avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Nicoara

Activitate Simona Nicoara

Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Am adaugat la documente raspunsul companiei de constructii ca urmare a notificarii mele. In raspuns incearca sa justifice intarzierea intabularii si a trasferarii dreptului de proprietate si in ultimul paragraf sunt de acord cu refacturarea si aplicarea legii in momentul in care prevederile acesteia vor fi indeplinite. I-am sunat si mi-au zis ca o sa refactureze la semnarea CVC care va fi pe undeva prin februarie martie. Mi-e teama ca ei au fost de acord cu refacturarea doar pentru ca i-am amenintat ca ii dau in judecata si ca la semnarea CVC n-o sa refactureze. Ce as putea face ca sa ma asigur ca vor refactura?
Am intrebat de ce mi se calculeaza taxe notariale la valoarea apartamentului cu TVA si mi s-a raspuns ca ei taxeaza suma pe care am platit-o eu prin contract iar aceasta contine TVA-ul.

As mai avea o intrebare. Daca semenzi CVC la notar si nu este pecizat in contract TVA 5% si nici nu se refactureaza mai pot solicita la o data ulterioara semnarii CVC sa mi se restituie diferentza de TVA? Stiu ca faptul generator este transferul dreptului de proprietate.
Am fost la compania de constructii....mi-au zis ca vom semna CVC intr-o luna. Le-am explicat ca as dori refacturare cu 5%. Nu au refuzat ...au zis doar ca imi vor da un raspuns clar dupa ce vor discuta cu juristul si directorul economic si daca lor nu le aduce nici un prejudiciu atunci o sa o faca. Mi-au precizat ca ei nu fac cerere de rambursare TVA ca ei au tot timpul de platit TVA...Cam asta a fost ...
As avea o intrebare de ordin tehnic...de data asta legata de taxele notariale ( ca sper ca voi ajunge si la notar )...
De ce taxa notariala se calculeaza la valoarea cu TVA a apartamentului dupa care si la aceasta se adauga TVA ...
Ce plus de valoare a adus notarul taxandu-mi valoare cu TVA a apartamentului ?
Ma voi duce si la OPC in cazul in care vor refuza sa refactureze cu TVA 5% dar am indoieli ca in afara de a-mi inregistra o sesizare vor face ceva in acest sens...
In cazul meu compania de constructii nu a dat nici un semn ca ar dori sa mergem la notar pentru CVC . O sa ma duc pe la ei si o sa-i intreb daca vor dori sa refactureze cu 5% TVA. Daca nu atunci o sa ne vedem la tribunal.

Si eu sunt in situatia utilizatorului nirdoc. Am primit din partea DGFP Brasov exact acelasi ( cuvant cu cuvant ) raspuns pe care dansul/ dansa l-a postat. Avand in vedere ca DGFP Brasov nu considera antecontractul incheiat cu firma de constructii ca fiind un antecontract de vanzare cumparare am doua intrebari:
1. cum as putea obtine recunoasterea oficiala a acestui contract ca fiind unul de vanzare cumparare ?
2. in conditiile in care contractul este recunoscut ca unu de vanzare cumparare ma readresez DGFP Brasov pentru a le cere parerea?
Buna ziua ,

Am semnat in august 2006 un contract de construire , valoare imobilului 71000 ( inlusiv TVA 19%) euro. Suma a fost achitata in 5 transe , ultima plata facandu-se in 31 ian 2008 cand a fost semnat procesul verbal de predare primire. Din 2008 pana la data la care va scriu nu s-a semnat contractul de vanzare cumparare in forma autentica ( la notar) si nici nu s-a intabulat imobilul. Va rog sa-mi spuneti daca as putea solicita recalcularea valorii imobilului cu TVA5% si restituirea diferentei de catre firma de constructii. As mai avea o intrebare : carei institutii a statului m-as putea adresa in vederea urgentarii intabularii ( cei de la firma de constructii sustin ca nu este vina lor ca firma de arhitectura ar fi fost responsabila cu intabularea ).
Va multumesc