avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Activitate roxy_c

Activitate roxy_c

Răspuns la discuția Abuz in serviciu functionar
Stiu ca un profesor nu este functionar public dar este functionar. Am gasit art 258 din cod penal care se refera la alti functionari (care nu sunt publici). De ce nu se aplica si in cazul relatat mai sus? www.mpublic.ro/nota_cp_art_258.pdf Scrie aici ca aceleasi infractiuni de la art. 246-250 se aplica si pentru functionari (nu publici) dar pedeapsa se reduce la o treime
Răspuns la discuția Abuz in serviciu functionar
Cererea de cazare pentru anul 2009-2010 a fost depusa intr-un exemplar la administratia caminului in care am locuit inca din anul intai si un alt exemplar l-am completat pe site-ul facultatii (exact procedura standard urmata de toti colegii mei). In reguament (se poate vedea pe online la www.electronica.pub.ro/cazari/files/regulament_camine_cantine.pdf dar si in anexa de anul acesta www.electronica.pub.ro/informatii/fisiere/Anexa_la_regulamentul_de_cazare.pdf sau in www.electronica.pub.ro/Home.php ) apare clar stipulat ca doctoranzii cu bursa si frecventa au prioritate la cazare. Surpriza, azi nu am primit loc in camin. Initial mi s-a cerut sa imi sun coordonatorul de doctorat sa imi dea acord scris ca mi-am indeplinit sarcinile din proiectul de doctorat. Am zis ca e weekend si ca nu inteleg de ce trebuie sa deranjez un om pentru o astfel de cerere ce nu apare in regulamentul de cazare. I-am zis ca de ce nu a afisa pe site aceasta regula si mi-a raspuns sec: "Iti spun eu acum!". A, am uitat sa mentionez ca suntem 3 persoane in aceasta situatie. Am plecat toti 3 la rector. Dupa ce am asteptat 45 min sa termine o sedinta ne zice sec ca putem veni maine sa luam acele semnaturi. I-am zis si dumnealui ca nu apare in regulament sau anexa aceasta cerinta a celui care se ocupa cu cazarea dar a zis sa venim si maine. Am plecat inapoi in facultate unde l-am prins pe individ iesind din sala cu vreo 20 pers dupa el. Cand ne-a vazut, ce credeti a luat-o la fuga. Umilitor pentru un profesor... Evident noi dupa el... I-am zis: "Ce faceti domn' profesor, fugiti de noi?" Eram chiar pe scarile facultatii, se intoarce la mine si imi zice: "Esti batuta in cap!". Pe scara mai era atunci un profesor care ma stie si sunt foarte curioasa daca ar avea curajul sa spuna ceva daca s-ar ajunge la tribunal, caci asta este marea noastra problema, a romanilor, nu avem curaj si toleram orice. Umilita in fata colegilor si a respectivului profesor am plecat dupa individ in birou la el, impreuna cu cei 2 colegi. mi-am deschi mp3 pla.yer-ul sa il inregistrez. Nu am fost lasati sa intram toti 3. Intre timp a aparut si decanul care l-a sunat pe coordonatorul meu de doctorat. Inainte m-a intrebat daca lucrez si i-am zis ca nu are vreo relevanta pentru motivul pentru care sunt eu acolo. In anexa apare asa "au prioritate la cazare doctoranzii cu bursa, frecventa si activitate permaneta in politehnica" si a incercat sa invoce faptul ca nu am contrcat de munca cu politehnica. I-am zis: 'atata timp cat nu.aveti definita in regulament acea actvitate permanenta nu vad ce importanta are daca eu lucrez sau nu iar daca trebuia sa nu fi lucrat ca sa am loc in camin trebuia sa stiu inca de cand am depus cerere de cazare si sa fi fost pusa sa dau declaratie pe proprie raspundere ca nu sunt angajata in alta parte' . I-am zis ca am fost jignita si in acel moment individul si-a cerut scuze. Erau de fata si cei din liga studentilor si decanul. Practic a recunoscut ca m-a jignit. Speram sa se fin inregistrat tot pe mp3 player, dar n-a mers... Coordonatorul meu de doctorat mi-a zis la telefon ca nu intelege de ce trebuie el sa dea acea semnatura si ca de ce nu mi s-a verificat situatia la facultate. Oricum, a zis ca daca este nevoie va semna ca mi-am indeplinit activitatile pentru anul 1. Va rog sa imi spuneti daca este legal sa ceara ceva ce nu apare in vreun regulament de cazare in camin. Ce parere aveti despre faptul ca pe site trebuie sa completam toate datele noastre, inclusiv CNP. Am citi undeva ca nu se pot cere aceste date, ca e ilegal. Practic, el poate caza pe oricine in locul meu pentru ca are toate datele, fara ca eu sa stiu vreodata... Bataia de joc tine inca din anul intai dar acum eram cel mai indreptatita sa primesc loc. In ficare an am reusit sa obtin locul dar extrem de greu. M-am satuart de umilinte si vreau sa imi gasesc dreptatea chiar si pe cale legala daca altfel nu se poate!
Buna ziua!
As vrea sa stiu si eu daca se considera abuz in serviciu faptul ca un profesor responsabil de cazarile intr-un camin studentesc mi-a respins cererea de cazare. Mentionez ca sunt doctorand cu bursa si frecventa, fapt ce imi confera prioritate la cazre conform cu regulamentul facultatii. In plus am fost si jignita, cum aproximativ 20 persone de fata. As vrea sa stiu daca pe cale legala se poate face ceva. Multumesc!