Buna ziua, sper ca nu procedez gresit punand o intrebare in acest topic, dar intrebarea ar fi cam tot pe aceeasi tema, asadar: am cumparat un teren intr-un sat in apropiere de Cluj-Napoca. In contractul de vanzare cumparare se mentioneaza ca este intravilan, cu deschidere 25 m, lungime 30 m.
In fata parcelei respective fostul proprietar a lasat un drum cu latimea de 5 m.
In momentul in care am inaintat cererea pentru obtinerea certificatului de urbanism, ni s-a cerut ca drumul sa aiba latimea de 7 m, adica 2 sensuri de mers de 3 m fiecare si un trotuar de 1 m.
Intre timp pe parcela prevazuta ca drum de servitute primaria a introdus o conducta de apa, desi drumul de servitute este in continuare proprietatea celui de le care am cumparat, eu avand o cota parte de 3% din drum.
Prin urmare ni se impune cedarea a 7 m din parcela detinuta, (pe toata deschiderea ei) pentru a obtine autorizatia de constructie, deoarece referentul de specialitate din comisia de urbanism considera ca de la conducta respectiva care trece la aprox 1 m de limita mea de proprietate trebuiesc lasati cei 7 m aferenti drumului.
Ce mi se pare aberant este faptul ca, desi oficiul de cadastru a aprobat fostului proprietar parcelarea terenului cu drumul de servitute de 5 m, acum urbanismul cere drum de 7 m, in conditiile in care nici un singur drum din satul respectiv nu are latimea respectiva, cu atat mai mult cu cat in urma cu 1 luna drumul respectiv nu exista fizic si deocamdata sunt singurul proprietar care ar circula pe drumul respectiv.
Va rog sa-mi spuneti daca e necesar un drum atat de lat (aberant de lat dupa parerea mea)- eventual daca puteti sa-mi spuneti ce lege reglementeaza chestiunea si daca e normal sa mi se impuna cedarea a 7 m din parcela, in conditiile in care anul trecut am platit 40 de euro/mp?
Daca terenul este intravilan ni se poate impune in certificatul de urbanism realizarea PUZ pe cheltuiala proprie?
Multumesc.