avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate andre10191

Activitate andre10191

Lucrez in invatamant si am urmatoarea problema:

Acum 2 saptamani am formulat o sesizare catre directoarea scolii in care functionez ( in aceeasi zi am fost si in audienta ) aducandu-i la cunostinta faptul ca mi-au fost incalcate anumite drepturi din codul muncii si C.I, in sensul ca in anul scolar 2008-2009 mi-au fost ascunse niste note si documente care vizau participarea la actiuni complementare activitatii de invatare si participarea la activitatea de perfectionare pedagogica si de specialitate - unitati de competenta care intra in fisa de evaluare.. De asemenea exista si niste procese verbale in care apare numele meu ( desi nu am participat la intalnirile respective ) si niste semnaturi care nu imi apartin.

Mentionez ca toate documentele nu au fost niciodata in timpul anului in dosarul catedrei, ci au aparut fix in ziua in care directorul scolii a fost evaluat de catre inspectorat.

Precizez faptul ca cel care trebuia sa ma puna la curent cu continutul notelor si documentelor respective este responsabilul de catedra.

Ba mai mult mi-au disparut si documente scolare personale din dosarul catedrei.

Daca in timpul audientei directorul scolii mi-a dat dreptate si a spus ca va lua masuri, zilele acestea atitudinea sa a devenit foarte ostila si m-a anuntat verbal pe holul scolii ca va constitui o comisie de cercetare si ca va chema si 2 inspectori si un metodist. Nu inteleg de ce este nevoie de acestia pentru solutionarea sesizarii ?

1. Atat directoarea scolii cat si unul din membrii Consiliului de administratie au fost martori impotriva mea, intr-un proces pe care l-am intentat fostului director al institutiei in care functionez. Respectiv: actualul director era membru pe atunci in Consiliul de Administratie iar fostul director adjunct este membru in Consiliul de Administratie de acum.
Asadar, ei au calitatea de a participa in aceasta comisie ? Pot sa-i "recuzez" ?

2. Acum colegele de catedra au facut front comun cu responsabilul si spun ca de fapt ele au fost mereu de fata cand acesta ma informa. Eu ce pot face in acest sens, intrucat aceste afirmatii sunt neadevarate.

3. De ce doamna director doreste solutionarea sesizarii de catre comisia de cercetare si nu de catre Consiliul de administratie al scolii ?

4. Hotararea de a constitui aceasta comisie o ia directorul singur sau impreuna cu Consiliul de Administratie ?

Va multumesc