avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate alina_vi

Activitate alina_vi

Multumesc
O persoana juridica poate angaja un doctorant care face doctoratul la zi si primeste si bursa? Exista cadru legal in acest sens? Stiu ca HG 567/2005 a fost abrogata de HG 681/2011, dar nu gasesc nimic ca s-ar interzice angajarea.
Precizez ca dorim sa o angajam in functia de asistent cercetare, iar angajatorul este un institut national. Multumesc
Răspuns la discuția POS CCE
Doresc sa aflu daca fraza de mai sus se regaseste in Instructiunea respectiva.
Discuție POS CCE
Unde pot gasi Instructiunea AM POSCCE 233316/29.10.2012 privind calcularea contravalorii in lei a platilor efectuate in valuta?
Doresc sa aflu daca urmatoarea fraza " In vederea asigurarii unui tratament contabil unitar, prin curs de schimb de ladata efectuarii operatiunii se intelege cursul de schimb al pietei valutare, comunicat de BNR, din ultima zi bancara anterioara operatiunii".
Discuție Audit financiar
Cati ani la rand pot fi auditate situatiile financiare anuale ale unei societati sau ale unui institut national de catre acelasi auditor? Exista un temei legal in acest sens? Poate fi auditata o societate 4 ani la rand de acelasi auditor, sau exista o limita?
Stie cineva care este valabilitatea unui certificat fiscal emis de o administratie financiara din Germania pentru o firma de acolo. Dar care sunt perioadele la care trebuie achitate impozitele de catre firma din Germania? Adica daca solicit un certificat din care sa rezulte ca toate taxele si impozitele unei firme din germania sunt achitate la zi la ce data vor fi considerate platite acele impozite??
Unui cetatean din Uniunea Europeana care vine si munceste in Romania o perioada de 5 ani cu contract de munca si cu toate actele legale obtinute de la imigrari, caruia i se retin si vireaza toate taxele legale, inclusiv cele pentru asigurari sociale, pensii, perioada lucrata in Romania ii este recunoscuta ca vechime in munca in tara sa atunci cand iese la pensie acolo ??
Un cetatean roman care de curand a primit si cetatenie norvegiana poate sa isi pastreze si cetatenia romana? Daca da , in ce conditii? Cum poate el sa mai primeasca pensie pentru anii lucrati in Romania daca renunta la cetatenia romana?
Am introdus in luna ianuarie 2013 pe rolul instantelor judecatoresti mai multe actiuni avand ca obiect Somatie de plata, dar si cateva Cereri de chemare in judecata pe dreptul comun. Neclaritatea mea este cu privire la informarea despre mediere. Din cate inteleg acesta va intra in vigoare incepand cu 15 februarie 2013 odata cu noul cod de procedura civila. Intrebarea este urmatoarea: reclamantul trebuie sa faca dovada ca a participat la sedinta priviind informarea despre mediere atat in dosarele deja aflate pe rolul instantelor cat si pentru cele ce se vor depune dupa data de 16 februarie 2013 ?? In dosarele pe somatie de plata aflate pe rol se va solicita dovada informarii cu privire la mediere??
Pentru un cetatean strain non UE care doreste sa vina sa munceasca in Romania care este momentul la cate trebuie sa ii intocmesc contractul de munca?. La momentul solicitarii autorizatiei de munca trebuie sa aiba contractul de munca semnat? Sau la momentul solicitarii vizei de lunga sedere pentru angajarea in munca? Intrebarea este cum vine el tin tara non UE sa semneze contractul de munca daca nu are viza sa intre in Romania?