am si eu o dilema in legatura cu termenul de introducere al contestatiei la executare, daca ma puteti ajuta v-as fi profund recunoscatoare.
s-a facut contestatie la executare prin care se cere anularea tuturor actelor de executare incepute precum si anularea procesului verbal de sechestru definitiv.
pv-ul de sechestru definitiv a fost intocmit la fata locului in data de 23.06.2009, iar contestatorul prin avocat, a introdus contestatia in data de 17.07.2009, data inregistrarii actiunii la judecatorie, fiind trimisa prin curierat in data de 08.07.2009.
conf. art.401 alin.1 lit.a , contestatia la executare se realizeaza in termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta a actului de executare. debitorul a luat la cunostinta executarea odata cu pv de sechestru definitiv.
dilema mea este: cum se calculeaza cele 15 zile;stiu ca d la data sechestrului defitiv, adica 23.06.2009, dar se ia in calcul data trimiterii prin curierat, 08.07.2009, sau data inregistrarii la judecatorie, adica 17.07.2009? pentru ca daca se ia data inregistrarii la judecatorie, actiunea ar putea fi respinsa ca tardiv introdusa pentru ca trecusera cu mult 15 zile. va rog ajutati-ma