avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate msandre

Activitate msandre

Răspuns la discuția Pivnita imi apartine?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cheia se afla la socrul fostului proprietar desemenea pivnita nu e goala
ci e plin cu diferite lucruri. Daca fostul proprietar ar fii corect am putea rezolva foarte
usor pt. ca eu am lasat pt. ei o pivnita in subsolul blocului unde este apartmentul vechi si ar tebui mutat acolo cele depozitate din pivnita despre care vorbim.
Daca nu pot sa ma inteleg cu ei care ar fi procedura legala de urmat?
Buna ziua,
Iata problema mea pe scurt: acum 3 luni am facut un schimb de apartament.
Eu impreuna cu apartamentul vechi am dat si pivnita care imi apartinea la propiertarul nou. Persoana cu cine am facut schimbul mi-a zis ca apartamentul lui
(care urma sa devina propritatea mea) nu are pivnita.
Ulterior dupa schimb am aflat ca avea pivnita si seful de bloc mi-a zis ca pivinita respectiva imi apartine pe drept.
Vorbind cu fostul properietar mi-a zis ca el a vandut pivinta cate socrul lui, DAR socrul lui nu sta in blocul respectiv.
In contractul de schimb se specifica clar ca eu devin properitar aspura apartamentului + dependinte + 1/20 cota parte din partile comune.
Intrebarea mea ca termenul de "dependinte" se refera si la pivnita?
Ce ma gasit eu conform LEGEA nr. 5 din 28 martie 1973 privind administrarea fondului locativ:
Prin dependinte se inteleg incaperile care deservesc suprafata locuibila si anume: vestibulul, antreul, tinda, veranda, culoarul, bucataria, chicineta, oficiul, camara, debaraua, camera de baie, closetul, spalatoria, uscatoria, pivnita, boxa la subsol, magazia din zid, logia si terasa acoperita.

Vreau sa precizez ca blocul a avut defapt un subsol technic care de alungul anilor
(dar mai demult sa zicem de 10 ani) a fost impartit in pivnite si sunt exact atatea pivnite cate apartamente in bloc.
Properietarul vechi sustine ca are contact de vanzare/cumparare facut cu socrul lui pe pivnita respectiva dar nu cred ca e legal pentru ca pivnita nu este inregistrat ca si spatiu separat cum e de ex. sun garajele.
Intrebarea mea e ca sunt eu sau nu properitarul de drept a pivnitei?
Daca da atunci ce pot sa fac, presupun ca nu voi putea sa ajung la o intelegere amiabila cu fostul proprietar sau socrul lui.