:) In provincie, sunt chiar mai mari nereguli decat in Capitala..nu erau "sageti".. Nimeni nu a spus ca acesti candidati au avut "un statut mai bun" .Din contra , ei au fost mai afectati de coruptia din sistem, pt ca, neoficial, exista un numar de locuri, iar, daca din acest numar, se scad locurile pt. "cine trebuie", nu mai ramane mare lucru.
Sunt foarte multe de spus! Subiectivism la corectare, aranjamente, lipsa de transparenta, organizare de cosmar....D-lor unbr-isti, cati dintre oamenii care s-au prezentat la concurs au luat note mari la patru materii si numai o singura nota mica la o materie? Sau ati avut curiozitatea sa vedeti in teritoriu nume cunoscute..cum au facut ei sa ia acest examen?
Imi asum, la randul meu, dreptul de a ma revolta impotriva unei mascarade de examen, care s-a vrut national si s-a dovedit un fiasco...
Eu am …reason;) of pure critique:
- Nu este adevarat ca au picat cei nepregatiti.... au picat si cei cu licente de 9-9.50-10 la facultati de stat si care au luat cate 4 note de 7, 8,9,10..la acest examen si, desigur, o nota de 2,3,4 sau 5 ..au avut nesansa sa fie corectati de un examinator ff drastic (doar pt unii).
- Data examenului numai ca si explicatie oficiala are legatura cu masterul, o recunoaste si decanul BB, intr-un interviu acordat, recent, unui cotidian: ,, Ion Iordăchescu are şi o justificare nu doar pentru creşterea gradului de dificultate a testelor, ci şi pentru modificarea datei examenului, care nu va mai fi susţinut în octombrie, ci pe 9 septembrie. „Comparativ cu alte oraşe din ţară, Capitala are mult prea mulţi avocaţi: 11.000 - adică aproximativ un apărător la 181 de locuitori”, le-a răspuns în urmă cu câteva zile Iordăchescu celor câteva zeci de candidaţi înscrişi până acum la examen, care se plâng că au prea puţin timp la dispoziţie pentru a se pregăti”.
-Corectura a fost in bataie de joc.
- Baremul a fost ciudat alcatuit, mai ales pe drept civil, procedura civila si statut.
Am terminat la stat, cu medie peste 9....si nu, nu “am venit la examen, doar ca sa vin”. (sic!)
Atunci sa ajunga la urechile lor si faptul ca se vede de la o posta ca acest examen a fost pus intentionat mai devreme, intentionat s-a marit numarul de subiecte si a crescut gradul de dificultate a acestora, intentionat s-a optat pentru un barem "criminal"...toate acestea, coroborate cu aranjamente si nepotisme, au avut un singur scop: limitarea accesului in profesie. Totul intr-o atmosfera de totala lipsa de fair-play.
ei nu raspund nici in fata defunctei Mari Adunari Nationale, daca imi permiteti o gluma. Un mare fiasco formula in care s*a desfasurat anul asta examenul, cam fac experimente pe nervii , timpul si banii candidatilor. Propun revenirea la vechea formula..nu de alta, dar pt invatat au fixat 60 de zile, iar pt afisare rez...aproape o luna..primul examen fiind in data de 9 sept. Bataie de joc!#-o
dar cine crezi ca are increderein pompoasa Comisie? sa fim seriosi, tb sa fii destul de naiv. Indicatiile sunt clare: cat mai putini avocati, la contestatii vor lua f f putini, cei cu pile la care apeleaza acum in ceasul al XII-lea si cei care au nevoie doar de cateva sutimi. Aveti clementa si voi pentru avocatii care ne corecteaza..este criza..mai multi avocati inseamna mai putini clienti pentru ei...;)
@mar1000
Te felicit, pt ca ai luat examenul. =D>
Nu toti cei care nu am avut sansa de a promova acest examen suntem produsul universitatilor particulare, nu suntem analfabeti, iar, daca postez, aici, opinia mea, o fac pt ca lucrarea la o materie mi-a fost subevaluata si , astfel, am ajuns la "performanta" unui 4 printre note peste 8.