veste de la politia Roman... art 116 nu se poate aplica in cazul meu deoarece NU AM AVUT PERMIS NICIODATA ... #-o....faza e ca mi-a cerut o hotarare judecatoreasca(nu stie de care hotarare,banuieste ca definitiva mandatului de executare) care nu stiu de unde sa o iau....contopirea am fact-o la Focsani...sper sa nu ma trimita acolo :D
:D trebuia sa ma fac avocat....nu infractor...poate nu am formulat bn intrebarea ....reformulez....pot sa bag saptamana viitoare dosarul pt scoala de soferi,stiind cele de mai sus? imi permite legea?? sau ma duc sa ma internez la nebuni ca m-a obosit psihic Romania asta....am gresit...am recunoscut...mi-am ispasit pedeapsa cu inchisoarea...dar...
Art. 66 - Executarea pedepsei interzicerii unor drepturi
Executarea pedepsei interzicerii unor drepturi începe dupa executarea pedepsei închisorii, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescriptia executarii pedepsei.
Art. 64 - Interzicerea unor drepturi
Pedeapsa complimentara a interzicerii unor drepturi consta în interzicerea unuia sau unora din urmatoarele drepturi:
a) dreptul de a alege si de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat;
c) dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii;
d) drepturile parintesti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator.
Interzicerea drepturilor prevazute la lit. b) nu se poate pronunta decât pe lânga interzicerea drepturilor prevazute la lit. a), afara de cazul când legea dispune altfel.
in urmqa contopirii am ramas la pedeapsa cea mai grea....de 5.10 ani! am executat 4.2 ani si am fost eliberat conditionat1 mi-am facut dosarul pt scoala de soferi si mi-am scos cazierul....toate condamnarile suint la fel...doar ca difera localitatile unde am fost judecat,intrucat, am avut fapte pe mai multe judete! pe ultimul rand al cazierului apare art 64 lit a,b,c,e cp, nu scrie nicaieri pt ce durata se aplica acest articol! ma duc saptamana viitoare si bag dosarul pt examen si daca mi-l da de cap inseamna ca nu am voie sa dau acum de scoala de soferi.....
iata ce zice ultimul aliniat din cazierul meu
-Condamnat la 3 ani inchisoare pentru art. 208 alin. 1,art. 209 aliniat 1, lit. a,e,g,i cp+1 an inchisoare ptr. art. 78 aliniat 1 din oug 195/2002; Conf. art. 33 lit. a si 34 lit. b cp va executa pedepsa de 3 ani inchisoare; face aplic art 64 lit. a,b,c,e cp; sent. pen. 1530/24.05.2006 a jud Focsani; dosar 7124/2005; def. Prin nerecurare
Totul e la fel cu exceptia ''face aplic art 64 lit. a,b,c,e cp"....deci, pedeapsa mea a fost de 5,10 ani, am executat 4,2 ani si am fost eliberat conditionat. Am 1,3 ani de cand m-am eliberat! Ma nedumereste ''face aplic art 64 lit. a,b,c,e cp''.... intrbarea e aceeasi...pot da de permis? eu mai am un pic sa termin scoala de soferi si tot nu m-am lamurit! Am inteles ''b) a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere; '' dar la mine nu a fost suspendare...eu am executat si am fost eliberat conditionat...''a) au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare '' 6 luni de cand m-am eliberat sau 6 luni dupa implinirea celor 5,10 ani??? wof.... va multumesc pt amabilitate!
va multumesc pentru informatie :)
Buna ziua,am si eu o problema....sunt curios daca mai pot da de permis tinand cont ca am fost condamnat la 5,10 ani pentru furt auto,conducere fara permis si distrugere....am executata 4,2 ani cu inchisoare si am fost eliberat conditionat( pe 15 iulie 2008 am fost eliberat)