Buna seara!
Dupa cum ne-am informat si dupa ce ne-ati raspuns dumneavoastra aici, noi spunem ca e corect, nu mai avem nelamuriri. Certificatul de mostenitor s-a facut pe un apartament pe care urmeaza sa-l achizitionam noi prin credit, deci prin banca. Juristul cu care lucreaza banca sustine ca ar fi ceva gresit la cote, la felul cum s-a impartit apartamentul. De asta am dorit sa aflam cat mai multe pareri de la cat mai multe persoane avizate.
Revin cu o prezentare mai amanuntita a certificatului. Va rog sa-mi raspundeti daca este corect.
De pe urma defunctei...., decedata la data de......, cu ultimul domiciliu in....., au ramas urmatoarele bunuri si urmatorii mostenitori:
I. Masa succesorala:
a) Bunuri mobile: Nu s-au declarat.
b) Bunuri imobile: Cota de 1/2 dintr-un apartament, situat in...., compus din 2 camere si dependinte, dobandit prin cumparare de la..., cu contractul nr......
Terenul aferent este proprietate de stat atribuit in folosinta.
Restul de 1/2 parte din bunuri de mai sus (apart) formeaza cota de bun comun al sotului supravietuitor....
Natura succesiunii: legala
II. Mostenitorii:
1...........domiciliat in......, care a acceptat succesiunea la data de......, in calitate de sot, cu o cota de 2/8 parti.
2. ...........domiciliata in....., in calitate de fiica, cu o cota de 3/8 parti.
3. ...........domiciliata in....., in calitate de fiica, cu o cota de 3/8 parti
Au renuntat la succesiune:
1. Nu sunt.
Sunt straini de succesiune prin neacceptare conform art 700 c. civil
1. Nu sunt.
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca cotele trecute intr-un certificat de mostenitor (sotia este decedata, succesiunea dezbatandu-se intre sot si cele doua fete) sunt corecte:
- sotului ii revine 1/2 parte din apartament (cota de bun comun al sotului supravietuitor)
- cota de 1/2 din apartament care a apartinut sotiei (decedata) s-a impartit astfel: 2/8 sotului, 3/8 unei fete, 3/8 celeilalte fete. S-a impartit corect jumatatea de apartament care a aprtinut sotiei?