nu stiu la psihologic dupa ce te analizeaza. eu am avut impresia ca e doar o formalitate si e important doar sa fii sincer, s-ar parea ca pt unii nu a fost asa si imi pare rau pt ei. si eu am fost f surprinsa ca au picat asa multi si le doresc sa-i treaca pe toti la reexaminare. pt interviu totusi sunt grile de observatie si evaluare pe site la inm unde spune clar ce se puncteaza(daca bine imi amintesc erau 40 de puncte pentru limbajul nonverbal). pe acestea le-am studiat mult inainte de interviu, la fel si codul deontologic, pe care aproape il stiu pe de rost. nu ma consider "o inteligenta sclipitoare" cum a spus cineva,ci zic doar ca am muncit ENORM pt fiecare proba si asta a fost esentialul. inca ma mai trezesc, din obisnuinta, la 5.30 dimineata dupa programul extrem de strict pe care mi l-am facut in vara.cat despre noroc, poate am avut si din asta...totusi in timpul examenului am avut senzatia ca toate imi sunt impotriva (m-am ratacit de la gara, dupa ce am venit cu trenul de noapte la toate probele si am ajuns cu 10 minute inainte sa se inchida usile, pt prima data in viata am ajuns la urgente, habar n-am de ce, trenul in care eram a deraiat si practic mi-am vazut moartea cu ochii, cu toate ca n-a patit nimeni nimic, la interviu m-a intrebat cum deosebesc un avocat de un judecator daca ii vad pe holul instantei- imi pregatisem raspunsuri pt orice intrebare posibila, totusi la asta nu m-am gandit, etc). da, se poate spune ca am avut noroc ca am trecut cu bine de toate astea, dar totusi nu imi pica deloc bine cand dupa atata munca cineva imi spune ca e doar o intamplare, noroc, ca eu am luat si altii nu!
da...poate e nevoie si de un pic de sansa, totusi nu recomand viitorilor candidati sa se bazeze pe asta. e foarte aiurea ca se pica si la psihologic, cu atat mai mult cu cat defectele imputate colegului nu mi se par atat de grave. cred ca cel mai important e un punctaj foarte mare la grila. daca ai peste 85 la grila nu te mai afecteaza deloc subiectivismul de la interviu, iar punctaje de astea se obtin prin multa munca, nu prin noroc. eu nu am reusit sa iau asa mult la grila pt ca nu am avut suficient timp sa invat, nu pt ca mi-a lipsit norocul. totusi nu e o loterie, e un examen. doar cand esti la limita mai poate interveni norocul sau ghinionul; pentru siguranta e bine sa nu fii la limita.
RellyRelly multa bafta la reexaminarea psihologica!
cipicaus, la rationament am avut intr-adevar nota f mare, dar nu este vorba despre noroc, ci despre gandire logica, exersata la aproape toate olimpiadele de logica din liceu. aceleasi intrebari le-am avut toti, totusi punctajele au fost diferite. la interviu intr-adevar nu stiu ce s-a punctat si ce nu (orice interviu are un grad de subiectivism, ceea ce explica si ponderea de doar 10% in media finala), dar am incredere in experienta si buna-credinta a examinatorilor. era bine-venit un mod de a contesta punctajul la interviu (pt mine nu a fost cazul) dar nu mi-l pot imagina fara prelungirea exagerata a examenului (probabil toti care au luat sub 10 ar fi cerut reexaminarea in speranta unei note mai bune).
ms! am inceput sa invat abia in anul 4...pentru ca pana atunci nu am fost sigura ca am sanse (tot auzisem zvonuri, am spus) :) la civil am invatat mai mult, am citit o data cartile indicate si aici pe forum (boroi, fr. deak, beleiu) pentru a-mi face o idee despre diferentele (inexplicabile pt mine) intre doctrina de la bucuresti si cea de la cluj si am insistat mai mult pe cartea de sinteze pt licenta a lui boroi, care avea si modele de teste grila, foarte asemanatoare cu cele care s-au dat la examen. la celelalte materii am invatat din coduri (oricum mai stiam destul si din facultate). am rezolvat si grilele de pe site (cele care s-au dat in anii trecuti). la grila totusi am avut punctaj destul de mic (71), dar am reusit sa recuperez la celelalte probe. mult succes tuturor!
am tot auzit zvonuri cum ca examenul nu ar fi corect...era sa nu mai dau din cauza asta!si rau as fi facut pentru ca am luat din prima incercare, imediat dupa absolvirea facultatii. cred ca zvonurile astea descurajeaza viitorii candidati. nu este nevoie nici de pile, nici de bani, ci doar de multa munca. subiectivism este peste tot ca doar suntem oameni, nu roboti (pentru orice angajare e nevoie si de un interviu). in legatura cu calendarul examenului, este un lucru nedorit ca aceasta testare psihologica si medicala a fost dupa afisarea rezultatelor finale. de fapt problema este doar exprimarea "rezultate finale". daca s-ar fi spus de la inceput ca mai sunt 2 probe eliminatorii oamenii ar fi fost mai prudenti in a-si face planuri pana la afisarea adevaratelor rezultate finale. cat despre corectitudinea acestor testari nu am nimic de obiectat atata vreme cat nu stiu ce au scris/spus la testul psihologic cei care au fost respinsi. imi pare rau pentru ei si sper sa aiba sansa unei reexaminari, dar, totusi, doar pentru acest motiv nu putem spune ca examenul nu este corect. daca s-ar fi facut testarile psihologice la fiecare centru universitar ar fi aparut si mai multe suspiciuni de subiectivism. s-a incercat asigurarea egalitatii de sanse pentru fiecare, prin sustinerea aceluiasi test scris si prezentarea in fata acelorasi comisii.