avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate mtraian

Activitate mtraian

Buna ziua,

Multumesc din nou pentru raspunsuri.

Decontul l-am trimis pe adresa judecatoriei cu mentionarea dosarului. Eu nu sunt jurist si ca urmare nu cunosc procedurile. Desigur as putea sa apelez la un avocat ...dar cine imi deconteaza cheltuielile.

Am verificat citatia si e vorba de o amenda intre 250 si 5000 de lei, si nu cred ca este o eroare deoarece am primit doua citatii ( la prima am refuzat sa ma prezint pentru ca mi-au gresit numele) iar in ce-a de-a doua citatie nu mai era mentionat
Sub sanctiunea aplicarii unei amenzi judiciare intre 250 - 5000 lei in caz de neprezentare
ci in ce-a de-a doua citatie unde mi-au corectat numele apare doar: daca nu va prezentati veti fi amendat cu pana la 5000 lei.

Mentionez ca am trimis initial o scrisoare prin care solicitam clarificari de genul cine imi plateste drumul si masa, in cat timp se face decontul etc...dar in loc de clarificari am primit a doua citatie.

dupa ce am trimis decontul am scris din nou la judecatorie dar nu am primit nici un raspuns!:stunned:

Nici nu inteleg de ce a trebuit sa mai fiu citat si sa ma prezint la judecatorie din momet ce am dat o declaratie scrisa la DNA in localitatea mea pentru acelasi dosar. M-au chemat pentru 5 minute sa spun acelasi lucru in fata judecatorului.

Ce sa mai zic..dupa tot ce mi-ati scris aici imi dau seama ca nu o sa imi mai recuperez niciodata banii, ca am fost luat de prost si ca statul s-a folosit de mine.X-(

Nu imi ramane dacat sa spun...asta e ..suntem in Romania..

Ca sa nu existe nici un fel de confunzie mentionez ca am solicitat judecatorului sa includa in sentinta rambursarea cheltuielilor (transport si masa...la Mc Donalds) si am si trimis decontul complet (bilete si bonuri fiscale) la judecatorie cu scrisoare recomandata, dar nu am primit nici un fel de raspuns despre situatia decontului meu.

Poate ca sunt eu naiv cand imi imaginez ca normal ar fi fost sa primesc o scrisoare prin care sa mi se spuna care este situatia si cand o sa primesc banii, dar ce sa mai zic..asa e in Romania..

T.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Din pacate situatia nu e roz.
Procesul (caz de coruptie) se afla in faza de apel (mare lucru mie nu imi spune ..adica nu am idee cat mai poate dura). Eu am primit o citatie prin care mi se spunea ca daca nu ma prezint voi fi amendat cu pana la 5000 de lei, ca urmar am scos din buzunarul meu vreo 250 de lei pentru deplasare fara sa pun la socoteala o zi intreaga pierduta. Cand am fost audiat am solicitat judecatoarei sa mentioneze in sentinta si rambursarea cheltuielilor mele, dar nu stiu ce se va intampla.

Foarte ciudat mi se pare sistemul asta...oare ce s-ar fi intamplat daca pur si simplu nu aveam bani sa ma deplasez la proces. Nu era normal sa imi trimita un voucher cu care sa imi pot lua biletul de tren?

Traian
Buna ziua,

Anul trecut am fost chemat ca si martor intr-un proces in alta localitate si am cheltuit mai multi bani pe biletul de tren si mancare, ca sa nu mai pun la socoteala si ziua pierduta. Judecatoarea mi-a spus dupa ce m-a chestionat ca trebuie sa depun o cerere la judecatorie pentru rambursarea cheltuielilor.

Am trimis anul trecut in mai decontul meu, cu scrisoare recomandata, dar pana azi nu am primit nici un fel de raspuns si nici banii nu i-am vazut.

Stie cineva cum trebuie sa procedez pentru recuperarea banilor cheltuiti pentru deplasarea facuta?

Va multumesc

Traian