avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate raluka.mrc

Activitate raluka.mrc

Ajustarea bazei de impozitare este permisa prin art. 138 lit. d) din Codul fiscal si poate fi efectuata numai dupa data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii prevazute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei si numai daca hotararea respectiva a ramas definitiva si irevocabila.Pe factura emisa se face referire la factura initiala si se inscrie mentiunea „ajustare baza de impozitare“.

Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare cu doi clienti care sunt datori din anul 2005. Prin procese nu am rezolvat nimic pt ca nu am avut de la cine sa ne recuperam banii, au fugit si nu aveau nimic al lor. Acum am vrea sa recuperam si noi tva-ul de la stat si impozitul pe profit dar nu stim daca e posibil. Una dintre societati este radiata din anul 2006 conform site-ului Ministerului de Finante dar nu stiu in ce baza a fost radiata iar la Registrul Comertului nu i-am gasit pe nicaieri. Cealalta firma am gasit-o la ONRC ca fiind "radiata : inchiderea procedurii falimentului si radierea debitorului ". In acesta situatie putem sa facem storno la facturile in cauza? Cum pot afla daca s-au dat hotarari judecatoresti definitive si irevocabile?
Va multumesc.