avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu1001

Activitate claudiu1001

Răspuns la discuția Divort in caz de adulter
GabrielaA a scris:

Adulterul poate fi, ca si altele, un motiv de divort. Cel mai bine este ca divortul sa decurga "linistit" fara "razboaie" intre soti.
Copii vor fi audiati de catre instanta si vor spune cu cine doresc sa stea.
Se va tine cont de interesul minorilor
Partajul n-are nici o legatura cu divortul.

:">e ceva ce nu inteleg eu:daca paratul nu se prezinta a treia oara, ce se intimpla?cum ramine cu partajul? cu el nu se poate legatura si nu se poate discuta, multe dintre contractele facute sunt pe numele lui, cum poate in caz, reclamanta sa treaca utilitatile pe ea? intimpina probleme pe oriunde merge!
Cu mii de multumiri!:vishenka:
roxanel a scris:

pt a demonstra violenta domestica, va trebuie martori, inscrisuri .
in procesele de divort pot fi martori inclusiv rudele de orice grad.

se va tine cont de dorinta minorilor, privind parintele cu care vor locui.

partajul se judeca separat, dupa pronuntarea hotararii de divort .

Va multumesc pentru raspuns.
Vreau sa mai intreb ceva legat de partaj daca se poate. Dupa pronuntarea sentintei de divort, daca niciunul dintre soti nu cer partajul ( am inteles ca e o taxa destul de mare ) ce se intimpla? Sotul nu s-a prezentat la proces si exista posibilitatea sa nu se prezinte nici la urmatoarea sedinta. Ce ar trebui sa faca sotia in aceasta situatie?
GabrielaA a scris:

Adulterul poate fi, ca si altele, un motiv de divort. Cel mai bine este ca divortul sa decurga "linistit" fara "razboaie" intre soti.
Copii vor fi audiati de catre instanta si vor spune cu cine doresc sa stea.
Se va tine cont de interesul minorilor
Partajul n-are nici o legatura cu divortul.

Va multumesc pentru raspuns. Indraznesc a va mai intreba ceva. La noi in tara se mai pedepseste adulterul?
end a scris:

buna ziua
o proba este si adulterul in cazul actiunii de divort ,minorii au virsta la care pot fi audiati in vederea indicarii parintelui cu care doresc sa locuiasca incontinuare in cazul in care parinti divorteaza dar instanta va avea in vedere si situatia parintilor in ce priveste ingrijirea intretinerea si educarea minorilor adica predomina interesul minorului .De partaj nici vorba dupa obtinerea hotararii de divort abia apoi se poate depune actiunea de partaj .
av, d homeag

As mai avea o rugaminte la dvs. Imi puteti spune va rog, cate ceva legat de modul de audiere al copiilor in instanta? Parintii vor fi de fata? Intreb asta pentru ca i-am auzit pe cei doi copii spunandu-i mamei lor ca le este teama de tatal lor. Sunt luate ca dovezi depozitile lor? Ei au descoperit ca tatal lor urmarea pe computer filme cu caracter zoofil , iar lor le e teama de reactia lui cand vor declara asa ceva, el fiind un om foarte violent care nu tinea cont de nimic.
Buna ziua.
Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu totul alte motive. Inainte de inregistrarea cererii de divort la judecatorie a inceput o relatie extraconjugala. As dori sa stiu ce se intimpla privind urmatoarele:
1. Exista 2 copii minori, respectiv o fetita de 14 ani si un baiat de 12 ani. Care sunt riscurile de ai pierde tinand cont ca cei doi copii nu vor sa stea cu tatal lor care e foarte violent?
2. In cazul partajului ce se intimpla?
3. S-ar parea ca sotul are unele inregistrari ale unor convorbiri de pe messenger. ISunt luate in calcul ca si probe aceste dovezi? Nu poate fi acuzat de incalcarea intimitatii?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.