Eu ma gandesc ca intarzierea ar fi cauzata de modificarile legislative, in sensul ca stagiarii vor fi obligati sa frecventeze cursurile INPPA, ceea ce presupune taxa de inscriere, ceea ce ar putea insemna ca asteapta sa fiti inscrisi in tablou dupa ce legea produce efecte, astfel incat sa fiti obligati toti sa va inscrieti si sa platiti. In cazul in care nu stiati INPPA =Traian Briciu, UNBR = Gheorghe Florea, primul find asociat in profesie cu cel de-al doilea...
Pe de alta parte nu stiu ce sa zic ca se va intampla cu voi intrucat restul stagiarilor vor fi probabil inscrisi in tablou de la 1 ianuarie, deci tot dupa intrarea in vigoare a legii.
eu unul ma indoiesc ca in plin an de criza au corectorii atata treaba
In Bucuresti a durat 3 sapt si 2 zile pentru toata lumea. Aveti rabdare! Dupa ce intrati nu o sa va mai intereseze cat a durat! Iar daca nu intrati nu timpul de corectare va fi marea problema....
Anul trecut a durat 3 saptamani si 2 zile pana la primele rezultate si inca vreo 2 pana la cele finale..asa e in fiecare an, cu exceptia examenului care s-a dat sub forma de grile
referitor la o noua sesiune a examenului de admitere din februarie tind sa cred ca este praf in ochi.
Art. 33 - (1) Potrivit art. 16 din Lege, dreptul de primire în profesie se obţine pe baza unui examen.
(2) Examenul de primire în profesie se organizează de consiliul baroului, în mod obligatoriu în fiecare an, în ultimul semestru al anului, la o dată unică pentru toate barourile, cu consultarea Baroului Bucureşti. Data examenului va fi anunţată într-un ziar de mare tiraj cu cel puţin 60 de zile înainte.
examenul se organizeaza anual, in ultimul semestru al anului. de aici eu inteleg ca se organizeaza un singur examen, si acela in ultimul semestru.
daca mai puteti obtine ceva acum este momentul.
Daca printr-o minune va aproba eliberarea copiilor dupa lucrarile voastre, as fi (si nu numai eu) curios sa vad o lucrare punctata cu 5, 4, 3 si de care voi sunteti convinsi ca merita mai mult....asta asa ca fapt divers.
Daca sunteti siguri de ce ati scris continuati demersurile!
Bafta...
1 exceptand stresul suplimentar al asteptarii eu as fi foarte fericit in locul vostru ca dureaza atat! Inseamna ca cineva chiar le citeste atent.
2 a ajuns la urechile mele din surse credibile ca anul acesta fatza de anul trecut lucrarile au plecat la recorectat sigilate. Asta poate fi o veste buna sau...nu. In conditiile astea nu se va sti ce note are persoan a carei lucrare se recorecteaza si pe cale de cinsecinta va fi mai greu de facut "echivalarea".
1. mesajul era adresat tuturor celor care intra aici si cu ultimele puteri incearca sa isi inventeze scuze pentru propriile esecuri.
2. scopul sau era sa va trezeasca la realitate pe cei care credeti ca ati fost furati, ca a fost doar pe pile, ca au intrat doar cei care au copiat.
In sprijinul acestei idei prezint urmatoarele argumente:
A. "pozitia 400" daca ar fi avut vreo pila pusa NU avea "ghinionul" sa pice la penal...vorbiti despre o studenta care a avut doar 9 si 10 (poate mai bine spus doar 10 si cativa de 9) in toata facultatea. mai exact universitatea din bucuresti, facultatea de drept, sa speram ca la contestatii i se va face dreptate (ca si celorlalti care merita)
B la mine in sala identificasem 5 persoane care copiau cu hands-free. din cele 5 persoane una singura a promovat acest examen.
C vorbiti de atac la persoana din partea mea in timp ce voi cautati nume prin lista si verificati ce legatura au cu diferite "personalitati" pentru a va justifica propriul esec, prin niste acuzatii nefondate. (aici ma refer si la postul cu ruda profesorului Ticlea)
3 Da, am fost student a lui "Jenica" si am facut exact ce fac unii dintre voi. dupa ce am picat respectivul examen mi-am petrecut 2 luni inventandu-mi scuze si gasindu-i toate defectele respectivului profesor...in timp ce alti studenti promovasera...culmea e ca erau exact studentii care aveau cele mai mari note si la celelalte materii, studenti despre care am aflat ca se trezeau la 5 dimineata ca sa mai citeasca ceva, in timp ce eu nu ma deranjam sa ma duc la seminar pentru ca era de la 8.
Din experienta asta am invatat multe. Cu toate ca mi se facuse o mare nedreptate...pentru ca de un 8 tot scrisesem, am realizat ca nu eram pregatit 100% si ca nu depusesem tot efortul necesar. M-am plans cateva luni, pana cand m-am apucat de invatat cum nu mai invatasem niciodata si am luat in restanta 9. A fost prima si ultima mea restanta.
4. Ati fost furati, ati fost nedreptatiti, subiectele au fost grele, examenul obositor, au fost pile, s-a copiat. totusi STATISTICA NU MINTE. toti colegii mei de facultate care au invatat 4 ani si au avut note mari sunt de 2 zile avocati. Tot ei sunt oamenii care din anul 2-3 lucreaza, au facut practica la diverse societati de avocati, si-au sacrificat vacantele de vara si de luni se intorc la munca, avand asigurate toate conditiile necesare desfasurarii stagiului si unii chiar salarii de 4500 Ron (apropos de intrebarea cu diferenta intre INM si avocatura).
5. in orice "razboi" exista victime colaterale...pentru ele imi pare rau. cert este ca nu va sti nimeni niciodata cine este o victima colaterala si cine este victima propriei lipse de efort si devotament. fiecare va crede despre el insusi ca el este cel nedreptatit, aici intervine ce am spus eu, uitati-va bine in oglinda si vedeti unde ati gresit.
Nu ma intereseaza cat v-a luat fiecaruia sa invatati. 1 an 2 ani 2 luni 3 luni 9 luni. pur si simplu nu este relevant. mie mi-au trebuit 29 de zile suplimentare celor 4 ani de facultate. Ce vreau eu sa subliniez este ca daca simti ca nu esti stapan pe situatie maresti doza de efort. Ai invatat 4 ani si poti sa tratezi toate subiectele atingand fiecare punct din barem, BRAVO! iti iei vacanta si te prezinti direct la examen. Pentru ceilalti(aici ma includ si pe mine) a fost nevoie de eforturi suplimentare...
Concluzie: 1% inspiratie 99% transpiratie -> faceti asta si va garantez ca nici un sistem, oricat de corupt ar fi, nu va va putea inlatura din locul pe care il meritati.
sunteti SLABI, sunteti SLAB PREGATITI si nu faceti decat sa va inventati scuze pentru propriile esecuri.
sunt unii oameni aici care au invatat 1 an 2 ani, luni de zile. nu cunosc pe nimeni bine pregatit care sa nu fi intrat din prima.
Da s-au dat si note aiurea, da s-or fi facut si aranjamente dar nu mai scrieti toate mizeriile care va trec prin cap.
Ati invatat 14 ore pe zi? ati mancat pe paine 6000 de pagini? ati consumat 20 de markere subliniind? daca da atunci sunt sigur ca sunteti avocati deja.
ganditi-va bine si nu va mai mintiti singuri. credeti ca ati depus suficient efort in 4 ani de facultate plus cateva luni de invatat? credeti ca daca ati terminat o facultate de hocus pocus pe la cine stie ce universitate neacreditata si ati invatat 2 luni aveti vreo sansa??
Grow up.
Veniti pe forum si invatati din niste carti de sinteze de tot rasul, sau din niste subiecte prost rezolvate care circula pe aici. veniti si va faceti ca invatati 1 luna mizeriile alea de subiecte rezolvate si traiti cu impresia ca stiti "drept" si aveti pretentia sa intrati intr-o profesie..oricare ar fi ea.
V-ati pus vreodata intrebarea ce faceti aici?
de ce vreti sa fiti avocati? ce faceti de saptamana viitoare daca intrati in barou?
sunt o gramada de paraleleli care sustin examenu asta fara macar sa aiba vreun avocat coordonator cu care sa fi discutat inainte...
nu-i nimic...mai e si la anu...mai e si peste doi ani...peste trei....
s-a copiat...s-a furat...si tot nu au fost in stare decat 250 de oameni sa intre in barou?!?! din astia 100 sa fi intrat pe bune si sunt mandru ca sunt coleg cu ei!
nu mai aruncati cu noroi in tot ceea ce va face voua rau...ce treaba aveti voi cu pozitia 400? credeti ca vorbiti in cunostinta de cauza? mi-a fost colega si ati vrea voi sa stiti carte cat stie ea...o sa treaca la contestatii?...sa speram..
ati picat la una dintre materii si ati avut note mari la restul? faceti contestatie si o sa treceti...dar nu mai considerati note mari 6.5 si 7
hai, gata, la munca
la INM nu se poate copia...poate imi explici cum poate sti cineva din afara toate grilele?
si nu s-a bruiat nici un semnal. s-a copiat in draci si azi cu hands free
dar faptu ca marlanii astia din conducerea aveau Hotararea de VINERI si l-au afisat luni nu va spune nimic?
eu cred ca se vrea sa fim cat mai buimaci in ceea ce priveste examenu...ca sa nu mai intram atatia...
31.08.2009
Susţinerea examenului pentru primirea în profesia de avocat stagiar va avea loc conform orarului de mai jos.
Data:
Ora începerii:
Proba:
Durata:
09.09.2009
9,00
Drept civil
4 ore
10.09.2009
9,00
Drept procesual civil
4 ore