avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate terika

Activitate terika

Va multumesc pentru raspuns.
Luni avem intalnire cu un avocat pentru a face primul pas, Notificarea. El are mai multe cazuri similare cu ale noastre, deci cunoaste aceste probleme.
Speram ca totul va fi bine, si vor incepe si investitorii sa finalizeze lucrarile.
Multumesc pentru raspuns.

Din pacate in zilele trecute am avut o intalnire cu locatarii acestui bloc, dar nu sunt de acord cu actionarea in instanta a investitorilor. Nici ideea de a le trimite o Notificare nu le-a placut. Nu prea am inteles de ce se tem acesti oameni, dar ei tot spun sa mai asteptam, iar eu vad ca investitorii nu se misca si din cauza aceasta. Deoarece sunt siguri, ca nimeni nu ar avea curajul sa le dea in judecata, si pot sta linistiti.
Se tot discuta ca intrand in proces cu constructorul, s-ar inchide intregul imobil. Iar unii dintre viitorii proprietari, care nu si-au putut permite chirie si nu au avut de ales, au fost nevoiti sa se mute in asemenea conditii fara gaz si doar curent de santier. Lor deloc nu le convine sa se inchida imobilul pe perioada procesului.

Situatie f. grea, daca ramanem doar noi sa-i actionam in instanta...
Buna ziua,
Suntem o familie tanara, cu doi copii mici. In 2007 noiembrie am luat un credit pe 25 de ani, si ne-am bucurat ca ne-am putut cumpara un apartament de 2 camere in constructie noua. Promisiunea de vanzare-cumparare a fost incheiata in fata unei avocate, intre noi (cei doi soti) si cei doi investitori, pers. fizice. Finalizarea constructiei si predarea apartamentului semifinisat cu toate utilitatile racordate ar fi trebuit sa fie in 30. sept. 2008.

In decembrie anul trecut ne-au intrebat daca dorim sa preluam apartamentele fara utilitati, in stadii semifinisate, cu un proces-verbal de predare/primire in care mentiona ca utilitatile vor fi racordate pina la sfarsitul lunii februarie. Noi bucuros am preluat apartamentul in stadiul in care se afla: semifinisat, fara apa, canalizare, curent si gaz racordat. Incet-incet prin februarie s-a legat apa si canalizarea, ne-au dat voie sa folosim curentul de santier, si am inceput sa finisam locuinta.

De atunci pina astazi nici deschiderea gazului, nici curentul nu s-a mai finalizat. La telefoanele noastre ori nu raspund, ori daca raspund ne mint: de ex. gazul nu vine sa puna contoarele pina nu se rezolva cu electricitatea. (Eu personal m-am interesat la E-on gaz, la biroul unde se fac receptiile, si mi s-a spus, ca acest lucru nu este adevarat. Procesele verbale sunt facute, receptia de la gaz s-a facut, trebuie doar achitata suma pt. receptie, si se vor pune contoare.) Si asa cu minciunile lor trec lunile, si lucrarile de bransare a gazului si a curentului se amana, din cauza ca investitorii nu achita aceste lucrari.

Am sunat la Inspectia de Stat pt. Constructii, la OPC si in ambele locuri ni s-a spus, ca ei doar amenda poata sa le dea, nu-i pot obliga pe investitori sa finalizeze deschidera utilitatilor, noi putem sa-i actionam in instanta.

Suntem doi oameni cu salarii de bugetari (sotul profesor la facultate, eu la un Liceu), nu vrem sa ne creem iluzii, ca vom reusi la proces, si nici bani aruncati pe geam nu am avea.
Ce putem sa facem? La ce sa ne asteptam? Din auzite toata lumea ne sperie cu costurile mari de judecata si prelungirea termenelor la infinit, pina trec ani buni...

Ce sanse avem in tara noastra cu legile noastre sa mai obtinem ceva de la acesti investitori netrebnici?

Cu multumiri,
fam. Tarkanyi din Cluj Napoca