avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Activitate diana_m01

Activitate diana_m01

Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
Da, intr-adevar sunt 5. Sunt in cod la art. 386
@XDIANAX cat de frumos ai scris! E menit sa ne faca sa ne simtim mai bine? Ai reusit. :kissing: Bafta celor care inca nu stiti si bafta la contestatii.
P.S. si la cj a picat o persoana cu 7 si ceva pentru ca nu avea peste 6 la organizare, la care by the way au fost note dezastruoase. Cred ca trebuia sa stim legea pe de rost :D, nu stiu la ce se asteptau de la noi. Nu-i nimic le aratam noi la anul, asta daca ne lasa!
Buna. Bafta multa, multa celor care asteapta inca. Poate cineva sa posteze un model de contestatie va rog frumos, sau macar spuneti-mi daca trebuie motivata contestatia, in sensul ca vor trebui aratate chestiunile pe care noi credem ca le-am scris si nu le-au punctat? Merci
Buna, dragilor. Vad ca toata lumea inca doarme, era si cazul dupa zile intregi de nesomn. Eu vreau sa va felicit pe toti, fara noi ar fi fost goale salile de examen de anul acesta. Felicitari pentru efortul depus, personal am incercat sa citesc din tratate dupa care sa le combin cu sintezele (multumesc mult iuliei pentru sinteze), cam 15 carti au fost asa in mare plus legea si statutul. Carti care cea mai subtire are vreo 150 de pagini, restul cam sar de 300. Nu caut laude sau compasiune pentru ceea ce am facut toti in aceste 60 de zile, dar e foarte obiectiv ca pentru un om cu caracteristici normale sa aiba probleme in a asimila atat de multe pagini de informatie stiintifica in exact 60 de zile. Carti care nu trebuie doar citite, ci invatate, in asa masura incat sa le putem reproduce. Bun. Felicitari pentru curajul de a participa la un examen la care sansele de reusita erau mult mai mici decat cele de esec, pentru asumarea unui foarte posibil esec. Si stiu ca pentru unii cel putin, din motive foarte diverse un esec era de neconceput. Felicitari tuturor celor care nu au renuntat! Am venit la examen, am vazut cum e, concluzia: examenul nu e imposibil, trebuie invatat din timp (acum o sa stim), si nu trebuie ignorate niciunul dintre subiecte (pe care daca le-am ignorat a fost tot din lipsa de timp:(). Fruntea sus, indiferent de rezultat, data viitoare we ll be bulletproof!!
@ zeko What? Nu te inteleg, nu-ti inteleg intrebarea, nu stiu daca mi te adresezi. Incearca sa inveti sa scrii in forum daca vrei sa te faci inteles. In rest esti liber sa acorzi calificative oricui, in orice mod si sa sa speculezi pe cunostintele altora! Bafta!
@shangrila Cred ca ai inteles gresit ceea ce am vrut sa zic. Chiar daca SCRIEM pe forum tot exista interpretari peste interpretari. Cat despre „parat”, te rog nu mai suntem la gradinita sau nu mai avem 5 ani ca sa param. Nu are nicio legatura asa-numitul parat cu a spune ca ceva te deranjeaza. Daca toata lumea ar face asta atunci clar nu avem cum sa reprosam nimic nimanui pentru situatia in care ne aflam. (ok am divagat aici) Hai sa tacem cand vedem pe cineva ca fura ceva nu? E exact acelasi lucru. Hai sa nu-l param pe hot. De ce am face-o? Nu a furat de la noi, nu avem nimic de pierdut nici de castigat. Nu am nimic cu cei care copieaza, nu conteaza cum si sunt de acord ca pier pe limba lor, dar am vazut pe forum ca multi s-au plans de asta si atunci mi se pare mai normal sa spui atunci cand te deranjeaza ceva decat sa taci si sa inghiti in sec. Mi se pare mai ipocrit sa taci cand ai ceva de zis decat sa „parasti” pe cineva care te deranjeaza de exemplu in timpul examenului cu tastatatura mobilului sau cu fosnetul pe care il fac sau cum se agita samd. De aici pana la a acuza pe cineva de invidie e drum f lung
@zeko Scuze, dar faptul ca „altii nu au avut” timp de invatat nu ii legitimeaza sa copieze prin orice mijloc de frauda si daca pe tine nu te deranjeaza asta nu inseamna ca nu trebuie sa deranjeze pe nimeni pentru simplul motiv ca nu exista numar de locuri. Chiar daca tu poate nu ai copiat deloc, cu atat mai putin cu handsfree-ul (nu stiu nici nu ma intereseaza) simplul fapt ca nu te deranjeaza catusi de putin, la un nivel infim chiar, asta, in sine, este deja o problema.
Pt cei de la BB sfat: daca ii mai vedeti sau auziti ”dati-i in gat”. Ridicati-va si spuneti supraveghetorilor ce vi se pare ca auziti, vedeti poate puteti spune ca va deranjeaza etc. Nu mai acceptati asa ceva daca va deranjeaza. La Cluj, unde sunt eu, supravegherea e extrem de stricta, exista aparate de bruiat, nu avem voie cu nimic, dar absolut nimic pe banci, nici macar o ciocolata. Am avut ieri una si mi-au luat-o au pus-o deoparte si departe si mi-au zis sa cer cand am nevoie.:confused::"> In rest, spor tuturor, bafta la barem daca faceti contestatie. Nu renuntati, trebuie sa fim tari:strong:
ce pacat ca au facut din tranzactie cel mai important subiect :(. Nici macar nu mi-am dat seama. De fapt dintre toate l-am tratat cel mai pe scurt. Iar cand am vazut baremul. Tranzactia nu a fost grea deloc, asta cel putin pana la nulitati care au fost cam greu de retinut plus interpretarea. Cred ca nici 5 % din candidati nu au abordat si aceste doua chestiuni. Eu nu si nimeni cu cine am mai vorbit pana acum. Concluzia subiectele au fost destul de ok, baremul insa surprinzator! Bafta si spor!
V-am urmarit discutia de multisor, aproape ca am ajuns sa va cunosc stilul, la unii:). Personal am ajuns la o „faza” in care citesc, citesc, ma uit pe pereti sau in gol, citesc, dorm vreo trei ore pe noapte si inca vreo 2 in cursul zilei. E destul de epuizant efortul foarte sustinut pe care l-am putea „sustine” toti o zi, doua, hai trei dar de doua saptamani ce ziceti? Adica asta (saptamana) de dinainte de examen plus ce ne asteapta. Si nu vreau sa imi caut scuze, dar chiar daca toti ne dorim sa intram intr-un barou, nu ne obliga nimeni, ba chiar am dat bani, suma care pt unii e un salariu, si desi am auzit celebrele zvonuri ca se va schimba data examenului la fiecare asemenea zvon am auzit un contrazvon ca nu e posibil asa ceva, ca doar procedura se schimba nu si data si am vrut sa-l cred pe ultimul si iata de ce nu m-am apucat de invatat din ianuarie sau mai sau nici macar iunie, cand am avut si o licenta de toata frumusetea la care nu am dat examen scris, doar lucrare, deci nu am invatat din materiile pt barou. Deci, da subscriu la faptul ca pentru unii, cel putin, e inuman cum s-a schimbat data cu trei luni dar materia a ramas aceeasi, cum s-a marit numarul de ore de examinare fara sa se dea detalii despre cate subiecte, in plus, se vor da samd. Asa ca ii rog pe cei care vor intra, ca pt mine nu mai am sperante, sa-si roage maestrii sa faca ceva in privinta stimatilor domni de la UNBR, ca macar la anu sa nu ne mai simtim ca lab rats. Bafta!