avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate marius catalin

Activitate marius catalin

Acesta este articolul la care am fost incadrat in urma cercetarilor de la fata locului, ulterior politistul la care a fost repartizat dosarul sustine ca ar fi culpa comuna dar nu am nimic oficial.
Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
Nu ma poate sfatui nimeni in aceasta problema?

Va multumesc anticipat
Va multumesc pt raspunsuri, o sa incerc sa explic cat mai bine.
Politisti veniti la fata locului au facut masuratorile dar nu au vrut sa se pronunte referitor la culpa unuia sau altuia. Avariile suferite de masina mea au fost foarte mici portiere dreapta zgariate si oglinda rupta iar motocicleta doar zgariata in schimb motociclistul solicitand ambulanta am intrat la accident cu victime. Dupa accident am fost la udristei pentru a mai da o declaratie si atunci cand am intrebat vina cui se considera a fi, au spus ca din primele cercetari se pare ca eu sunt vinovat pentru ca nu m am asigurat la schimbarea benzii. Mentionez ca eu nu in momentul impactului eram cu roata pe marcajul dintre benzi nu parasisem banda mea. Motociclistul la solicitarea sa a fost la IML pentru certificat medico-legal (pt ca a solicitat bani de la mine si eu am refuzat sa dau) insa nu stiu rezultatul de la IML. Am fost sa vad daca a adus acest rezultat la udristei de unde am fost informat ca sa dat NUP pe data de 1 oct 2009 si dosarul a fost trimis la parchet pentru solutionare. Am fost la parchet pe data de 22 oct 2009 de unde am fost informat ca dosarul meu inca nu a fost repartizat catre un procuror cu toate ca de la politie au zis ca dureaza maxim doua saptamani din momentul in care ajunge la parchet.
Cat credeti ca va mai dura?
Risc suspendarea permisului in eventualitatea in care sunt gasit vinovat?

Pentru orice alte informatii sau clarificari va stau la dispozitie.

Va multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate. Pe data de 23-06-2009 ma aflam la volanul masini in intersectia Iuliu Maniu cu Valea Cascadelor, veneam pe Maniu dinspre autostrada, aproape de intersectie pe prima banda era stationata o masina iar eu ma aflam pe banda a doua de unde intetionam sa vin pe prima banda cu semnalizare si asigurare moment in care printre masini a venit un motociclist acrosand partea drapta a masini mele si oprinduse in oglinda moment in care a cazut. La aproximativ 3 ore dupa a solicitat ambulanta pt ca se zgariase la cot si genuchi, ulterior solicitand bani de la mine pt a nu depune plangere. Cu toate ca eu nu consider ca am vro vina tot am permisul suspendat si circul cu dovada. La inceputul luni am fost la pol si au zis ca sa dat NUP pe data de 1 oct 2009 mai exact astazi 22 oct am fost la parchet de unde au zis ca inca nu a fost repartizat dosarul la un procuror si ca va mai dura ca sunt multe dosare.
Intrebarile mele sunt:
Cine credeti ca este vinovat?
Cat ar trebui sa dureze solutionarea la parchet in aceasta situatie, de la politie sa zis ca in 2 saptamani dar au trecut 3 saptamani de atunci.

Va multumesc