Buna ziua,
am si eu o dilema si sper sa ma puteti ajuta.
De 2 saptamani am cumparat o masina second hand de la o persoana din Ploiesti, aceasta avand un dispozitiv de accelerare la mana care era trecut si in talon si cartea de identificare (masina are transmisie automata). Tranzactia a fost facuta prin intermediul unui prieten al proprietarului deoarece acesta are o disabilitate si nu isi poate folosi picioarele (cel putin asa ne-a zis prietenul lui). Inainte de a cumpara masina am discutat cu proprietarul la telefon si ne-a asigurat ca totul e ok si am primit toate actele prin intemediul acestui prieten. Problema a aparut in momentul in care am fost la RAR si mi s-a respins cererea de identificare pe motiv ca trebuie platita taxa de prima inmatriculare mai intai. Persoana de la RAR mi-a explicat ca proprietarul a fost scutit de la plata acestei taxe datorita disabilitatii lui si a faptului ca masina a avut dispozitivul de accelerare la mana instalat in masina in momentul inmatriculari in Romania. Sincer nu vreau sa platesc taxa de prima inmatriculare, unul din motivele pentru care am cumparat masina a fost fapul ca era inmartriculata.
Ma gandesc sa actionez in judecata pentru ca la nici un moment nici proprietarul, nici prietenul lui nu ne-au comunicat acest aspect. Daca stiam de la inceput nu mai luam masina. Ce optiuni am in acest caz?
Actele au fost intocmite de prietenul proprietarului fara ca eu sa fiu de fata in momentul in care proprietarul a semnat documentul.
Este posibil ca, contractul de vanzare-cumparare sa nu fie valabil deoarece nu s-a semnat in prezenta ambilor parti? Nu cred ca prietenul proprietarului a avut vre-o imputernicire sau procura.
Ulterior am aflat ca proprietarul nu are nici un handicap!