Buna ziua,
Iata problema mea pe scurt: acum 3 luni am facut un schimb de apartament.
Eu impreuna cu apartamentul vechi am dat si pivnita care imi apartinea la propiertarul nou. Persoana cu cine am facut schimbul mi-a zis ca apartamentul lui
(care urma sa devina propritatea mea) nu are pivnita.
Ulterior dupa schimb am aflat ca avea pivnita si seful de bloc mi-a zis ca pivinita respectiva imi apartine pe drept.
Vorbind cu fostul properietar mi-a zis ca el a vandut pivinta cate socrul lui, DAR socrul lui nu sta in blocul respectiv.
In contractul de schimb se specifica clar ca eu devin properitar aspura apartamentului + dependinte + 1/20 cota parte din partile comune.
Intrebarea mea ca termenul de "dependinte" se refera si la pivnita?
Ce ma gasit eu conform LEGEA nr. 5 din 28 martie 1973 privind administrarea fondului locativ:
Prin dependinte se inteleg incaperile care deservesc suprafata locuibila si anume: vestibulul, antreul, tinda, veranda, culoarul, bucataria, chicineta, oficiul, camara, debaraua, camera de baie, closetul, spalatoria, uscatoria, pivnita, boxa la subsol, magazia din zid, logia si terasa acoperita.
Vreau sa precizez ca blocul a avut defapt un subsol technic care de alungul anilor
(dar mai demult sa zicem de 10 ani) a fost impartit in pivnite si sunt exact atatea pivnite cate apartamente in bloc.
Properietarul vechi sustine ca are contact de vanzare/cumparare facut cu socrul lui pe pivnita respectiva dar nu cred ca e legal pentru ca pivnita nu este inregistrat ca si spatiu separat cum e de ex. sun garajele.
Intrebarea mea e ca sunt eu sau nu properitarul de drept a pivnitei?
Daca da atunci ce pot sa fac, presupun ca nu voi putea sa ajung la o intelegere amiabila cu fostul proprietar sau socrul lui.