In cadrul unei proceduri de achizitie publica ca si ofertant am posibilitatea sa depun o declaratie pe propria raspundere, semnata de reprezentantul legal, prin care confirm ca indeplinesc cerinte de calificare astfel cum au fost solicitate in documentatia de atribuire.
Sunt in situatia in care certificatul de atestare fiscala ANAF se elibereaza cu fix cu data de deschidere a ofertelor.
Intrebarea mea este: Conform legii, in situatia in care ma folosesc de aceasta declaratie, cu ce data trebuie sa fie emise cerificatele care dovedesc indeplinirea criteriilor de clarificare si care trebuie prezentate ulterior in situatia in care autoritatea le solicita?
Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie:
- societatea mea doreste sa participe la o licitatie publica, insa in ultimii 2 ani are mai multe bilete la ordin si un cec refuzate. Sumele au fost achitate ulterior, dar in CIP apar inscrise aceste refuzuri. De asemenea doi dintre partenerii mei(pers. juridice) au deschis in urma cu o luna procedura de insolventa pentru societatea mea. Cerererile nu au fost judecata inca datorita "grevei" din justitie. In aceste conditii societatea poate sa participe la licitatie? Sunt respectate conditiile din "Declaratia privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181" ?
a) nu sunt în stare de faliment ori lichidare, afacerile mele nu sunt conduse de un administrator judiciar sau activitatile mele comerciale nu sunt suspendate si nu fac obiectul unui aranjament cu creditorii. De asemenea, nu sunt într-o situatie similara cu cele anterioare, reglementata prin lege;
b) nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea mea în una dintre situatiile prevazute la lit. a);
c) mi-am îndeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat, în conformitate cu prevederile legale în vigoare în România sau în tara în care sunt stabilit;
c^1) nu am fost in situatia ca, în ultimii 2 ani nu-mi îndeplinesc sau sa-mi îndeplinesc în mod defectuos obligatiile contractuale, din motive imputabile mie, fapt care a produs sau este de natura sa produca grave prejudicii beneficiarilor mei;
d) nu am fost condamnat, în ultimii 3 ani, prin hotarârea definitiva a unei instante judecatoresti, pentru o
fapta care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greseli în materie profesionala.
Unde pot sa ma adresez pentru a obtine in acest sens un raspuns avizat?