avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate ada h

Activitate ada h

Va multumesc mult pentru raspunsuri,
Mai am o nelamurire, procurorul a zis ca daca victimele declara in 30 de zile ca nu au pretentii si nu depun certificatul medico legal (care este > 60 zile) actiunea penala nu mai incepe deloc....
Este oare adevarat?

Multumescu.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit frontal cu un alt autovehicul, acesta aflanduse si el destul de aproape de centrul strazii). Au fost doua victime, una din ele a fost externeta in aceeasi zi, iar cealalta a suferit o operatie la femur => 6 luni de spitalizare in certificatul medico legal (nu s-a putut obitine un certificat pentru mai putin de 60 de zile).
Din cate am inteles vor fi doua procese unul civil si unul penal (prin autosesizare pentru ca spitalizarea a depasit 60 de zile). Daca partile ar ajunge la o intelegere, si victima cu femurul fracturat ar declara la politie si la notar ca a primit o suma de bani si ca nu mai are pretentii, ar mai fi posibil sa mai ceara pe viitor si alte despagubiri? In urma procesului penal, am inteles ca autorul accidentul se va alege cu cazier, dar nu va face puscarie (caci este la prima abatere). Este adevarat? I s-ar putea anula permisul de conducere? Momentan a obtinut dovada de la politie.
O alta intrebare: RCA-ul acorda si despagubiri pentru daune morale victimelor? Doar la proces sau si daca partile s-au inteles amiabil?
Cum credeti ca este mai bine din punctul de vedere al autorului accidentului: sa se impace cu partile sau sa se ajunga la proces?
Este oare posibil ca si a doua victima sa emita pretentii?

Va multumesc,