avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate sutu_geo

Activitate sutu_geo

Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
Mi se pare extraordinar ca cineva din partea opusa a baricadei a gasit ca este de cuviinta sa ofere o explicatie, fie ea si formala.
Nimeni nu sustine ca toti cei care au picat acest examen, (indiferent ca au promovat toate probele dar nu au obtinut media de admitere, sau ca au o medie mult peste mult-visatul 7, sau ca au picat cu note de 1, 2,3 date in doru' lelii) ar fi trebuit sa fie admisi, din simplul motiv ca am urmarit diverse discutii dinaintea examenului si am observat carente flagrante de jur-imprejur.
Dar asta nu inseamna ca nu au fost cam prea multe victime colaterale de data asta. Absolventi ai Universitatii Bucuresti care au dovedit ca au o pregatire de exceptie in 4 ani de facultate (Hexagonul Facultatilor de Drept,premiul 1, bursieri, actuali masteranzi etc) au picat acest examen cu note incredibil de mici.Dupa cum spunea si domnul prodecan Romeo Popescu : "Nu se poate sa stii si deodata sa nu mai stii."
.
Puteti sa prostiti mass -media in legatura cu slaba pregatire a 66% dintre candidati, dar pe noi, care ne cunoastem ca o familie, stim cine si ce a dovedit in acesti ani, nu o sa reusiti sa ne induceti in niciun fel in eroare cu privire la ceea ce s-a intamplat cu adevarat.
Inca o data tin sa aduc in atentie atitudinea nedemna a domnului presedinte UNBR care a declarat in audienta ca nu este interesat de ceea ce s-a intamplat in tara (in exemplul de fata, Baroul Suceava) si ca daca se vor constata greseli de traspunere a notei de pe lucrare pe liste oricum nu se va mai putea face nimic.dar a cui sa fie vina acestei neglijente?A noastra, a candidatilor???Mai coborati printre noi,muritorii, va rugam.Cereti sa ne asumam acest esec?Mai inai asumati-va propriile indolente si fraude.
Nu vreau sa jignesc niste persoane care mi-au fost profesori si pentru care am cel mai adanc respect si nicio urma de indoiala cu privire la corectitudinea lor.Vreau doar sa semnalez ca se vede cu ochiul liber,si din avion, unde s-a gresit la corectura.Nu este posibil sa exista pagini intregi de picati la drept penal, in conditiile in care s-au obtinut note bune/mari/ foarte mari in rest.
In plus, dorim sa avem garantia ca ne putem vedea lucrarile, corectura, corespondenta notelor in rezultatele finale, prezenta tuturor paginilor pentru care am semnat.Cerem prea mult in schimbul celor 833 ron+cheltuieli de inscriere?
Acesta este exemplul meu personal.
Ii salut pe cei care au dat curs invitatiei de a sta demni in fata acestei institutii de o notorietate reprobabila.

tot respectul meu catre absolventii facultatilor de drept ai altor universitati, promovati sau respinsi, care au muncit si si-au jucat corect sansa.
restul, ati facut ce a trebuit pentru a supravietui.este in natura umana.asta nu inseamna ca nu dezaprob acest gen de comportament.In acelasi timp, va sugerez ca pe viitor sa nu mai tolerati manevre similare pentru ca va taiati singuri craca de sub picioare.O frauda in plus=o sansa in minus pentru dumneavoastra.

"CEAUSESCU N-A MURIT, ISTORIA NE-A PACALIT"
asta a fost prima intrebare pe care i-am pus-o dlui florea.raspunsul a fost:comisia l-a propus.problema e ca aceeasi oameni corecteaza in ani consecutivi,s-ar putea sa mai dam de dumnealui si pe la anu'
Eu am depus plangerea chiar la dl. florea, cei din tara banuiesc ca o pot face la baroul unde au sustinut examenul....nu are sens sa traversati o tara intreaga sa veniti sa-l confruntati.sau poate nu ar fi asa o idee rea, dansul sustinand ca a incercat sa faca un examen "PE CAT POSIBIL, CORECT" si ca cei care au picat nu sunt nemultumiti daca nu au venit si ei in audienta ca noi.
Nu mai stati sa priviti ce se mai aude pe forum.
faceti ceva voi insiva chiar astazi, pentru ca maine s-ar putea sa nu mai puteti.
stiu ce inseamna la inm, dar baroul nu-si permite sa admita 200 de candidati ca inm-ul, ca deh, au nevoie mare de bani in permanenta.
grilele nu inseamna in toate cazurile un examen draconic, nivelul de dificultate poate varia de la banal la super-human.si cred ca pana la urma ar fi un examen de dificultate upper-intermediate.
decat sa fii la mana lor mai bine pune fiecare mana pe carte si nu sta un an cu grija ca invata ca fraierul, scrie zeci de pagini (am vazut oameni care au copiat cu handsfree din carte, au rearanjat informatia si au picat) si tot nu sunt admisa.
prefer sa invat din gros si sa nu ma doara capul, decat sa ma duc sa scriu consistent, pe subiect si sa fiu picata gratuit.
daca inveti si ai incredere in pregatirea ta nu are de ce sa iti fie frica la grila.
singurii care ar trebui sa fie speriati de grile sunt toti cei care copiaza in prostie cu casca si cu fitzuica.
eram sigura ca cineva se va sesiza:) nu-i bai.
am propus examenul grila pentru ca aici nu poti fi furat.
ce preferati: un examen grila la care va duceti stiind ca depindeti doar de voi insiva si de capacitatile voastre sau un examen ca cel de anul acesta, unde sunteti la mana unor plictisiti si unde oricat ati sti puteti sa picati cu gratie pentru ca sunteti ai nimanui?
ce doare mai tare: sa stii carte si sa pici sau sa nu stii si sa pici?eu totusi inclin spre varianta 1.
Am citit in aceste articole ca au fost 4 plangeri/cereri, una o revendic eu.
Restul ce asteptati?
Stiti ce ne-a spus dl. florea : "Cum sunt sute de nemultumiti?Eu va vad numai pe voi aici (n.n eram aproximativ 10 persoane in audienta).
Ramanand in pasivitate nu faceti decat sa le confirmati rezultatul acestui examen.
Mergeti la barou, faceti o cerere sa va reexamineze lucrarea, precizati neregulile de care v-ati lovit in cadrul examinarii, propuneri pentru examenul viitor(examen grila, dispozitive de bruiaj pentru fiecare sala, ca doar fiecare candidat a cotizat serios la bugetul baroului si nu a primit nici macar o ciorna, 2 sesiuni de examene de admitere in profesie pe an si orice mai gasiti dvs. de cuviinta pentru CORECTA DESFASURARE A EXAMINARII) .
Ce mai aveti de pierdut, caii de la bicicleta?
Probabil ca simtiti ca sunteti prea mici intr-un razboi atat de mare; pentru acest examen nu mai puteti face nimic, dar pentru cel viitor inca nu e totul pierdut. Nu subestimati presiunea publica.Fiti si voi unul din cei care refuza sa plece capul in fata acestor indivizi.
Ramanand simpli spectatori dati satisfactie tuturor spagarilor si imbuibatilor care au fost implicati in simulacrul asta de examen.
Eu am fost printre cei primiti in audienta astazi la presedintele unbr.NU va imaginati ce s-a intamplat acolo, ni s-a ras in nas mie si celor veniti acolo spunandu-ni-se ca poate ar trebui sa facem ceva cu viata noastra ,ca aceasta profesie poate nu este de nasul nostru.Ei au declarat ca stiu ca nu au intrat multi oameni care meritau si ca au intrat multi care nu meritau, dar ca ei nu au ce face si ca nici nu prea ii intereseaza.Am cerut sa ne vedem lucrarile, am cerut garantii pentru examenele urmatoare (examen grila pentru a elimina practica hands-free si subiectivismul/usurinta cu care se corecteaza lucrarile- ceea ce desigur l-a indignat peste masura pe dl. florea,),am cerut sa ne putem vedea lucrarile pentru a ne putea servi de ele in cazul in care ajungem in instanta, am cerut sa nu mai corecteze asistenti de la criminalistica la penal si multe altele.

un baiat a venit de la suceava cu tabelul de note inainte si dupa contestatie, dar dl. floarea a zis : "NU MA INTERESEAZA CE S-A INTAMPLAT LA SUCEAVA.POATE A FOST VREO SARBATOARE SI ERAU VESELI CORECTORII'. este incredibil, oameni buni, am ramas toti siderati.

am depus si o cerere care a fost inregistrata si la care mi s-a spus ca mi se va raspunde.Domnul presedinte m-a asigurat ca nu stiu eu cine este dumnealui si ce poate face, va reproduc textual cuvintele dansului.

scurt pe doi: nu le pasa si nu au de gand sa faca nimic.

cine mai vrea detalii despre intalnirea de astazi -ma aflu la dispozitia lor.

un coleg a dat interviu la realitatea si am vazut ca stirea a aparut in seara asta si la antena 3.

puteti sa fiti siguri de un singur lucru: am facut un scandal monstru, nu numai pentru mine, dar pentru toti cei care au fost corecti si au muncit pentru acest examen si s-au lovit de indolenta acestor persoane veroase.
Va invit sa va duceti ca si noi la barou si sa depuneti o cerere pentru a va vedea lucrarea. Pana luni consiliul va hotari, daca exista un numar suficient de sesizari.
Luati atitudine pentru dreptul vostru!Nimeni altcineva nu o va putea face pentru voi
cred ca dpdv juridic un temei ar fi incalcarea intereselor legitime a caror protectie este consacrata de Constitutie, prin simplul fapt ca acest examen este lipsit de transparenta si este necenzurabil. UNBR are si painea si cutitul.Nu avem garantia corectitudinii comisiilor de corectare si recorectare, nu ne putem vedea lucrarile , cum ar fi normal la orice contestatie.Doar ni se arata o lista de admisi/respinsi stabilita la un coniac de consiliul baroului.
andu09 a scris:

azi si maine trebuie sa ne gandim clar care e directia in care o luam.
lucrarile nu au fost recorectate la contestatie si dovada este urmatoarea: acesti "recorectori" se prezuma ca habar nu ar fi avut de notele date initial.asa ar fi fost si procedura normala de altfel.de ce oare atunci nu au fost trecute decat lucrarile cu 5 spre un 6 si eventual cele de 7 spre un 9?
atata timp cat lucrarile erau amestecate,foarte usor o lucrare cu nota 2 sau 3 notata initial ar fi putut la recorectura primi nota 7 sau 8. dar oare care ar fi fost raspunderea atunci a colegului lor care initial a notat sa zicem 100 de lucrari cu nota 3,4 si apoi ar fi primit in masa note de 7 sau 8? si drastic notate cu un 7 sau 8,onform baremului!
nu oare ar fi fost prea evident neprofesionalismul cu care au fost corectate prima data niste lucrari?
e clar si un alt lucru: chiar daca ar fi vrut ca acum la contestatii sa dea nota corecta,nu li s-a "permis" acest lucru,incercand sa se respecte cat mai mult parametrii in care nota initiala putea fi modificata(+-1pct). pentru ca s-ar fi angrenat prea multa raspundere asupra unui corector care a notat zeci de lucrari cu -4 sau-5 puncte decat ar fi trebuit(repet,conform baremului si atat).
oare de ce anul trecut o lucrare notata initial cu nota 3,in urma contestatiei s-a modificat la 9?! pentru ca acea lucrare a fost corect apreciata in contestatie,si s-a admis ca s-a gresit . si pentru ca anul trecut profesorii recorectori chiar nu au stiu notele initial date si au trecut in borderouri notele pe care le-au apreciat cu baremul in fata,si au apreciat acea lucrare de 9.
anul asta a fost altceva: anul acesta nu s-au recorectat de la "zero",ci a fost mai mult ceva de fatada.anul acesta s-a recorectat cu tabelul notelor candidatilor primite initial in fata,si eventual cand au fost prea multe lucrari cu diferente mari,s-a preferat sa nu se mai modifice nota si sa o lase asa.fara sa se ignore notele initale,cum ar fi fost corect.
in ordinea gravitatii,consider ca cea mai grava deficienta si cel mai grav abuz a fost etapa contestatiilor de departe.chiar nu m-ar fi interesat ce s-a intamplat in timpul examenelor sau alte chestii,atat timp cat ar fi decurs corect (si legal) perioada de contestatii.aici e cea mai mare buba si aici s-a facut greseala enorma de validare a rezultatelor.
contestatiile practic s-au corectat din borderou si nimic altceva. eu personal consider nula toata recorectarea si consider ca nota finala a fost decisa de fapt de corectorii initiali. cat de sec poate fi acest fapt!
e o acumulare negativa care se va rasfrange saptamana urmatoare din partea tuturor probabil. chiar si celor care au promovat.
chiar daca nu se mai poate face nimic decat pe calea instantei.
un lucru insa l-am decis: daca anul acesta nu imi dobandesc dreptul furat,atunci in viata mea nu mai dau la barou.nu am de ce! pentru ce sa mai dau? cat sa mai invat? si ce ? din moment ce lucrarea mea a urmarit intocmai subiectele si a fost atins tot baremul...iar eu sunt picat...atunci la ce bun sa ma mai strofoc sa imi pierd noptile si sa pic din nou data viitoare?
probabil ca as fi chiar masochist sa mai fac asta. si culmea e ca nu sunt.

si eu sunt in exact aceeasi situatie...nu avem nicio modalitate de control asupra corectitudinii acestui examen.si la ce bun sa inveti atat cand stii ca oricat de bine ai stapani materia soarta ta sta in mainile acestor gushteri.
luni o sa incerc sa imi vad lucrarea, mi se pare buna ideea ta, cred ca se mai poate merge si pe varianta contenciosului administrativ , pe temeiul incalcarii interesului legitim.
ideea e sa mearga fiecare la barou si sa-si ceara lucrarea, sunt curioasa ce o sa mi/vi se raspunda.
luni ne adunam toti cei furati ca-n codru si cerem sa ni se arate lucrarile.nu stiu cat o sa tragem vreun folos practic din chestia asta, validarea a fost validare...poate ceva scandal nu ar strica sa vada ca nu suntem chiar atat de cretini pe cat ne socotesc mafiotii astia.asta asa, pentru viitor...
s-a vazut clar, la contestatie a trecut cine a trebuit sa treaca, si inca unii de camuflaj,
cine mai are chef sa se mai apuce de invatat?in conditiile in care la mine in sala cineva a copiat cu handsfree si tot a fost picat?iar la contestatie i s-a dat 6 abia. eu nu ma mai apuc decat cu cel mult 2 luni inainte