MIHAI GRIGORE a scris:
Stoica Ioana a scris:
Chiar fara permis (mi-a scapat acest amanunt, ce-i drept) e posibila suspendarea conditionata a executarii pedepsei .
Si eu cred acelasi lucru insa nu sunt atat de sigur in privinta acelui 1 an cu suspendare . Mai degraba 2-3 ani cu suspendarea executarii pedepsei!De permis anulat nu este cazul fiindca nu avea !Insa chiar si asa , din expunerea domnisoarei respective , m-a durut o fraza ..."parintii nu fac recurs fiindca si-au dat seama ca nu era vina lui". Dar a cui era vina domnisoara ? Cine are pe constiinta moartea acelui baiat? Va dati seama ce este in sufletul unui parinte? Dvs aveti copiii?Sunt sigur ca nu ...altfel acea fraza nu avea ce cauta in acel context! Vina este a prietenului dvs si o va purta cu el moral toata viata!Ramane de vazut daca instanta va aprecia daca trebuie sa plateasca si prin privare de libertate pentru fapta sa!
Cand am zis ca si`au dat seama ca nu e vina lui ma refeream la faptul ca tatal prietenului mau a vorbit cu tatal baiatului decedat si dansul a spus ca intelege faptul ca ceea ce s`a intamplat nu a fost cu intentie si ca nu poate fi vinovat atata timp cat a incercat sa evite un accident. Asta considera tatal...insa cu mama e mai greu...el il considera vinovat in totalitate si de aceea mi`e frica sa nu faca recurs. Acum e normal, doar i`a murit copilul si nimeni nu poate sti ce e in sufletul ei.