in ideea ca
sa isi poata cauta alt job ?
Parerea mea: consider ca este suficient sa i se comunice verbal
faptul ca va ocupa postul doar 6 luni cat este legal.

3. Este corect termenul de preaziv de 20 de zile lucratoare in acest
tip de concediere?
Va rog sa mentionati si baza legala este pentru fiecare dintre aceste
puncte.
Cum am putea proceda pentru a fi in legalitate, in cazul in care
salariata ar putea merge in instanta pe litigiu de munca? MULTUMESC