avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate carraro

Activitate carraro

Răspuns la discuția Tarif minim obligatoriu
Eu voiam să știu efectiv în cazul apelului într-un partaj daca onorariul este condiționat de masa partajabila printr-un tarif minim obligatoriu impus de către barou.Eu sunt în situația în care cred că avocatul pune onorariul ridicat datorita așa-zisei tarif minim obligatoriu impus de barou.Va mulțumesc oricum.
As dori să știu dacă angajez un avocat să mă reprezinte în apelul unui proces de partaj in urma unui divorț , daca exista un tarif minim obligatoriu care depinde de masa partajabila sau cum se stabilest acesta. Va mulțumesc!
Buna ziua ,daca e posibil as avea citeva intrebari de adresat:
1.intr-un proces de divort cu minori a fost emisa o ordonanta prezidentiala de plata unei pensii alimentare pina la perioada emiterii hotaririi in procesul de fond.Datorita faptului ca m-am ocupat efectiv de copii nu am platit acea pensie,iar intre timp s.a dat hotarirea definitiva cu plata pensiei nu de la data emiterii ordonantei prezidentiale (2011) ci de la data depunerii cererii de divort (2009 )pentru care exista un recurs.Ultimamente sotia a facut toate demersurile ptr recuperarea pensiei dupa ordonanta ,in acest caz nu este un conflict intre cele doua decizii ,pot cere sa fie intrerupta procedura de recuperare pina la data judecarii recursului la procesul de fond vazind ca in perioada pe care fac eu recursul intra si perioada de aplicabilitate a ordonantei?
2.hotarirea din procesul de fond prevede o incredintare comuna ,cu copii care in vacante stau jumatate la mine si restul la mama lor ,vazind ca ne ocupam in mod egal de copii pe perioada vacantelor exista obligativitatea platii pensiei alimentare pe perioada vacantelor?
Va multumesc si va urez o zi placuta!
Buna seara,intrebarea mea este:daca exista o hotarire definitiva de plata unei pensii alimentare insa eu ca parinte m-am ocupat in aceeasi masura ca si celalalt parinte de copii in mod direct "de bunavoie in natura" cum prevede legea fara a plati pensia in aceasta perioada (mai mult de un an) sunt pasibil de a fi executat de catre executorul judecatoresc?Specific celalalt parinte nu a facut cu nimic mai mult decit mine fara nici o exagerare.Va multumesc!
Multam fain!
SI totusi la sfirsitul hotaririi este specificat "cu recurs in 15 zile de la data comunicarii pe celalalte capete de cerere".
Care este diferenta intre apel si recurs si cit timp este le dispozitie pentru depunere intr-un proces de divort cu incredintare minori ?Va multumesc si va urez o seara placuta!
As avea nevoie de citeve informatii privind ordonanta prezidentiala.Sunt pirit intr-o actiune de ordonanta prezidentiala,am contactat un avocat am stabilit ca va depune intimpinarea si imi va comunica de ce documente am nevioie ptr ordonanta care va fi lunea viitoare.Contactat avocatul dupa imi zice ca a depus intimpinarea si la cererea mea de a-mi fi trimisa nu raspunde si nu e de gasit de citeva zile Acum vin intrebarile mele:
1.am nevoie de intimpinare obligatoriu,nu pot raspunde la acuzele care imi sunt aduse vazind ca sunt chemat ptr interogatoriu?
2. pot fi utilizate ca probe acte ale sotiei din timpul pe cind locuiam inca impreuna , explicind ca au fost gasite intimplator in casa?
Ptr ca sincer cred ca as putea sa-mi sustin si singur cauza ,chiar daca ar fi mai bine un avocat insa vazind ca e foarte putin timp..
Multam fain!
As dori sa stiu daca e posibil sa amin primul termen in cazul unei ordonante prezidetiale pe motivul pregatirii si care este practica ,la fel ca in cazul unei cauze oarecare printr-o cerere?
Va multumesc anticipat?
carraro
Corect raspunsul dvs.,dar nu ptr o persoana care trece prin pb divortului,eu de exmplu tatal a doi copii ma gasesc in fata unei justitii care spune daca mama are serviciu copii ii sunt incredintati ei ,iar eu trebuie sa "supraveghez" cum ii creste mama vazindu-i 2 weekend-uri la luna ,adica 4 zile(credeti cumva ca puteti face parinte in 4 zile pe luna?) singura sansa de a avea incredintarea copiilor este sa demonstrezi ca mama e alcoolica ,drogata sau nebuna altfel ca tata devii doar finantator e ca si cum ai face cu copii tai adoptie la distanta .Chiar daca lasam deoparte necesitatea noastra de a fi alaturi de copii credeti ca in conditiile in care cresc doar cu un singur parinte este destul ptr ei?-eu nu o cred chiar daca suntem cei mai completi oricare din noi oricum acei copii le lipseste ceva -celalalt parinte.Eu intimplator locuiesc intr-un stat european unde este in vigoarea legea incredintarii comune insa ptr ca suntem cetateni romani vom fi judecati dupa legislatia romana si am vazut cum pun ei problema ptr ca am incercat o mediere provizorie pina la o hotarire judecatoreasca si ei pun pe primul loc binele copiilor si dupa a parintilor.Oricum va multumesc ptr ca mi-ati raspuns la intrebarea mea.