Doamna maria ioana va multumesc mult de tot pentru timp si ajutor...
Da am contract de munca aici - dar nu sunt de un an la ei... deci este ok cu pre si post natal? nu este o problema?
cum adica nu am drept la concediu crestere copil daca nu am lucrat un an inainte de nastere? deci nu ma plateste statul, nu? asta inseamna?
eu am mai lucrat inainte de aici la un alt loc de munca dar numai 6 luni si a fost o pauza de 6 luni intre pina m-am angajat aici... face diferenta atunci?
m-am gandit se cer de la medic de familie max de zile de conciediu care se poate lua ca se pot se ajung se fac un an la locul asta de munca... se poate asa ceva?
Sunt cetean german si lucrezi in Romania de anul trecut Noiembrie. Aici mi-am gasit dragoste si voi naste un copil in cateva saptamani in romania. Nu n-am casatorit inca.
Sunt in momentul de fata in concediu de odihna pina marti 8 Sept. Am inteles de la o cunsotinta ca eu nu am drept de pre si pot natal sau de maternitate de la stat pentru ca nu am un an la un loc de munca. Asta voi avea abea din noiembrie acest an. Este adeverat?
Daca este asa, mi sa sfatuit se cer de la medic de familie se imi da concediu medical pentru perioada maxima. Am inteles ca se poate 3 luni la pericol de sarcina? este adeverat? si chiar pot asa ceva daca eu nasc in 3 saptamani?
Va rog mult se ma ajutati ce se poate face si cum!
Multumesc mult