Buna ziua,
Ma numesc S.G. si sunt o “fericita” doamna, traducator PFA – deci stiu intr-o masura relativ de nivel mediu cam ce si cum implica un divort - in curs de divort cu un “minunat” fost sot care nu mai stie cum sa ma atace si sa scoata lucrurile din context ca sa ies eu vinovata (desi eu sunt reclamanta si am mai depus o data in sept 2008 actele, pe care le-am retras la insistentele lui), dupa ce initial hotarasem sa divortam de comun acord, fiind, in plus, separati in fapt de 4 luni - cand am depus eu actele singura in iunie 2009, pentru ca el s-a razgnadit evident la indicatiile soacrei mele. Ca sa nu plictisesc cu multe lucruri demne de toata jena pentru un om « cica civilizat » care divorteaza sau de care divorteaza nevasta ma rog, am sa trec direct la scopul interventiei si anume rugamintea de a-mi raspunde cu certitudine la intrebarea : « Sms-urile si mailurile sunt admise ca proba de divort ? » nu teoretic, ci practic, acum in august 2009, am tot auzit pareri diferite, chiar si de la avocati. Procesul va avea loc in Prahova, unde avem ramase buletinele, desi stam de multi ani in Bucuresti. Inteleg ca decizia asta tine in mare masura de judecator, deci ma astept ca acolo sa fie lucrurile putin mai ramase in urma fata de Bucuresti, sau mai traditionaliste, sa zicem. Totusi, de pe telefonul si mailul cuiva poate trimite oricine mesaje, cel putin teoretic, un prieten de ex, o ruda, nu ? Cum poti demonstra ca ele sunt incontestabil trimise de cel care e de regula posesorul tel. sau utilizatorul adresei de e-mail ??? Pot fi acestea considerate inscrisuri ? Dar log-urile de pe messenger ? Va multumesc anticipat tuturor si astept cu nerabdare raspunsurile voastre!
S.G.