avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate innas

Activitate innas

Răspuns la discuția Camere de supraveghere la bloc
Stimate domn, asa ceva nu a existat NICIODATA in asociatia noastra!!!!!!
Am adus la cunostinta presedintelui prevederile art. 13/legea 230/2007, in scris si nu am rezolvat nimic. Tocmai, prin "starea asociatiei" inteleg banii pe care aceasta i-a obtinut din chirii si care sunt destinati modernizarii, achizitiilor etc. Ma gandeam ca in BVC la capitolul 'Venituri' sunt trecute si aceste venituri din chirii, reclama si publicitate . In momentul in care se fac anumite achizitii fara acordul proprietarilor, acestia fiind pusi in fata faptului implinit, consider ca este normal sa ii cer presedintelui cateva lamuriri cu privire la respectivul contract de achizitii, la suma pe care proprietarul trebuie sa o plateasca, perioada si de ce nu se folosesc bani din aceste venituri deja existente. Asta inseamana transparenta, respectare legii si respect fata de proprietari! Credeam ca acest BVC este depus la primarie si le pot cere sprijinul!
Felicitari pentru modul in care procedati in asociatia dumneavoastra!
Asociatia a primit chirie 500euro/ 5 ani de la Cosmote pt o antena amplasata pe terasa blocului, si conform art.13 /L230/2007 "Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari". Eu am cerut precizari cu privire la aceste venituri, deoarece, de cate ori a fost nevoie de reparatii, modernizare, achizitii proprietarii au platit bani in plus si ma gandeam ca in BVC pot vedea aceste sume.Niciodata nu s-a raportat la avizier starea asociatiei, conform legii.

Buna ziua,

Am cerut in scris asociatiei de proprietari anumite date cu privire la starea asociatiei noastre printre altele si bugetul de venituri si cheltuieli pe care au refuzat sa mi-l arate. As dori sa stiu daca apelez la primaria de sector as putea sa obtin, contra cost, bugetul de venituri si cheltuieli depus in luna martie 2014 ?
Va multumesc.
Proprietarii nu sunt de acord cu supravegherea video, dar nediscutandu-se in Adunarea Generala fiecare vorbeste pe la colturi. Nu am fost instiintati nici despre achizitie nici despre pretul acesteia, nici despre drepturile pe care le avem ca proprietari, totusi, obligatiile ni le stim, sa PLATIM. Nu camerele sunt problema mea ci modalitatea in care s-a procedat facandu-se achizitii fara acordul proprietarilor acestia fiind pusi in fata faptului implinit cu alte cuvinte obligati sa plateasca. In asociatia nostra administratorul "alege" presedintele..... deci, no comment...
Va multumesc tuturor pentru comentariile dumneavoastra!
Proprietarilor nu li s-a cerut acordul pentru aceasta achizitie, dar sunt obligati sa plateasca 2 ani mentenanta si din cate am auzit pe surse si un operator, o persoana din bloc, fratele administratorei. Mi se pare o afacere personala decat mentinerea linistii publice, mentinerea propriului buzunar plin, atat timp cat nu exista transparenta.
Buna seara,
Am cerut inscris Presedintelul Asociatiei de proprietarei date cu privire la numele firmei de la care s-au achizitionat camerele de supraveghere, costul total al acestora, operatorul de date si acesta mi-a raspuns ca nu este obligat sa-mi furnizeze aceste date invocand art. 16 din Legea 677/2001. As dori sa stiu daca este legal! Va multumesc.
Proprietarilor nu li s-a adus la cunostinta in ultimii 24 de ani nici un fel de raport cu privire la starea asociatiei, am avut o antenna GSM pt care s-a primit chirie, ei bine, chiria nu mai exista, restantieri cat cuprinde, despre reabilitarea blocului ni s-a spus la ultima sedinta ca daca nu dam spaga nu intram in programul gratis de reabilitare acest subiect fiind si singurul care s-a discutat.
Presedintele asociatiei mi-a spus ca trebuie sa platim 5 lei de apartament mentenanta, dar nu pe ce perioada, probabil pe 2 ani cat sitemul de supraveghere este inchiriat. Eu am cerut sa vad contractul si mi s-a spus ca nu este inca incheiat, urmeaza in cateva zile, deci nu prea inteleg s-au montat camerele inainte de a se incheia contractul care daca ar fi de inchiriere ar presupune un pret, totusi ......e putin incurcat....
Cat despre A.G. eu am fost prezenta , nu s-a intrunit cvorumul, sedinta nu s-a mai reluat, dar nici nu era prevazut acest sistem in ordinea de zi afisata la avizier.
nu s-a cerut acordul nici unui proprietar ne-am trezit cu camerele instalate, cand am intrebat pretul kitului de instalare mi s-a raspuns ca" nu a costat nimic, a fost o oferta", apoi cand am insistat mi s-a spus ca sunt inchiriate si ca nu trebuie sa platim decat 5 lei pe luna pentru mentenanta. nu am inteles de unde ar putea veni oferta si destul de ciudat ca sunt inchiriate
Buna seara,
in blocul in care locuiesc s-au instalat camera de supraveghere, presedintele mi-a spus ca acestea sunt inchiriate pe 2 ani si ca la ele platim numai mentenanta. As vrea sa stiu daca exista aceasta posibilitate pentru asociatiile de proprietari de a inchiria si de a plati numai mentenanta.
Va multumesc