sorin_tiru a scris:
Newady2003 a scris:
anonim. a scris:
Stimati colegi. Eu am formulat o contestatie si pe langa contestarea notei la procedura civila am mai adaugat urmatoarele:
La evaluarea prezentei contestaţii vă rog să luaţi în calcul şi faptul ca pe această cale contest şi modul de desfăşurare al acestui examen referindu-mă mai exact la încalcarea abuzivă a art. 10 (3) lit.a), a art. 13 (4), a art. 16 (1) si (3), a art. 17(5) din R E G U L A M E N TUL – CADRU privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar).
In argumentarea contestării formulate, aduc la cunostinta Comisiei de contestatii faptul ca prin incălcarea abuzivă a art. 10 (3) lit.a) ma refer la faptul ca unele dintre subiecte nu au fost in concordanta cu tematica si bibliografia aprobate si publicate de Consiliul UNBR. Simplul fapt al admiterii contestatiilor la barem si notare pentru materia DREPT CIVIL mi se pare insuficient, intrucat este evidenta reaua credinta a Comisiei in elaborarea unor subiecte in afara tematicii. Fie nu s-a acordat o atentie deosebita in elaborarea acestor subiecte, fie in mod voit au fost introduse subiecte in afara tematicii pentru ca ulterior sa se acorde un anumit punctaj persoanelor care ar fi putut fi dezavantajate. Masura anularii celor 4 grile si acordarea punctajului aferent tuturor candidatilor o consider inechitabila intrucat vorbim despre introducerea unor subiecte in afara tematicii de examen(incalcarea regulamentului de catre Comisia de elaborare a subiectelor). Mai mult decat atat, ma aflu printre candidatii care au raspuns in mod corect la toate cele 4 intrebari, iar masura luata de Comisia de solutionare a contestatiilor la baremul de evaluare si notare nu ma avantajeaza in niciun fel. Consider ca prin aceasta masura s-a produs o discriminare intre canditatii care au raspuns corect la cele 4 grile si cei care nu au raspuns corect.
Totodata, decizia conform careia „Contestaţiile la notele examenului de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) se depun la secretariatul decanatului Facultăţii de Drept „Simion Bărnuţiu” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu sau pot fi transmise prin fax la numerele: 0269 233 295 respectiv 021 313 4880, în termen de 48 de ore de la publicarea rezultatelor care a fost făcută la Centrul de evaluare al examenului – Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” a Universităţii „Lucian Blaga” din municipiul Sibiu, Calea Dumbrăvii, Nr.34, jud. Sibiu” incalca prevederile art. 13 (4) din R E G U L A M E N TUL – CADRU privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar), limitand in acest mod dreptul candidatului la contestatie. Nu toti candidatii sunt din judetul Sibiu, asa cum nu toti candidatii si-au putut permite sa plateasca sa ramana cazati in orasul Sibiu pana la publicarea rezultatelor sau cum nu toti candidatii au posibilitatea de transmite prin fax contestatia formulata.
In ceea ce priveste incalcarea art. 16 (1) din R E G U L A M E N TUL – CADRU privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat (în vederea dobândirii titlului profesional de avocat stagiar) conform caruia „Accesul candidaţilor în sălile de examen pentru susţinerea probelor este permis numai pe baza unui act de identitate, până la ora stabilită de comisia de examen cel mai târziu până la momentul deschiderii plicului în care se află tezele de examen.”, aduc la cunostinta Comisiei de contestatii faptul ca nu am fost legitimata in niciuna dintre zilele de examen nici la intrarea in sala de examen nici la predarea tezei de examen. Mai mult decat atat, m-am adresat verbal persoanelor care au supravegheat desfasurarea examenului insa mi s-a spus ca „nu este obligatoriu actul de identitate”.
Cat priveste art. 16 (3) va aduc la cunostinta faptul ca nu mi-a fost lipit coltul tezei de examen, nu mi-a fost stampilat la momentul predarii lucrarii si nici nu mi-a fost verificata identitatea. Mai mult decat atat responsabilii de sala nu au verificat completarea corecta a datelor si nu au semnat in interiorul portiunii ce urma sa fie sigilata. Precizez faptul ca toate aceste obligatii trebuiau indeplinite numai in prezenta mea si a fiecarui candidat in parte. Indeplinirea ulterioara a acestor obligatii nu poate fi considerata relevanta intrucat supraveghetorii de sala nu mai au posibilitatea identificarii corecte a candidatilor in lipsa actului de identitate.
Consider ca este evidenta si incalcarea dispozitiilor art. 17 (5) intrucat nu ni s-a adus la cunostinta semnarea unor procese verbale de predare primire a lucrarilor. Ni s-a pus in vedere doar obligatia de a semna un tabel care sa ateste prezenta candidatilor la examen, nicidecum un proces verbal al carui continut ar fi trebuit sa fie adus la cunostinta tuturor candidatilor.
In dovedirea celor sustinute solicit proba cu martori tinand cont de fapul ca nu sunt singura persoana aflata in aceasta situatie.
SUBSCRIU LA CEEA CE A ZIS COLEGUL! TREBUIA SA NE STRANGEM CAM 1000 DE OAMENI DIN 1100 SI SA DEPUNEM CONTESTATIE REFERITOR LA EXAMEN NU BAREM SAU NOTA! TOTI CEI INTERESATI...II INSTIG:) SA TRIMITA MAINE CONTESTATII LA EXAMEN PE NR DE FAX DE LA SIBIU ! EU UNU AM SA O FAC!
sunteti penibili, asa ceva n-am vazut in viata mea !!!!!
Care este motivul pentru care consideri ca suntem penibili?
Penibil esti dumneata care iti afisezi o poza extrem de ridicola, care nu face decat sa exprime capacitatile dumitale! Iti recomand sa mergi sa asculti in continuare manele! Se vede de la posta ca esti un mare fan ;)
anonim. a scris:
Chiar nu vrea nimeni sa ne unim odata sa facem ceva impotriva acestor sarlatani care abuzeaza de noi??? Exista in provincie secretare de barou blindate de aur, genti hermes, parfumuri si masini de lux care isi castiga existenta "doar" din salariul de secretara. eu momentan nu cotizez decat cu taxa de examen dar sunt atatia avocati care intretin mofturile si bunastarea celor din conducerea barourilor si a uniunii. Haideti sa ne solidarizam si sa facem ceva impotriva acestor hoti ordinari!!!
Este normal sa nu se afiseze conditiile exacte de desfaurare a examenului nici macar cu o saptamana inainte??? SE INCALCA FLAGRANT DREPTURILE OMULUI SI TOTI STAM CU MAINILE IN SAN????
la ce te referi cand spui "conditiile exacte"? la variantele de raspuns?ce informatii sa le cerem? orice i-ai intreba iti spun "uitati-va pe net!acolo e scris tot ce tb sa stiti!"
anonim. a scris:
Sincer sunt in totala neconcordanta cu tot ceea ce se intampa in aceasta "profesie" unde doar smecherii fac legea dupa cum vor ei. Daca nu ar fi aceasta criza a locurilor nici macar nu m-as sinchisi sa ma interesez despre ceva ce are legatura cu avocatura, insa avand in vedere ca iti ofera o posibilitate cat de mica de a te mai descurca, imi incerc si eu norocul pentru a 3 a oara la aceasta loterie, cacealma, circ sau... cum vreti fiecare sa numiti acesta asa zis "examen" care din punctul meu de vedere incalca regulile elementare ale bunului simt ca sa nu mai vorbim despre haosul privind legalitatea desfasurarii acestui examen.
Propun tuturor sa ne unim (pentru ca unde-s mai multi puterea creste) si sa ne adresam cuiva...(sincer stau si ma gandesc daca aceast UNBR poate fi tras la raspundere in vreun fel) pentru modul abuziv in care se desfasoara acest "examen".
Nu este normal ca la un astfel de nivel sa vorbim despre un exame ale carui conditii de desfasurare nu sunt facute publice nici pana in acest moment. Incalca dreptul la informatie si dreptul meu de a alege daca sa dau sau nu acest examen.
Va marturisesc ca am sunat la UNBR pana in ziua in care m-am inscris (de pe 11 pana pe 26 ianuarie) si am intrebat: " Ce tip de grile vor fi? Inchise sau deschise? Pt mine este esentail sa stiu acest detaliu pt ca in functie de asta hotarasc daca ma inscriu sau nu" si mi s-a raspuns de foiecare data: "In proportie de 99% for fi grile inchise cu 3 variante de raspuns is una corecta". Dupa ce s-au terminat inscrierile am sunat din nou la UNBR insa de aceasta data am avut parte de un alt raspuns: "Deschisa, normal ca deschisa. Nu s-a discutat niciodata de grila inchisa". In momentul in care spuneam povestea cum ca am sunta si mi s-a spus altceva mi se inchidea intr-o nesimtire crasa telefonul in nas.
HAIDETI SA FIM SOLIDARI MACAR O DATA SI SA NE ADRESAM IN NUMAR MARE AVOCATULUI POPORULUI SAU ORICAREI ALTEI INSTITUTI PE CARE O STITI A FI ABILITATA IN A TRAGE LA RSPUNDERE ACEASTA ADUNATURA DE NESIMTITI!!!