1. In urma modificarii definitiei introducerii pe piata a unui produs (aparitia Legii 249/2015), importul unor bunuri ambalate care sunt utilizate in procesul de productie se considera introducere pe piata nationala sau nu? Mai simplu spus, ambalajele acestor bunuri trebuie declarate la AFM sau nu?
2. Daca raspunsul la prima intrebare este negativ, adica ambalajele bunurilor importate utilizate in procesul de productie nu trebuie declarate la AFM, intrebarea e urmatoarea - este corect ca la calculul sumei de plata pentru neindeplinirea obiectivelor de reciclare/valorificare aferente anului 2015 sa aplic definitia introducerii pe piata nationala din HG 247/2011 sau definitia din Legea 249/2015. Intreb acest lucru pentru ca declararea si plata sumei datorate se facea pana la 25 ianuarie 2016, moment in care in vigoare era definitia din lege.
Lucrez in cadrul unei institutii publice (dar care nu este bugetara) care nu a mai platit salariile si contributiile aferente ultimelor 4 luni.
As vrea sa parasesc institutia si am urmatoarele nelamuriri:
- cum ar fi mai bine sa plec ca sa am sanse mai mari sa imi recuperez sumele restante - prin demisie sau prin acordul partilor?
- in cat timp de la incetarea raportului de munca sunt obligati sa imi vireze platile restante? conducerea institutiei afirma ca cei care au plecat vor fi platiti in acelasi timp cu cei ramasi; este legala aceasta practica?
- in fisa de lichidare ar trebui sa apara mentionate salariile restante neachitate?
- la ce institutie pot verifica daca angajatorul a achitat contributiile pe salarii?