avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate Crushy

Activitate Crushy

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Buna ziua tuturor!

As dori si eu pachetul de sinteze de la Nomina Lex (de care vorbea Luiza) precum si sintezele.

Adresa mea de mail este: cotea_veronica@yahoo.com

Va multumesc anticipat si va doresc sa aveti spor la invatat!

O zi buna!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
tdkappa13 a scris:

in sala unde am fost eu nu puteai iesi cu nimic. si foaia cu subiecte ti se cerea. unii au iesit cu pixurile :). examen picat - luat frumos tot mai putin penal. nu stiu de unde au scos nota aia. de dimineata ma tot uit prostita si nu-mi iese nici cum calculul :) cred ca m-am tampit.
facut contestatie. astept rezultatul... dar nici nu stiu daca sa il mai astept...

La a 2-a proba mi s-a cerut foaia cu subiecte (la prima proba ciorna o facusem pe o pagina din lucrare). Apoi mi-am zis sa nu mai scriu ce-mi trecea prin cap, chiar stiind ca-i ciorna, si am scris pe foaia cu subiectele. Dar care e problema pana la urma? Eu una nu am scris n pagini cu care sa ies ca apoi sa ma confrunt, ci doar niste idei, cum e si normal. Ma rog, nu stiu ce relevanta are asta, tinand cont ca s-au intamplat altele si mai grave.

Td, si eu am facut contestatie..la penal si la procedura penala (unde chiar nu ma asteptam de asa nota)..cum o vrea Dumnezeu! Bafta!
av_cre a scris:
intrebarea mea este cum a putug sa iasa cu ele din sala de examen? pentru ca nu s-a dat voie sa se iasa cu nici o foaie :(

Nu stiu cum a fost in alte amfiteatre, sali, dar si eu am iesit cu foaia pe care ne-au dat-o cu subiectele intrucat pe spate aveam ciorna. In concluzie, cum am iesit eu, au facut-o si altii.
Great! :stunned: Sper sa nu se tina cont intocmai ca nu e de bine...:magic:
Tocmai ce am ajuns acasa si am intrat sa vad daca mi-a luat-o cineva inainte:">
Eu m-am bucurat pt subiecte..nu pt toate, dar tot m-am descurcat.
Au mers mai bine subiectele mai mari - "Cauza actului juridic" si "Capacitatea succesorala"..iar la celelalte am scris, nu ca in carte dar nici foarte tare pe langa. Nici eu nu am vazut baremul. Acum somn cateva ore ca-s nedormita.:duh:
Va urez multa bafta si sa auzim de bine! :hugall:
We can do it!:yeah:
Si eu:hugall:
Daca ma pot bucura de ceva in acest moment, este faptul ca o sa fie o proba pe zi si nu cum a fost in ceilalti ani:rolleyes:
DIANA AVA a scris:

S104 DPP
Verificari privitoare la inculpat.
Presedintele se incredinteaza:
- daca inculpatul aflat in stare de detinere ( la art 318 al 1) a primit copia actului de sesizare cu 5 zile inainte,
- daca inculpatul (la art 318 al 2) a primit comunicarea cu cel putin 3 zile inainte, se refera la inculpatul in libertate nu?
- cand inculpatul nu locuieste in tara se aplica regulile de la asistenta judiciara internationala.....adica....sa le adauge cineva ....care are mai multa forta .....la ora asta.

Citeste art.177 Cpp alin. (8) si urmatorul pt cazul in care invinuitul/inculpatul nu locuieste in tara.
Termenul prevazut pentru citarea inculpatului este cel prevazut la art. 313 alin. 3 - "cu cel putin 5 zile inaintea termenului fixat" - deci indiferent daca e in stare de libertate sau arestat.
Amanarea judecatii se poate cere atat de inculpatul aflat in stare de arest cat si in stare de libertate, daca nu i-a fost comunicat actul de sesizare, sau daca comunicarea s-a facut cu mai putin de 3 zile inaintea termenului de judecata.

Asta am inteles eu interpretand articolele.:duh:
Mersi de raspuns Cristina.
Eram in ceata in legatura cu subiectul asta...Bine ca am cautat pe net mai multe informatii despre cum se introduce plangerea prealabila la instanta de judecata si asa am gasit textul respectiv.
Mai este un subiect "Organele la care poate fi introdusa plangerea prealabila"..Deci atentie!
Spor la invatat in continuare tuturor!