avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate ahalya

Activitate ahalya

Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Si inca ceva.. :) Imi puteti recomanda un NCC adnotat bun? :*
Buna! :kissing:
Spuneti-mi si mie: sunt posibile actele de pregatire la faptele savarsite cu intentie repentina? Udroiu spune ca da.. Dar nu spune de ce.. :) Merci anticipat!
pink13 a scris:

Multumesc!
Am inteles care este volumul de munca pe care il presupune o reusita la acest examen, este imens. Eu sper ca o buna organizare a timpului, un program de invatat sustinut, motivatie si convingerea ca asta e drumul pe care ne dorim sa mergem ne va facem sa fim intr-un an productivi ca altii in 3 :) ca-n basme :)
Eu cred ca un moral ridicat face minuni si sunt sigura ca daca il pastram pe tot parcursul anului vom reusi sa ne atingem obiectivele! Trebuie doar sa existe optimism, incredere in propriile forte, perseverenta si sanatate, in rest..e floare la ureche :)

Sper sa ma molipsesc si eu de optimismul tau! :)
Ecaterina Cucuteanu a scris:

ahalya a scris:

ahalya a scris:

Buna seara/ ziua/ dimineata!!
As dori sa ma alatur voua, momentan numai pentru incurajare.. pentru a-mi gasi( poate) motivare de a da acest examen la anul..
Am mai dat acest examen in 2009, insa nu mi-am dorit acest lucru.. a fost mai mult din curiozitate.. Acum s-au mai schimbat lucrurile.. insa ceva tot ma retine.. Recunosc ca e putina teama.. Teama de a invata un an pentru un examen pe care e foarte posibil sa nu-l promovezi.. si nu numai..
Va rog mult sa-mi spuneti exact dupa ce carti invatati voi la civil.. banuiesc ca s-a mai scris de \" n\" ori pe aici, insa imi merge destul de greu net-ul si v-as ramane profund indatorata daca ati putea repeta.. :D
Va multumesc anticipat! :love:

Motivarea pt acest examen ( dar nu numai, ci pt orice in viata ) vine din interiorul fiecaruia, nu din exterior. Trebuie sa simti si sa vrei ca toata viata ta sa faci aceasta meserie...Din exteriori iti iei doar incurajarile si sustinerea atunci cand moralul poate sa cada. dar in niciun caz motivatia de a face ceva... A, si cand nu-ti doresti cu adevarat un lucru, acel lucru nu vine in viata ta... Deci trebuie sa faci o analiza sincera a ceea ce vrei, sa vezi daca te vezi practicand aceasta meserie si sa intelegi daca ti se potriveste. Doar din curiozitate nu se promoveaza un astfel de examen.
Succes ! :) :luck:

Frumoase cuvinte.. Multumesc! :) Insa uneori faci un anumit lucru nu neaparat pentru ca ti-l doresti foarte mult sau pentru ca ai visat la el toata viata, ci pur si simplu deoarece este unica optiune..

ok, dar daca se intampla un lucru minunat si intri la INM insa dupa aceea mai apar si alte optiuni? Ce faci? ce faci cu tot timpul investit pt studiu, cu toata energia alocata exam, tot stresul si toate emotiile? Renunti la TOT pt ca a aparut o optiune mai buna? nu stiu daca e rentabil... Plus ca o data mers pe acest drum, inteleg ca se doreste a merge toata viata... nu e doar o meserie provizorie... or, sa ma duc toata viata la un job care nu-mi place, pt ca nu am de ales, pt ca e singura optiune, nu cred ca mi-ar aduce bucurie si satisfactie, dimpotriva, m-ar seca ...

Nu spun ca nu mi-ar placea deloc aceasta meserie.. dimpotriva.. ca procuror, cel putin, mi se pare o munca foarte frumoasa, plina de satisfactii..
Odata intrat in sistem, cred ca incepe sa-ti placa din ce in ce mai mult.. nu se pune problema sa renunti dupa atata munca.. Si, sa fim seriosi, in acest domeniu, nu cad din cer ofertele extraordinare.. :)
OvidiuDanut a scris:

ahalya a scris:

As dori sa ma alatur voua, momentan numai pentru incurajare.. pentru a-mi gasi( poate) motivare de a da acest examen la anul..
Am mai dat acest examen in 2009, insa nu mi-am dorit acest lucru.. a fost mai mult din curiozitate.. Acum s-au mai schimbat lucrurile.. insa ceva tot ma retine.. Recunosc ca e putina teama.. Teama de a invata un an pentru un examen pe care e foarte posibil sa nu-l promovezi.. si nu numai..
Va rog mult sa-mi spuneti exact dupa ce carti invatati voi la civil.. banuiesc ca s-a mai scris de " n" ori pe aici, insa imi merge destul de greu net-ul si v-as ramane profund indatorata daca ati putea repeta.. :D

Buna!
Am bolduit ceva in textul tau pentru a-ti sublinia faptul ca sunt extrem de putini oamenii care au promovat admiterea la INM dupa doar 1 an de invatat. De regula iti ia cam 2-4 ani de munca asidua.
La civil nimeni nu-ti poate spune momentan cu exactitate deoarece este incerta materia din care se va da examen - VCC sau NCC - si ce anume din fiecare...Cel mai bine ar fi sa incepi cu penalul care cu siguranta va fi acelasi. Daca vrei totusi sa inveti ceva NCC atunci eu iti pot spune ca am Institutii de drept civil de Gabriel Boroi/Liviu Stanciulescu si Obligatiile de Liviu Pop. Au mai aparut destul de multe insa pe piata. Verifica si tu ujmag sau hamangiu si orienteaza-te spre autorii cunoscuti.
Succes!

Multumesc!:)

ahalya a scris:

Va rog mult sa-mi spuneti exact dupa ce carti invatati voi la civil.. banuiesc ca s-a mai scris de " n" ori pe aici, insa imi merge destul de greu net-ul si v-as ramane profund indatorata daca ati putea repeta.. :D

Motivarea pt acest examen ( dar nu numai, ci pt orice in viata ) vine din interiorul fiecaruia, nu din exterior. Trebuie sa simti si sa vrei ca toata viata ta sa faci aceasta meserie...Din exteriori iti iei doar incurajarile si sustinerea atunci cand moralul poate sa cada. dar in niciun caz motivatia de a face ceva... A, si cand nu-ti doresti cu adevarat un lucru, acel lucru nu vine in viata ta... Deci trebuie sa faci o analiza sincera a ceea ce vrei, sa vezi daca te vezi practicand aceasta meserie si sa intelegi daca ti se potriveste. Doar din curiozitate nu se promoveaza un astfel de examen.
Succes ! :) :luck:

Frumoase cuvinte.. Multumesc! :) Insa uneori faci un anumit lucru nu neaparat pentru ca ti-l doresti foarte mult sau pentru ca ai visat la el toata viata, ci pur si simplu deoarece este unica optiune..
Felicitari tuturor!!!!!!!!!!! Meritati toata aprecierea din lume!!!!! =D>=D>=D>=D>=D> Va rog, cand veti avea timp, sa ne spuneti si noua, viitorilor candidati, cum v-ati pregatit pentru rationament si sa ne mai dati exemple de intrebari care v-au fost adresate la interviu. Felicitari inca o data!! :D