avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Activitate kerosen

Activitate kerosen

Răspuns la discuția Drept autor articole website
unul dintre colegii dvs(in sensul ca fiind avocat) mi-a dat un raspuns la acest link [ link extern ]

care in principiu ar acoperi parte din nedumerirea mea. La cele enuntate de dansul, orice alta lamurire cu privire la ce cauta un expert cand se uita la un subiect de plagiat ar fi binevenit. Insist pe aceasta intrebare deoarece exista posibilitatea de a crea un program care ar putea descoperi plagiatul iar pentru aceasta trebuiesc stabilite regulile "jocului" cand este declarat un plagiat. Multumesc
mimi.manea a scris:

Plagiatul este definit doar de DEX: Operă literară, artistică sau stiintifică a altcuiva, însusită (integral sau partial) si prezentată drept creatie personală

intrebarea mea este foarte simpla si revin asupra ei(lasand dex-ul la oparte). care sunt elementele care le identifica un expert in plagiat(am inteles ca din 2005 politia este cea care ancheteaza cazurile de plagiat). Cand cineva incearca sa determine daca o opera este sau nu plagiat sau cand un judecator da sentinta respectiva. Se pot quantifica aceste elemente? se pot exprima in definitii(pe baza caruia sa se construiasca un caz solid de plagiat?
gcazaciuc a scris:

M-ar interesa de asemenea daca exista vreo reglementare legala care sa defineasca ce inseamna un plagiat ? De exemplu daca reformulez anumite fraze, parti dintr-un articol mai pot intra acestea sub incidenta drepturilor de autor ? Nu exista o dimensiune minima ca si numar de cuvinte la care o opera sa poata fi considerata plagiat al alteia ?

Buna ziua,

Aceiasi problema o am si eu(nedumerire). Care sunt elementele strict necesare si suficiente pentru ca o opera sa poata fi declarata fara pic de indoiala ca si plagiat?