avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate tribeca

Activitate tribeca

grace_r a scris:

Puteti sa va dati demisia fara obligatia de a =efcetua preaviz in baza art 79 alin 8 din codul muncii, mentionand obligatiile nerespectate de angajator.
art 79
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Angajatorul si-a respectat toate obligatiile asumate.
Nu pot apela la aliniatul 8 din art. 79.
Art. 55 lit. b nu intra in discutie pentru angajatorul nu este de acord cu incetarea contractului de munca.
Se pare ca nu am nici o cale de a evita preavizul de 15 zile calendaristice.
Dar pot ca in perioada de preaviz sa efectuez concediul de odihna legal pe anul in curs? Pot mentiona in cererea de incetare a contractului de munca ca in perioada de preaviz voi efectua zilele de concediu?
Buna ziua,

Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz.
Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa solicit incetarea contractului de munca?
Va intreb pentru ca am vazut ca la art. 55 lit. c din Codul Muncii scrie: ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si în conditiile limitativ prevazute de lege.
Pot corobora art. 55 lit. c cu art. 79 din Codul Muncii fara perioada de preaviz?
Va multumesc.