avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate laura_yln

Activitate laura_yln

Răspuns la discuția inginer- scutire impozit
Asa cum am promis, am venit si cu solutionarea problemei...
Am rezolvat!
Inainte de a merge la facultate pentru inca o adeverinta suplimentara pentru echivalarea specializarii, am mai trecut inca o data pe la departamentul de HR din compania multinationala in care lucrez X-( . Am vrut sa vada ca sunt bine informata si le-am dat si cateva exemple de colegi (actuali colegi de munca, fosti colegi de facultate, care au terminat aceeasi specializarea ca si mine) care si-au primit deducerea. Plus ca le-am mai explicat ca stiu care imi sunt drepturile si obligatiile, stiu ca ordinul 250/2004 nu a fost modificat (in urma indicatiilor tuturor celor care mi-au raspuns aici pe forum) si nici nu am venit sa cer ceva fara sa mi se cuvina ...
initial, au inceput cu replici de genul: "nu s-a updatat ordinul, nu putem face nimic pentru tine", "nici noi, cei de la HR nu stim daca alti colegi de ai tai de munca primesc sau nu deducerea" (cum e posibil sa vina cu asemena explicatii? X-( )...etc...
azi, am primit un telefon de la HR in care mi-au spus ca, brusc, nu mai e necesar niciun alt act doveditor si voi primi deducerea... ce minune s-a intamplat oare de si-au schimbat argumentele conform carora nu aveam dreptul sa primesc acei bani?
Cred ca a fost o greseala din partea lor...acum chiar nu mai conteaza, important e ca mi-am rezolvat problema, dar ar trebui ca pe viitor sa nu mai pateasca si altii asa ceva...#-o...in fine...in tara asta murim cu dreptatea in brate...

Tuturor mult succes si sper sa nu aveti niciodata parte de intamplari neplacute!

Laura :D
Va multumesc tuturor pentru raspunsul promt la aceasta problema.
Am decis sa merg la facultate si sa fac o cerere catre Decan prin care sa-mi elibereze o adeverinta in care sa fie specificata clar una din specializarile mari din care face parte specializarea mea...Apoi las departamentul de Resurse Umane sa-si faca datoria. Astfel, am certitudinea ca denumirea nu va mai fi un obstacol....oricum, va voi anunta cum au evoluat lucrurile...

Spor la lucru!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Sunt incadrata pe un post de Inginer Front Office- suport tehnic, iar angajatorul are profil tehnic in domeniul Telecomunicatiilor.
Eu consider ca sunt indeplinite toate conditiile...dar angajatorul are dubii asupra specializarii : RETELE SI SOFTWARE DE TELECOMUNICATII...credeti ca nu se incadreaza aceasta specializare? ideea e ca am terminat facultatea in format de 4 ani iar colegii care au termin cu 5 ani beneficiaza de acesta scutire de impozit...desi s-au schimbat in cadrul facultatii putin denumirile specializarilor, atat cei de 5 ani cat si cei de 4 ani au urmat aceeasi programa...
As vrea sa-i pot argumenta angajatorului ca totusi am dreptate (daca am). :)
O zi cu spor!
Buna ziua!
Ca proaspata absolventa de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, specializarea Retele si Software de Telecomunicatii in cadrul Universitatii Politehnica, dupa noul plan de invatamant de 4 ani, pot beneficia de scutirea de impozit conform Ordinului 250/2004 ?
Mentionez ca am dus angajatorului adeverinta care tine locul diplomei de inginer deoarece diploma nu a fost tiparita de catre facultate inca. Raspunsul angajatorului a fost sa mai astept...si am asteptat 1 luna de zile iar cand am cerut noi lamuriri mi s-a spus sa mai astept iar pentru ca nu sunt siguri ca ma incadrez la deducerea de impozitul pe venit...de unde vine aceasta nesiguranta? Angajatorul a procedat corect? Am dreptul sau nu sa beneficiez de aceasta scutire?
Va multumesc anticipat!

O zi frumoasa